ΓΕΥΣΕΙΣ

"Χρυσοί σκούφοι": Αυτά είναι τα κορυφαία εστιατόρια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

Ποιοι απέσπασαν βραβεία και διακρίσεις στη μεγάλη βραδιά της μαγειρικής

 14/09/2021 16:18

"Χρυσοί σκούφοι": Αυτά είναι τα κορυφαία εστιατόρια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

Η Βόρεια Ελλάδα θεωρείται η βασίλισσα της γεύσης κι όχι τυχαία καθώς σε μία ακόμη εκδήλωση βράβευσης, τους περίφημους "Χρυσούς Σκούφους" πολλά ήταν τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης αλλά και της Χαλκιδικής που διακρίθηκαν και κέρδισαν "σκούφο" αλλά και τη διάκριση "Top Notch".

Συγκεκριμένα, το εστιατόριο "Fresco" στη Χαλκιδική (Σάνη) αναδείχτηκε δεύτερο καλύτερο στη χώρα μαζί με τα αθηναϊκά «Botrini’s», «Σπονδή» και «Varoulko Seaside», ενώ καλύτερο της χώρας είναι για ένατη χρονιά το περίφημο "Etrusco" του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα. 

Εξαιρετικά τα πήγε και το "Squirrel" στη Νικήτη υπό τον γνωστό σεφ Βασίλη Moυρατίδη, ενώ "Χρυσό Σκούφο" κατέκτησε και το "Treehouse" στη Βουρβουρού, όπως και το "Tomata" στη Σάνη, ενώ το "Salonica Restaurant and bar" της Θεσσαλονίκης κατέκτησε έναν ακόμα "σκούφο".

Οι διακρίσεις "Top Notch"

Κορυφαίες, όμως, διακρίσεις απέσπασαν κι άλλα εστιατόρια της πόλης μας, ανάμεσα στα οποία και το "Χαρούπι" του πάντοτε νόστιμου και δημιουργικού Μανώλη Παπουτσάκη, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος πίσω από τις κύριες συνταγές του "Food Magazine" της "ΜτΚ".

Την τιμητική διάκριση "Top Notch" κέρδισαν ακόμη το "Bubo" στη Βουρβουρού, ο "Αντρέας" στη Σκοπιά του νομού Σερρών, ο "Γλυκάνισος" της Θεσσαλονίκης, το "Dome Real Cuisine" στη Θέρμη, το "Grada Nuevo" στην Πλ. Ελευθερίας, το "Kamares by Spondi" της Ουρανούπολης, η "Μαρίνα" στην Ποτίδαια και το "Water Restaurant" στη Σάνη.

Παρόντες στην τελετή, ήταν υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων και διακεκριμένοι επιχειρηματίες. Εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παρόντες ήταν ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου, κ.ά.

Να σημειωθεί ότι η τελετή απονομής των Ελληνικών Γαστρονομικών Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι 2021» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων

Η Βόρεια Ελλάδα θεωρείται η βασίλισσα της γεύσης κι όχι τυχαία καθώς σε μία ακόμη εκδήλωση βράβευσης, τους περίφημους "Χρυσούς Σκούφους" πολλά ήταν τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης αλλά και της Χαλκιδικής που διακρίθηκαν και κέρδισαν "σκούφο" αλλά και τη διάκριση "Top Notch".

Συγκεκριμένα, το εστιατόριο "Fresco" στη Χαλκιδική (Σάνη) αναδείχτηκε δεύτερο καλύτερο στη χώρα μαζί με τα αθηναϊκά «Botrini’s», «Σπονδή» και «Varoulko Seaside», ενώ καλύτερο της χώρας είναι για ένατη χρονιά το περίφημο "Etrusco" του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα. 

Εξαιρετικά τα πήγε και το "Squirrel" στη Νικήτη υπό τον γνωστό σεφ Βασίλη Moυρατίδη, ενώ "Χρυσό Σκούφο" κατέκτησε και το "Treehouse" στη Βουρβουρού, όπως και το "Tomata" στη Σάνη, ενώ το "Salonica Restaurant and bar" της Θεσσαλονίκης κατέκτησε έναν ακόμα "σκούφο".

Οι διακρίσεις "Top Notch"

Κορυφαίες, όμως, διακρίσεις απέσπασαν κι άλλα εστιατόρια της πόλης μας, ανάμεσα στα οποία και το "Χαρούπι" του πάντοτε νόστιμου και δημιουργικού Μανώλη Παπουτσάκη, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος πίσω από τις κύριες συνταγές του "Food Magazine" της "ΜτΚ".

Την τιμητική διάκριση "Top Notch" κέρδισαν ακόμη το "Bubo" στη Βουρβουρού, ο "Αντρέας" στη Σκοπιά του νομού Σερρών, ο "Γλυκάνισος" της Θεσσαλονίκης, το "Dome Real Cuisine" στη Θέρμη, το "Grada Nuevo" στην Πλ. Ελευθερίας, το "Kamares by Spondi" της Ουρανούπολης, η "Μαρίνα" στην Ποτίδαια και το "Water Restaurant" στη Σάνη.

Παρόντες στην τελετή, ήταν υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων και διακεκριμένοι επιχειρηματίες. Εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παρόντες ήταν ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου, κ.ά.

Να σημειωθεί ότι η τελετή απονομής των Ελληνικών Γαστρονομικών Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι 2021» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία