ΕΚΛΟΓΕΣ

Debate του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρου Σούλα με νέους

Οι νέοι της περιοχής ρώτησαν το δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο για όλα τα θέματα που αφορούν στην αυτοδιοίκηση, στις εκλογές και τα έργα που έτρεξαν στη θητεία του

 13/05/2019 17:32

Debate  του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρου Σούλα με νέους

Συζήτηση με νέους είχε ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας που διεκδικεί εκ νέου τη διοίκησης του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Οι ερωτήσεις των παιδιών -οι περισσότεροι φοιτητές- "έπεφταν βροχή" σε ανοιχτό πάρκο της περιοχής και ο δήμαρχος εξηγούσε τα... πάντα. Μεταξύ άλλων απάντησε στο αν μπορούσε να κάνει περισσότερα σε μια θητεία, πόσα χρήματα βρήκε και τι αφήνει στο ταμείο, γιατί κάνει προεκλογικά τα έργα(, τι έκανε για τη σχολική στέγη, πώς ελέγχει τα υλικά στις αποθήκες του δήμου, γιατί δεν ήταν κοντά στον κόσμο με χειραψίες και εκδηλώσεις (150.000 κάτοικοι), πόσο χρόνο χρειάζεται ένα έργο, ποια κόμματα θέλει να τον στηρίζουν και ποια όχι, γιατί έφυγαν στελέχη του και έφτιαξαν δική τους παράταξη, πόσες θητείες πρέπει να κάνει ένας δήμαρχος, τι πολιτικό κόστος θεωρεί ότι θα έχει η διοίκηση του.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις των νέων και οι απαντήσεις του δημάρχου Πέτρου Σούλα:

-Τι παραλάβατε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2014; Και τι αφήνετε στα ταμεία σήμερα;

«Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου το ταμείο δεν είχε χρήματα, ούτε καν για τη μισθοδοσία των εργαζομένων! Τα αποθεματικά του δήμου ήταν 300.000 ευρώ. Αυτά ήταν όλα τα χρήματα και το γεγονός αυτό δεν μας επέτρεπε ούτε να προγραμματίσουμε, ούτε να σχεδιάσουμε, ούτε να εκτελέσουμε κάποιο έργο. Φθάσαμε στο σημείο να λέμε ότι θα πτωχεύσει ο δήμος, γιατί ένας δήμος καταρρέει όταν δεν έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους του. Με 300.000 ευρώ δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τους μισθούς των εργαζομένων του δήμου, γιατί τα χρήματα που μας έρχονται από το κράτος είναι 800.000 ευρώ ενώ η μισθοδοσία 980.000 με 1.050.000 ευρώ. Σήμερα τα αποθεματικά του δήμου ξεπερνούν τα 9.500.000 ευρώ!».

-Με ποιους τρόπους βελτιώσατε τα οικονομικά του δήμου; Πείτε μας ένα παράδειγμα...

«Πρώτα απ όλα ελέγχαμε εξονυχιστικά όλες τις δαπάνες του δήμου. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει ούτε ένα ευρώ από το δήμο αν δεν ελέγχαμε τη σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα αυτής της κάθε δαπάνης. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι στο δήμο μας δεν υπήρχε ούτε μια αποθήκη. Τι σημαίνει αποθήκη για ένα δήμο; Σημαίνει ότι όλα τα υλικά έρχονται μπαίνουν κάπου κι αυτά τα υλικά κι αυτές οι αποθήκες των υλικών πρέπει να ελέγχονται πάντοτε και συνεχώς. Να ξέρουμε τι και σε τι ποσότητες μπαίνει και τι βγαίνει... Πχ θα μπορούσε να έρθει χαρτί χιλίων κιβωτίων σε μια αποθήκη και να μέναμε με δέκα κιβώτια και να μη γνωρίζαμε που, γιατί και πότε πήγαν όπου πήγαν. Δημιουργήσαμε λοιπόν ηλεκτρονικές αποθήκες, δηλαδή ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ, και ξέρουμε τι υλικό φεύγει και τι έρχεται πχ στο γραφείο του δημάρχου...»

