Λόγια του Βαρδάρη

  • «Χωρίς χρηματοδότηση τα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας…»
    12/08/2020 14:15

    «Χωρίς χρηματοδότηση τα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας…»

    Απλήρωτα είναι τα νυχτερινά και οι αργίες των υγειονομικών που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της covid19, επισημαίνει σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και προσθέτει ότι «σε πολλά νοσοκομεία της χώρας όσοι προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας τέλος Μαρτίου η μισθοδοσία τους καταβάλλεται με καθυστερήσεις λόγω έλλειψης χρηματοδότησης».

    Επίσης λέει η ΠΟΕΔΗΝ «δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση νυχτερινών και αργιών για όλους αυτούς τους μήνες που εργάζονται που είναι κατά μέσο 100 ευρώ το μήνα. Παρά τις παρεμβάσεις μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν κατέστη δυνατόν να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία από το υπουργείο υγείας προκειμένου να είναι σε θέση να καταβάλλουν δεδουλευμένες αποδοχές στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που προσλήφθηκε για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού».

    Στη σχετική ανακοίνωση η ομοσπονδία θεωρεί απαράδεκτη την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων γιατί πολλοί από τους εργαζόμενους αντιμετωπίζουν σοβαρό… βιοποριστικό πρόβλημα.