-Τι έργα κάνατε; Γιατί να σας ξαναψηφίσουμε;

«Μέσα σε χρόνο ρεκόρ -όπως καταγράφεται και από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία- πετύχαμε ένα οικονομικό "θαύμα". Με σκληρή δουλειά νοικοκυρέψαμε το δήμο και τον καταστήσαμε σε... μια μόνο θητεία σε έναν από τους ισχυρότερους οικονομικά δήμους της Ελλάδας! Μπορέσαμε και εκτελέσαμε ΚΑΙ έργα που ήταν απαραίτητα για την ανάπτυξη του δήμου. Πχ ασφαλτοστρώσαμε όλους τους δρόμους με προϋπολογισμό 8.700.000 ευρώ, παρ όλες τις δυσκολίες που είχαμε. Τοποθετήσαμε υπογειοποιημένους κάδους απορριμμάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης, σε δυο σημεία στο Κορδελιό και σε τρία στον Εύοσμο ενώ συνολικά θα τοποθετηθούν άλλοι... τριάντα! Σε όλους τους τομείς, όπως αυτό της κοινωνικής πολιτικής, η σημερινή διοίκηση έκανε κάτι παραπάνω από τη δουλειά της. Μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ εξασφαλίσαμε για 4.957 δημότες βασικά είδη καθημερινής διατροφής και καθαριότητας, ενώ μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου πραγματοποιούμε διανομές τροφίμων σε εκατοντάδες άπορες οικογένειες. Παράλληλα με την ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, εξασφαλίσαμε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας, ενώ θέσαμε σε λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας που παρέχει συμβουλευτική, πληροφόρηση και υποστήριξη στους πολίτες. Επίσης ενισχύσαμε τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ενώ εξασφαλίσαμε την απρόσκοπτη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, με την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ. Μια ακόμη πολύ σπουδαία κοινωνική πρωτοβουλία αποτέλεσε η δωρεάν διάθεση ηλεκτροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων σε δημότες με κινητικά προβλήματα, συμβάλλοντας έμπρακτα στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

-Πώς αντιμετωπίσατε τα προβλήματα της σχολικής στέγης;

«Πετύχαμε όσα δεν κατάφεραν οι υπόλοιπες διοικήσεις να πετύχουν επί δεκαετίες, εξασφαλίζοντας την ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανέγερσης του 24ου και της ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, ενώ δημοπρατείται έργο προϋπολογισμού 1.350.000€ για την αναβάθμιση και συντήρηση περίπου 40 σχολείων. Παράλληλα εξασφαλίσαμε την ένταξη στο πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων συνολικά τεσσάρων έργων, προϋπολογισμού 768.000€, τα οποία εστιάζονται σε παρεμβάσεις διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, στην προώθηση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού και στην ενίσχυση του εξοπλισμού του δήμου για την πολιτική προστασία».

-Υπήρχε πολιτικό κόστος σε κάποιες κινήσεις και αποφάσεις σας;

«Εσεις ως νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι γνωρίζετε τι είναι δικαιοσύνη... Υπήρχαν οικογένειες που δεν πλήρωναν επί χρόνια τέλη ενώ οι υπόλοιποι τα κατέβαλλαν κανονικά και είχαν όλο το βάρος στις πλάτες τους. Ο αριθμός ξεπερνούσε τις... 1.700 οικογένειες που δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη επί πολλά χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή υπήρχαν και απλήρωτες 12.000 κλήσεις από το 2010 ως το 2013... Δεν θέλαμε να βάλουμε το μαχαίρι στο λαιμό κανενός για να πληρώσει, όμως δεν γινόταν διαφορετικά. Δηλαδή εσύ να πληρώνεις και ο διπλανός σου όχι; Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά, θεωρώ ότι σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία δεν αθετήσαμε καμία από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και καταφέραμε ΣΕ ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ να είμαστε συνεπείς, φέροντας σε πέρας ένα σημαντικό έργο».

-Aφού έχετε χρήματα στα ταμεία του δήμου γιατί δεν κάνατε νωρίτερα τα έργα και τα κάνετε προεκλογικά;

«Δεν είναι προεκλογικά τα έργα! Δεν είναι μόνο να έχεις τα χρήματα, πρέπει να έχεις και... χρόνο! Για παράδειγμα, ένα έργο 2.500.000 ως 4.000.000 ευρώ, για να ξεκινήσει απαιτούνται 18 μήνες! Είναι τέτοιες χρονοβόρες οι διαδικασίες για να εγκριθεί ένα δημόσιο έργο. Στο εξωτερικό, όπως στη Γερμανία είναι περισσότεροι οι όροι διασφάλισης της διαφάνειας όμως ελάχιστοι οι χρόνοι της έγκρισης τους. Τα έργα που γίνονται τώρα στο δήμο ξεκίνησαν το 2017 και το 2018! Μας πήρε δύο χρόνια να ανακάμψει ο δήμος οικονομικά και να δημιουργήσει αποθεματικά και ο υπόλοιπος χρόνος ήταν τα έργα που κάνουμε που είναι πολλά και μεγάλα. Είναι άδικο, ξαναλέω, να συγκρίνεται το έργο των δημάρχων μιας θητείας με το έργο άλλων που είχαν στη διάθεση τους δύο και τρεις θητείες.».

-Πρέπει η θητεία του εκάστοτε δημάρχου να είναι μία;

«Χρειάζεται χρόνος για να οργανωθούν οι υπηρεσίες και να καλυφθούν οι ανάγκες που μεταβάλλονται ανάλογα με τον πληθυσμό κι άλλους παράγοντες. Ένας δήμαρχος πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο θητείες ώστε να μην έχει δικαιολογίες ότι δεν πρόλαβε να κάνει έργο».

-Θα θέλατε τη στήριξη της Χρυσής Αυγής;

«Είναι τιμή να έχει κάθε δήμαρχος τη στήριξη των δημοκρατικών κομμάτων, έτσι εκφράζονται στις δημοκρατίες οι πολίτες. Θα ήθελα να έχω τη στήριξη όλων των κομμάτων, αλλά όχι δεν θα ήθελα αυτό της Χρυσής Αυγής να είναι δίπλα μου. Δεν θα ήθελα τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής... Όχι λοιπόν, ξεκάθαρα όχι».

-Υποψήφιος δήμαρχος που ήταν στην παράταξη σας, υποστηρίζει ότι δεν έχετε κάνει έργο, εσείς τι απαντάτε;

«Στις δημοτικές εκλογές του 2014 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο μας. Μας κατηγορεί ότι δεν κάναμε ΕΜΕΙΣ έργο, ποιοι είμαστε ΕΜΕΙΣ; Μήπως ειναι αυτοί οι ίδιοι που είχαν θέσεις αντιδημάρχων και διοικούντων; Ήρθαν να μου πουν για έργα και τους είπα όχι; Δηλαδή αυτοί που… αυτοκατηγορούνται, ότι έκαναν... τίποτε ζητούν τη ψήφο μας γιατί τώρα θα κάνουν; Είναι αστείο να κατηγορούν τη διοίκηση μας όταν οι ίδιοι ήταν και ορισμένοι ακόμη είναι στη διοίκηση μας».

-Κάποιοι λένε ότι δεν ήσασταν κοντά στον κόσμο κι έξω στο δρόμο...

«Μπορεί να μην έσφιξα τα χέρια των... 150.000 κατοίκων του δήμου μας, όμως ας βρεθεί ένας να πει ότι δεν ανταποκρίθηκα άμεσα όταν χρειάστηκε να δώσω λύσεις. Να είμαι κοντά στον κόσμο ή να είμαι κοντά στα προβλήματα του κόσμου; Δηλαδή θα ήταν καλύτερος ο δήμος σήμερα αν εγώ ήμουν συνεχώς έξω στο δρόμο και στην κοινωνία; Δεν υπήρχε χρόνος, έπρεπε να λυθούν προβλήματα και τα προβλήματα λύνονται με σκληρή και επίμονη δουλειά».

Ο δήμαρχος απάντησε και σε άλλα ερωτήματα των νέων και προανήγγειλε μεταξύ άλλων ότι στα επόμενα χρόνια, ο σχεδιασμός της παράταξης του είναι να φυτεύσει συνολικά 100.000 δέντρα ώστε να αναβαθμιστεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Συζήτηση με νέους είχε ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας που διεκδικεί εκ νέου τη διοίκησης του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Οι ερωτήσεις των παιδιών -οι περισσότεροι φοιτητές- "έπεφταν βροχή" σε ανοιχτό πάρκο της περιοχής και ο δήμαρχος εξηγούσε τα... πάντα. Μεταξύ άλλων απάντησε στο αν μπορούσε να κάνει περισσότερα σε μια θητεία, πόσα χρήματα βρήκε και τι αφήνει στο ταμείο, γιατί κάνει προεκλογικά τα έργα(, τι έκανε για τη σχολική στέγη, πώς ελέγχει τα υλικά στις αποθήκες του δήμου, γιατί δεν ήταν κοντά στον κόσμο με χειραψίες και εκδηλώσεις (150.000 κάτοικοι), πόσο χρόνο χρειάζεται ένα έργο, ποια κόμματα θέλει να τον στηρίζουν και ποια όχι, γιατί έφυγαν στελέχη του και έφτιαξαν δική τους παράταξη, πόσες θητείες πρέπει να κάνει ένας δήμαρχος, τι πολιτικό κόστος θεωρεί ότι θα έχει η διοίκηση του.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις των νέων και οι απαντήσεις του δημάρχου Πέτρου Σούλα:

-Τι παραλάβατε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2014; Και τι αφήνετε στα ταμεία σήμερα;

«Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου το ταμείο δεν είχε χρήματα, ούτε καν για τη μισθοδοσία των εργαζομένων! Τα αποθεματικά του δήμου ήταν 300.000 ευρώ. Αυτά ήταν όλα τα χρήματα και το γεγονός αυτό δεν μας επέτρεπε ούτε να προγραμματίσουμε, ούτε να σχεδιάσουμε, ούτε να εκτελέσουμε κάποιο έργο. Φθάσαμε στο σημείο να λέμε ότι θα πτωχεύσει ο δήμος, γιατί ένας δήμος καταρρέει όταν δεν έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους του. Με 300.000 ευρώ δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τους μισθούς των εργαζομένων του δήμου, γιατί τα χρήματα που μας έρχονται από το κράτος είναι 800.000 ευρώ ενώ η μισθοδοσία 980.000 με 1.050.000 ευρώ. Σήμερα τα αποθεματικά του δήμου ξεπερνούν τα 9.500.000 ευρώ!».

-Με ποιους τρόπους βελτιώσατε τα οικονομικά του δήμου; Πείτε μας ένα παράδειγμα...

«Πρώτα απ όλα ελέγχαμε εξονυχιστικά όλες τις δαπάνες του δήμου. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει ούτε ένα ευρώ από το δήμο αν δεν ελέγχαμε τη σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα αυτής της κάθε δαπάνης. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι στο δήμο μας δεν υπήρχε ούτε μια αποθήκη. Τι σημαίνει αποθήκη για ένα δήμο; Σημαίνει ότι όλα τα υλικά έρχονται μπαίνουν κάπου κι αυτά τα υλικά κι αυτές οι αποθήκες των υλικών πρέπει να ελέγχονται πάντοτε και συνεχώς. Να ξέρουμε τι και σε τι ποσότητες μπαίνει και τι βγαίνει... Πχ θα μπορούσε να έρθει χαρτί χιλίων κιβωτίων σε μια αποθήκη και να μέναμε με δέκα κιβώτια και να μη γνωρίζαμε που, γιατί και πότε πήγαν όπου πήγαν. Δημιουργήσαμε λοιπόν ηλεκτρονικές αποθήκες, δηλαδή ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ, και ξέρουμε τι υλικό φεύγει και τι έρχεται πχ στο γραφείο του δημάρχου...»

-Τι έργα κάνατε; Γιατί να σας ξαναψηφίσουμε;

«Μέσα σε χρόνο ρεκόρ -όπως καταγράφεται και από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία- πετύχαμε ένα οικονομικό "θαύμα". Με σκληρή δουλειά νοικοκυρέψαμε το δήμο και τον καταστήσαμε σε... μια μόνο θητεία σε έναν από τους ισχυρότερους οικονομικά δήμους της Ελλάδας! Μπορέσαμε και εκτελέσαμε ΚΑΙ έργα που ήταν απαραίτητα για την ανάπτυξη του δήμου. Πχ ασφαλτοστρώσαμε όλους τους δρόμους με προϋπολογισμό 8.700.000 ευρώ, παρ όλες τις δυσκολίες που είχαμε. Τοποθετήσαμε υπογειοποιημένους κάδους απορριμμάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης, σε δυο σημεία στο Κορδελιό και σε τρία στον Εύοσμο ενώ συνολικά θα τοποθετηθούν άλλοι... τριάντα! Σε όλους τους τομείς, όπως αυτό της κοινωνικής πολιτικής, η σημερινή διοίκηση έκανε κάτι παραπάνω από τη δουλειά της. Μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ εξασφαλίσαμε για 4.957 δημότες βασικά είδη καθημερινής διατροφής και καθαριότητας, ενώ μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου πραγματοποιούμε διανομές τροφίμων σε εκατοντάδες άπορες οικογένειες. Παράλληλα με την ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, εξασφαλίσαμε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας, ενώ θέσαμε σε λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας που παρέχει συμβουλευτική, πληροφόρηση και υποστήριξη στους πολίτες. Επίσης ενισχύσαμε τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ενώ εξασφαλίσαμε την απρόσκοπτη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, με την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ. Μια ακόμη πολύ σπουδαία κοινωνική πρωτοβουλία αποτέλεσε η δωρεάν διάθεση ηλεκτροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων σε δημότες με κινητικά προβλήματα, συμβάλλοντας έμπρακτα στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

-Πώς αντιμετωπίσατε τα προβλήματα της σχολικής στέγης;

«Πετύχαμε όσα δεν κατάφεραν οι υπόλοιπες διοικήσεις να πετύχουν επί δεκαετίες, εξασφαλίζοντας την ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανέγερσης του 24ου και της ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, ενώ δημοπρατείται έργο προϋπολογισμού 1.350.000€ για την αναβάθμιση και συντήρηση περίπου 40 σχολείων. Παράλληλα εξασφαλίσαμε την ένταξη στο πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων συνολικά τεσσάρων έργων, προϋπολογισμού 768.000€, τα οποία εστιάζονται σε παρεμβάσεις διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, στην προώθηση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού και στην ενίσχυση του εξοπλισμού του δήμου για την πολιτική προστασία».

-Υπήρχε πολιτικό κόστος σε κάποιες κινήσεις και αποφάσεις σας;

«Εσεις ως νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι γνωρίζετε τι είναι δικαιοσύνη... Υπήρχαν οικογένειες που δεν πλήρωναν επί χρόνια τέλη ενώ οι υπόλοιποι τα κατέβαλλαν κανονικά και είχαν όλο το βάρος στις πλάτες τους. Ο αριθμός ξεπερνούσε τις... 1.700 οικογένειες που δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη επί πολλά χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή υπήρχαν και απλήρωτες 12.000 κλήσεις από το 2010 ως το 2013... Δεν θέλαμε να βάλουμε το μαχαίρι στο λαιμό κανενός για να πληρώσει, όμως δεν γινόταν διαφορετικά. Δηλαδή εσύ να πληρώνεις και ο διπλανός σου όχι; Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά, θεωρώ ότι σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία δεν αθετήσαμε καμία από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και καταφέραμε ΣΕ ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ να είμαστε συνεπείς, φέροντας σε πέρας ένα σημαντικό έργο».

-Aφού έχετε χρήματα στα ταμεία του δήμου γιατί δεν κάνατε νωρίτερα τα έργα και τα κάνετε προεκλογικά;

«Δεν είναι προεκλογικά τα έργα! Δεν είναι μόνο να έχεις τα χρήματα, πρέπει να έχεις και... χρόνο! Για παράδειγμα, ένα έργο 2.500.000 ως 4.000.000 ευρώ, για να ξεκινήσει απαιτούνται 18 μήνες! Είναι τέτοιες χρονοβόρες οι διαδικασίες για να εγκριθεί ένα δημόσιο έργο. Στο εξωτερικό, όπως στη Γερμανία είναι περισσότεροι οι όροι διασφάλισης της διαφάνειας όμως ελάχιστοι οι χρόνοι της έγκρισης τους. Τα έργα που γίνονται τώρα στο δήμο ξεκίνησαν το 2017 και το 2018! Μας πήρε δύο χρόνια να ανακάμψει ο δήμος οικονομικά και να δημιουργήσει αποθεματικά και ο υπόλοιπος χρόνος ήταν τα έργα που κάνουμε που είναι πολλά και μεγάλα. Είναι άδικο, ξαναλέω, να συγκρίνεται το έργο των δημάρχων μιας θητείας με το έργο άλλων που είχαν στη διάθεση τους δύο και τρεις θητείες.».

-Πρέπει η θητεία του εκάστοτε δημάρχου να είναι μία;

«Χρειάζεται χρόνος για να οργανωθούν οι υπηρεσίες και να καλυφθούν οι ανάγκες που μεταβάλλονται ανάλογα με τον πληθυσμό κι άλλους παράγοντες. Ένας δήμαρχος πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο θητείες ώστε να μην έχει δικαιολογίες ότι δεν πρόλαβε να κάνει έργο».

-Θα θέλατε τη στήριξη της Χρυσής Αυγής;

«Είναι τιμή να έχει κάθε δήμαρχος τη στήριξη των δημοκρατικών κομμάτων, έτσι εκφράζονται στις δημοκρατίες οι πολίτες. Θα ήθελα να έχω τη στήριξη όλων των κομμάτων, αλλά όχι δεν θα ήθελα αυτό της Χρυσής Αυγής να είναι δίπλα μου. Δεν θα ήθελα τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής... Όχι λοιπόν, ξεκάθαρα όχι».

-Υποψήφιος δήμαρχος που ήταν στην παράταξη σας, υποστηρίζει ότι δεν έχετε κάνει έργο, εσείς τι απαντάτε;

«Στις δημοτικές εκλογές του 2014 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο μας. Μας κατηγορεί ότι δεν κάναμε ΕΜΕΙΣ έργο, ποιοι είμαστε ΕΜΕΙΣ; Μήπως ειναι αυτοί οι ίδιοι που είχαν θέσεις αντιδημάρχων και διοικούντων; Ήρθαν να μου πουν για έργα και τους είπα όχι; Δηλαδή αυτοί που… αυτοκατηγορούνται, ότι έκαναν... τίποτε ζητούν τη ψήφο μας γιατί τώρα θα κάνουν; Είναι αστείο να κατηγορούν τη διοίκηση μας όταν οι ίδιοι ήταν και ορισμένοι ακόμη είναι στη διοίκηση μας».

-Κάποιοι λένε ότι δεν ήσασταν κοντά στον κόσμο κι έξω στο δρόμο...

«Μπορεί να μην έσφιξα τα χέρια των... 150.000 κατοίκων του δήμου μας, όμως ας βρεθεί ένας να πει ότι δεν ανταποκρίθηκα άμεσα όταν χρειάστηκε να δώσω λύσεις. Να είμαι κοντά στον κόσμο ή να είμαι κοντά στα προβλήματα του κόσμου; Δηλαδή θα ήταν καλύτερος ο δήμος σήμερα αν εγώ ήμουν συνεχώς έξω στο δρόμο και στην κοινωνία; Δεν υπήρχε χρόνος, έπρεπε να λυθούν προβλήματα και τα προβλήματα λύνονται με σκληρή και επίμονη δουλειά».

Ο δήμαρχος απάντησε και σε άλλα ερωτήματα των νέων και προανήγγειλε μεταξύ άλλων ότι στα επόμενα χρόνια, ο σχεδιασμός της παράταξης του είναι να φυτεύσει συνολικά 100.000 δέντρα ώστε να αναβαθμιστεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία