ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκδηλώσεις μέχρι το Δεκέμβριο και... νοσταλγία για τα 100 χρόνια της ΧΑΝΘ

Με τριήμερο φεστιβάλ μουσικής και κινηματογραφικών προβολών στο Θέατρο Κήπου ανοίγει η «αυλαία» των εκδηλώσεων

 26/08/2021 18:45

Εκδηλώσεις μέχρι το Δεκέμβριο και... νοσταλγία για τα 100 χρόνια της ΧΑΝΘ

Δήμητρα Παληγιάννη

Με σύνθημα «η ΧΑΝΘ ένα με την πόλη, ένα με εσένα» παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί οι επερχόμενες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια παρουσίας και εθελοντικών δράσεων της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης. Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, όπου εξέφρασαν την στήριξή τους στο πολυετές έργο της ΧΑΝΘ, αλλά και σε κλίμα νοσταλγίας μοιράστηκαν τις νεανικές τους αναμνήσεις ως μέλη της στο παρελθόν.

«Το ήθος, η άμιλλα και όχι ο ανταγωνισμός αποτελούν τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της αδελφότητας, που φροντίζει να στέκεται δίπλα σε όσους θέλουν να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος, σε όσους δεν τα κατάφεραν. Αυτό είναι το μεγαλείο της ΧΑΝΘ», αναφέρει στο δικό του μήνυμα για τους εορτασμούς, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος στα 15 του χρόνια αγωνίστηκε στην ομάδα του Χάντμπολ.

xanth-5.jpg

Παρά τις δύσκολες συνθήκες της εποχής η γιορτή της ΧΑΝΘ είναι μια μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη. «Ο εθελοντισμός είναι στον πυρήνα της ΧΑΝΘ, αντανακλά το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης. Ο εθελοντισμός είναι αναγκαίος τώρα που οι προκλήσεις είναι περισσότερες», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ αναφέρθηκε και στα κονδύλια που θα δοθούν από την Περιφέρεια για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της αδελφότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα δοθούν 2 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου της ΧΑΝΘ, 500 χιλιάδες ευρώ που θα αφορούν τις εγκαταστάσεις στο Νυμφαίο και 400 χιλιάδες ευρώ για εθελοντικές δράσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

xanth-4.jpg

«Όσο ζω θα είμαι κομμάτι της ΧΑΝΘ», διαβεβαίωσε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος εξίσου στην στενή σχέση του με τις δράσεις της, αλλά και στην στήριξη που θα συνεχίσει να λαμβάνει η αδελφότητα από το Δήμο της πόλης, ο οποίος είναι και συνδιοργανωτής στις επερχόμενες εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ παρότρυνε τα νέα παιδιά της Θεσσαλονίκης να πάρουν την σκυτάλη και να συνεχίσουν το έργο της προσφοράς και του αθλητισμού.

xanth-3.jpg

Τέλος, ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσσίδης, εξέφρασε την επιθυμία του να διαδοθούν οι δράσεις της αδελφότητας για τους επόμενους 4 μήνες, οι οποίες θα λάβουν χώρα από το ερχόμενο Σάββατο 29 Αυγούστου, στο Θέατρο Κήπου, με ένα τριήμερο φεστιβάλ μουσικής και κινηματογραφικών προβολών, βαθιά συνδεδεμένων με τις αξίες της ΧΑΝΘ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Χριστιανικής Αδελφότητας αναμένεται να ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο του 2021.

xanth-2.jpg

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε η Πρόεδρος της Επιτροπής του Εορτασμού των 100 χρόνων Χ.Α.Ν.Θ., Βίκη Παπαδημητρίου, ενώ ο Κωνσταντίνος Πλαστήρας, ως Πρόεδρος της Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου Χ.Α.Ν.Θ., αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει γίνει για τη διάσωση και αξιοποίηση των ιστορικών ντοκουμέντων που θα αναδειχθούν κατά τη διάρκεια του έτους.

Ο Γενικός Διευθυντής, Βασίλης Ιωάννου, αναφέρθηκε στον ρόλο της Χ.Α.Ν.Θ. σήμερα ως φορέας πολιτισμού και νεολαίας και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές-χορηγούς των εορταστικών δράσεων.

Εκ μέρους της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Μεγάλου Χορηγού του εορτασμού των 100 χρόνων της Χ.Α.Ν.Θ., ο Κωνσταντίνος Νικολάου,Διευθυντής Εργοστασίου Ευκαρπίας, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συμβολή του Τιτάνα στην πραγματοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων, καθώς και για την πρωτοβουλία της εταιρίας να συνδιοργανώσει με τη Χ.Α.Ν.Θ. 100 δράσεις για τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της, που θα ομορφύνουν την πόλη και θα προσφέρουν χαρά σε όσους συμμετέχουν.

Ο Γιάννης Γουγούσης, εκπρόσωπος της 2GGROUP, ευχήθηκε στην Αδελφότητα και μίλησε για τη σταθερή συνεργασία και συνεχή στήριξη στη Χ.Α.Ν.Θ. και τα προγράμματά της.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

29-31 Αυγούστου @ Θέατρο Κήπου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ/ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ως προοίμιο της γενέθλιας ημερομηνίας, ένα 3ήμερο κινηματογραφικό και μουσικό φεστιβάλ με άξονα την ίδια τη ΧΑΝΘ: από την ευγενή άμιλλα στον αθλητισμό, στη ζωή στη φύση και την κοινωνική προσφορά, τρείς κινηματογραφικές προβολές «μιλούν» για θέματα που διαχρονικά συνδέονται με τους βασικότερους πυλώνες δράσης της ΧΑΝΘ. Τις ταινίες συνοδεύουν μουσικές εμφανίσεις από σχήματα όπου συμμετέχουν παλαιότερα και νεότερα μέλη της ΧΑΝΘ.

2 Σεπτεμβρίου @ ΧΑΝΘ & Θέατρο Κήπου

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΗΜΕΡΑ

Γιορτάζουμε τη γενέθλια ημέρα με ένα εικαστικό πολυθέαμα στο κτήριο της ΧΑΝΘ και με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη επιμέλεια του Χάρη Ηλιάδη και τη διεύθυνση του Μιχάλη Τραχαλιού, που θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της ΧΑΝΘ, τις αρχές και τις αξίες της, τους άξονες δράσης της.

4 Σεπτεμβρίου @ Πάρκο ΧΑΝΘ

ΧΑΝΘing παιδί -έφηβος -ενήλικας

Μια γιορτή-παρουσίαση των προγραμμάτων της ΧΑΝΘ στο ευρύ κοινό, η οποία αναδεικνύει ταυτόχρονα και εκείνες τις αξίες που είναι ουσιαστικές για την κοινωνία των πολιτών του αύριο, εκεί όπου η προσωπική εξέλιξη ορίζεται μέσα από τη συλλογικότητα, το άτομο μέσα από την ομάδα: η ομαδική ζωή στην κατασκήνωση, η ευγενής άμιλλα στον αθλητισμό, η δημιουργικότητα ως μέσο έκφρασης, ο εθελοντισμός ως κινητήριος δύναμη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Το ΧΑΝΘing γίνεται μια διαδρομή -για το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα- με προορισμό την ενεργή συμμετοχή τους ως πολίτες στη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος.

Οκτώβριος - Θέατρο Αυλαία

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της ΧΑΝΘ στην πόλη και της προσφοράς της στους νέους. Στην ημερίδα θα κληθούν να ομιλήσουν επιστήμονες και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας με τις ανακοινώσεις τους τις σημαντικότερες πτυχές της ιστορίας της πόλης και της ΧΑΝΘ στις τέσσερις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση εντύπων, φωτογραφιών και ιστορικών εγγράφων. Τα πρακτικά θα εκδοθούν σε μια σειρά μικρών επιστημονικών μελετών με τον τίτλο «Τετράδια Ιστορίας».

20 - 21 Νοεμβρίου - Ολύμπιον& ΧΑΝΘ

ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM: η Κοινωνία των Πολιτών του Αύριο

Η δράση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει τη σημαντικότερη ενέργεια εξωστρέφειας της ΧΑΝΘ, δημιουργώντας μια πλατφόρμα διαλόγου, συνάντησης και συνεργασίας εθελοντικών οργανώσεων από τη Μακεδονία και τη Θράκη, με αντικείμενο τον εθελοντισμό στον 21ο αιώνα, τις προκλήσεις του μέλλοντος για την κοινωνία των πολιτών. Με θεματικό άξονα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ (πχ Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή, Ψηφιακή Εποχή & Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες, Ισχυροί Θεσμοί & Δικαιοσύνη, Ισότητα Φύλων, κα), και με τη συμμετοχή ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το forumαυτό στόχο έχει να αναδείξει τη δύναμη των ενεργών πολιτών, της κοινωνίας, των εθελοντικών οργανώσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών στα επόμενα 100 χρόνια.

Δεκέμβριος

ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

«ΧΑΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1921-2021: ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ»

Ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού τόμου, που αναδεικνύει την εκατονταετή πλούσια δράση, μέσα από ανέκδοτες φωτογραφίες, έγγραφα και υλικό που προέρχονται κυρίως από το Ιστορικό Αρχείο της ΧΑΝΘ. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και το έργο της δημιουργίας νέου Αρχειακού και Ερευνητικού Κέντρου της ΧΑΝΘ.

ΤΕΛΕΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΝΟΜΩΝ

Κορύφωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων ιστορίας της ΧΑΝΘ θα αποτελέσει το Επίσημο Δείπνο στο τέλος του έτους με τιμητικές απονομές, βραβεύσεις και επίσημους προσκεκλημένους.

Δράσεις τμημάτων

Ιούνιος – Ιούλιος

YMCAWorldChallenge | 6 Ιουνίου (ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ)

Διαγωνισμός Φωτογραφίας ‘together as one’

Ιούνιος – Αύγουστος

1 με τον κατασκηνωτικό τρόπο ζωής (ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ& ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ)

Θεματικές ημέρες «ΧΑΝΘ100 – 1 με σένα» σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους

16 Σεπτεμβρίου

3 γενεές παιχνίδια (ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ& ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ/ΜΑΖΙ ΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ)

Αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της διαγενεακής συμμετοχής στη ΧΑΝΘ, γνωρίζουμε τα παιχνίδια των προηγούμενων 100 χρόνων.

18 - 19 Σεπτεμβρίου

1 με την ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ | 1 με το ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ)

Τα παραρτήματα στο Δήμο Καλαμαριάς και τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, γιορτάζουν τα 100 της ΧΑΝΘ με την τοπική κοινωνία και τα προγράμματα που ξεχωρίζουν σε κάθε ένα από αυτά.

Οκτώβριος-Δεκέμβριος

τα πρόσωπα του αθλητισμού | έκθεση φωτογραφίας (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ& ΕΥΕΞΙΑ)

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τμήματα της ΧΑΝΘ συναντά τους πιο αναγνωρίσιμους πρεσβευτές της.

10 Οκτωβρίου

περίπατος στη ΧΑΝΘ (ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ)

Μια ξενάγηση στο κτίριο, την πλατεία και την γύρω περιοχή, σημεία της πόλης που έχουν συνδεθεί και σηματοδοτηθεί από τα 100 χρόνια ιστορίας της.

*σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

28 Οκτωβρίου

ένας χορός, μια αγκαλιά για τη ΧΑΝΘ (ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ)

Ένα συμβολικό συναπάντημα χορευτικών συλλόγων, στελεχών και μελών της ΧΑΝΘ, με στόχο τη δημιουργία ενός κυκλικού χορού ανθρώπων γύρω από το κτίριο της ΧΑΝΘ

Νοέμβριος – Δεκέμβριος

crowdfunding από τους νέους για τους νέους! (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ)

Η Σχολή Στελεχών γιορτάζει τα 100 χρόνια συγκεντρώνοντας χρήματα για να προσφέρεικάτι από τους νέους της ΧΑΝΘ στους νέους της πόλης.

Δεκέμβριος

1 αιώνας σε 100 θεατρικά λεπτά (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

‘Ενα θεατρικό ταξίδι στα πιο σημαντικά κομμάτια της ιστορίας της ΧΑΝΘ, συνδεδεμένα με την ιστορία της ίδιας της πόλης

έτος 2022

πρόγραμμα προφορικής ιστορίας - ντοκιμαντέρ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ)

Η σχέση των ανθρώπων με τη ΧΑΝΘ βασίζεται σε έναν κοινό άξονα: το βίωμα.

Και η ιστορία της ΧΑΝΘ συνδέεται άμεσα με τους ανθρώπους της.

Στόχος η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες και τις προφορικές τους μαρτυρίες.

100 κοινωνικές ενέργειες για τα 100 χρόνια της ΧΑΝΘ

Στο πλαίσιο του εορτασμού, ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ από κοινού σχεδιάζουν και θα υλοποιήσουν συμβολικά για την επέτειο των 100 χρόνων, 100 δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Στόχος των δράσεων είναι η ανάδειξη της βασικής αξίας και αρχής των δύο οργανισμών, αυτής του εθελοντισμού, της προσφοράς και της άμεσης σύνδεσης με την κοινωνία. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2021-Σεπτεμβρίου 2022.

Κινηματογραφικό και μουσικό φςεστιβάλ 29-31 Αυγούστου – Θέατρο Κήπου

Ως προοίμιο της γενέθλιας ημερομηνίας, ένα 3ήμερο κινηματογραφικό και μουσικό φεστιβάλ με άξονα την ίδια τη ΧΑΝΘ: από την ευγενή άμιλλα στον αθλητισμό, στη ζωή στη φύση και την κοινωνική προσφορά, τρείς κινηματογραφικές προβολές «μιλούν» για θέματα που διαχρονικά συνδέονται με τους βασικότερους πυλώνες δράσης της ΧΑΝΘ. Τις ταινίες συνοδεύουν μουσικές εμφανίσεις από σχήματα όπου συμμετέχουν παλαιότερα και νεότερα μέλη της ΧΑΝΘ.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

20:30 Μουσική συναυλία με τον Αίσωνα Χαρατσάρη

#arhizei_to_kalo με τον Αίσωνα και το πιάνο του. Σε ένα “λαϊβάκι τσέπης” - δλδ, μικρούλι, αλλά με τραγούδια, που τα κουβαλάει πάντα μαζί του - θα μας πει αφηγηθεί όλα όσα έζησε και τον διαμόρφωσαν εκείνα τα μαγικά τριβδόμαδα στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝ.

21:00 Προβολή ταινίας GloryRoad (2006, ΗΠΑ | 118’) - Σκηνοθεσία: JamesCarter

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η επαρχιακή ομάδα των Texas Western Miners, θα πραγματοποιήσει την υπέρβαση και θα κατακτήσει το κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, απέναντι σε μερικά μεγαθήρια του αθλήματος. Αυτή είναι η ιστορία της θριαμβευτικής πεντάδας που πέτυχε το ακατόρθωτο κάτω από την καθοδήγηση του οραματιστή προπονητή τους Ντον Χάσκινς. Μια ιστορία που αναδεικνύει την αξία του αθλητισμού για την προσωπική, ομαδική και κοινωνική εξέλιξη.

Δευτέρα30 Αυγούστου 2021

20:30 Μουσική συναυλία με τους CajaSecreta

Οι CajaSecreta με την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά τους στη σύνθεση, στο χορό και στο τραγούδι έχουν αναγνωριστεί ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του NuevoFlamenco στην Ελλάδα. Έχουν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Ρόδου, στο Φεστιβάλ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης καθώς και σε πλήθος Φεστιβάλ και Θέατρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ είναι ένα από τα ''αγαπημένα'' μουσικά σχήματα της ΕΡΤ.Οι παραστάσεις τους έρχονται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι στον κόσμο του Flamenco. Το “μυστικό κουτί”(CajaSecreta) σας περιμένει να το ανοίξετε.

Θωμάς Νάτσης, κιθάρα- σύνθεση | Νιόβη Μπένου, χορός | Μελίνα Ατρείδου, τραγούδι | Λυδία Κοκόρια, φλάουτο | Παύλος Σπυρόπουλος, κοντραμπάσο | Γιώργος Ξανθόπουλος, κρουστά

21:00 Προβολή ντοκιμαντέρLiftLike a Girl (Σήκωσέ το σαν Κορίτσι) (2020,
Δανία, Αίγυπτος, Γερμανία | 93’) – Σκηνοθεσία: MayyeZayed

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι σε αυτόν τον πολύβουο και θορυβώδη δρόμο της Αλεξάνδρειας, σε μια γωνιά που δεν την πιάνει καλά καλά το μάτι, λειτουργεί ένα φυτώριο πρωταθλητών. Καθώς ξεδιπλώνεται η ιστορία της Ζεμπίμπα, που θεωρείται το επόμενο αστέρι στην ένδοξη παράδοση της γυναικείας άρσης βαρών στην Αίγυπτο, τρυπώνουμε στα άδυτα ενός αθέατου κόσμου, που θαρρείς και έχει εξοστρακιστεί από την κοινή θέα. Μια ιστορία αφοσίωσης και εσωτερικών συγκρούσεων, που αντανακλά τις ανεξερεύνητες πτυχές και τις αντιφάσεις μιας πολύπλοκης κοινωνικής πραγματικότητας.Η κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, η δύναμη και οι σχέσεις της ομάδας είναι μερικές από τις αξίες που η ταινία αναδεικνύει.

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

20:30 Μουσική συναυλία με τους The Hard Groove Quartet

'Ενααπο τα πιο ξεχωριστά μουσικά σχήματα της πόλης, το οποίο καταφέρνει να συνδυάζει τον funky ήχο με την jazz αισθητική και να δημιουργεί ενα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Με αναφορές στα τελευταία 40 χρόνια της παγκόσμιας modernjazz σκηνής και επιρροές απο μεγάλους θρύλους (MilesDavies, HerbieHancock, MarcusMiller, George Duke, BillyCobham, KennyGarrett), οι Hard Groove Quartet περνάνε το μήνυμα τους όχι μόνο στους λάτρεις της μουσικής αλλα της groovy διάθεσης!

Piano/Keyboards: Σπύρος Ρασσιάς | Sax: Χάρης Καπετανάκης | Bass: Δημήτρης Γιαλαμάς | Drums: Νίκος Βαργιαμίδης

21:00 ΠροβολήταινίαςWe are the Best!(2013, Σουηδία | 102’) – Σκηνοθεσία: LukasMoodysson

Τρεις φίλες στο κατώφλι της εφηβείας προσπαθούν να αντιληφθούν τον κόσμο μέσα από την αμφισβήτηση, τη διαφοροποίηση από τους υπόλοιπους συνομήλικούς τους, την καθημερινότητά τους και τη σχέση που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Μια ταινία για την ορμή της εφηβείας και τη δύναμη των σχέσεων που αναπτύσσονται.


Με σύνθημα «η ΧΑΝΘ ένα με την πόλη, ένα με εσένα» παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί οι επερχόμενες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια παρουσίας και εθελοντικών δράσεων της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης. Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, όπου εξέφρασαν την στήριξή τους στο πολυετές έργο της ΧΑΝΘ, αλλά και σε κλίμα νοσταλγίας μοιράστηκαν τις νεανικές τους αναμνήσεις ως μέλη της στο παρελθόν.

«Το ήθος, η άμιλλα και όχι ο ανταγωνισμός αποτελούν τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της αδελφότητας, που φροντίζει να στέκεται δίπλα σε όσους θέλουν να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος, σε όσους δεν τα κατάφεραν. Αυτό είναι το μεγαλείο της ΧΑΝΘ», αναφέρει στο δικό του μήνυμα για τους εορτασμούς, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος στα 15 του χρόνια αγωνίστηκε στην ομάδα του Χάντμπολ.

xanth-5.jpg

Παρά τις δύσκολες συνθήκες της εποχής η γιορτή της ΧΑΝΘ είναι μια μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη. «Ο εθελοντισμός είναι στον πυρήνα της ΧΑΝΘ, αντανακλά το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης. Ο εθελοντισμός είναι αναγκαίος τώρα που οι προκλήσεις είναι περισσότερες», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ αναφέρθηκε και στα κονδύλια που θα δοθούν από την Περιφέρεια για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της αδελφότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα δοθούν 2 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου της ΧΑΝΘ, 500 χιλιάδες ευρώ που θα αφορούν τις εγκαταστάσεις στο Νυμφαίο και 400 χιλιάδες ευρώ για εθελοντικές δράσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

xanth-4.jpg

«Όσο ζω θα είμαι κομμάτι της ΧΑΝΘ», διαβεβαίωσε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος εξίσου στην στενή σχέση του με τις δράσεις της, αλλά και στην στήριξη που θα συνεχίσει να λαμβάνει η αδελφότητα από το Δήμο της πόλης, ο οποίος είναι και συνδιοργανωτής στις επερχόμενες εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ παρότρυνε τα νέα παιδιά της Θεσσαλονίκης να πάρουν την σκυτάλη και να συνεχίσουν το έργο της προσφοράς και του αθλητισμού.

xanth-3.jpg

Τέλος, ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσσίδης, εξέφρασε την επιθυμία του να διαδοθούν οι δράσεις της αδελφότητας για τους επόμενους 4 μήνες, οι οποίες θα λάβουν χώρα από το ερχόμενο Σάββατο 29 Αυγούστου, στο Θέατρο Κήπου, με ένα τριήμερο φεστιβάλ μουσικής και κινηματογραφικών προβολών, βαθιά συνδεδεμένων με τις αξίες της ΧΑΝΘ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Χριστιανικής Αδελφότητας αναμένεται να ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο του 2021.

xanth-2.jpg

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε η Πρόεδρος της Επιτροπής του Εορτασμού των 100 χρόνων Χ.Α.Ν.Θ., Βίκη Παπαδημητρίου, ενώ ο Κωνσταντίνος Πλαστήρας, ως Πρόεδρος της Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου Χ.Α.Ν.Θ., αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει γίνει για τη διάσωση και αξιοποίηση των ιστορικών ντοκουμέντων που θα αναδειχθούν κατά τη διάρκεια του έτους.

Ο Γενικός Διευθυντής, Βασίλης Ιωάννου, αναφέρθηκε στον ρόλο της Χ.Α.Ν.Θ. σήμερα ως φορέας πολιτισμού και νεολαίας και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές-χορηγούς των εορταστικών δράσεων.

Εκ μέρους της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Μεγάλου Χορηγού του εορτασμού των 100 χρόνων της Χ.Α.Ν.Θ., ο Κωνσταντίνος Νικολάου,Διευθυντής Εργοστασίου Ευκαρπίας, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συμβολή του Τιτάνα στην πραγματοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων, καθώς και για την πρωτοβουλία της εταιρίας να συνδιοργανώσει με τη Χ.Α.Ν.Θ. 100 δράσεις για τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της, που θα ομορφύνουν την πόλη και θα προσφέρουν χαρά σε όσους συμμετέχουν.

Ο Γιάννης Γουγούσης, εκπρόσωπος της 2GGROUP, ευχήθηκε στην Αδελφότητα και μίλησε για τη σταθερή συνεργασία και συνεχή στήριξη στη Χ.Α.Ν.Θ. και τα προγράμματά της.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

29-31 Αυγούστου @ Θέατρο Κήπου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ/ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ως προοίμιο της γενέθλιας ημερομηνίας, ένα 3ήμερο κινηματογραφικό και μουσικό φεστιβάλ με άξονα την ίδια τη ΧΑΝΘ: από την ευγενή άμιλλα στον αθλητισμό, στη ζωή στη φύση και την κοινωνική προσφορά, τρείς κινηματογραφικές προβολές «μιλούν» για θέματα που διαχρονικά συνδέονται με τους βασικότερους πυλώνες δράσης της ΧΑΝΘ. Τις ταινίες συνοδεύουν μουσικές εμφανίσεις από σχήματα όπου συμμετέχουν παλαιότερα και νεότερα μέλη της ΧΑΝΘ.

2 Σεπτεμβρίου @ ΧΑΝΘ & Θέατρο Κήπου

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΗΜΕΡΑ

Γιορτάζουμε τη γενέθλια ημέρα με ένα εικαστικό πολυθέαμα στο κτήριο της ΧΑΝΘ και με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη επιμέλεια του Χάρη Ηλιάδη και τη διεύθυνση του Μιχάλη Τραχαλιού, που θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της ΧΑΝΘ, τις αρχές και τις αξίες της, τους άξονες δράσης της.

4 Σεπτεμβρίου @ Πάρκο ΧΑΝΘ

ΧΑΝΘing παιδί -έφηβος -ενήλικας

Μια γιορτή-παρουσίαση των προγραμμάτων της ΧΑΝΘ στο ευρύ κοινό, η οποία αναδεικνύει ταυτόχρονα και εκείνες τις αξίες που είναι ουσιαστικές για την κοινωνία των πολιτών του αύριο, εκεί όπου η προσωπική εξέλιξη ορίζεται μέσα από τη συλλογικότητα, το άτομο μέσα από την ομάδα: η ομαδική ζωή στην κατασκήνωση, η ευγενής άμιλλα στον αθλητισμό, η δημιουργικότητα ως μέσο έκφρασης, ο εθελοντισμός ως κινητήριος δύναμη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Το ΧΑΝΘing γίνεται μια διαδρομή -για το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα- με προορισμό την ενεργή συμμετοχή τους ως πολίτες στη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος.

Οκτώβριος - Θέατρο Αυλαία

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της ΧΑΝΘ στην πόλη και της προσφοράς της στους νέους. Στην ημερίδα θα κληθούν να ομιλήσουν επιστήμονες και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας με τις ανακοινώσεις τους τις σημαντικότερες πτυχές της ιστορίας της πόλης και της ΧΑΝΘ στις τέσσερις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση εντύπων, φωτογραφιών και ιστορικών εγγράφων. Τα πρακτικά θα εκδοθούν σε μια σειρά μικρών επιστημονικών μελετών με τον τίτλο «Τετράδια Ιστορίας».

20 - 21 Νοεμβρίου - Ολύμπιον& ΧΑΝΘ

ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM: η Κοινωνία των Πολιτών του Αύριο

Η δράση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει τη σημαντικότερη ενέργεια εξωστρέφειας της ΧΑΝΘ, δημιουργώντας μια πλατφόρμα διαλόγου, συνάντησης και συνεργασίας εθελοντικών οργανώσεων από τη Μακεδονία και τη Θράκη, με αντικείμενο τον εθελοντισμό στον 21ο αιώνα, τις προκλήσεις του μέλλοντος για την κοινωνία των πολιτών. Με θεματικό άξονα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ (πχ Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή, Ψηφιακή Εποχή & Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες, Ισχυροί Θεσμοί & Δικαιοσύνη, Ισότητα Φύλων, κα), και με τη συμμετοχή ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το forumαυτό στόχο έχει να αναδείξει τη δύναμη των ενεργών πολιτών, της κοινωνίας, των εθελοντικών οργανώσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών στα επόμενα 100 χρόνια.

Δεκέμβριος

ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

«ΧΑΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1921-2021: ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ»

Ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού τόμου, που αναδεικνύει την εκατονταετή πλούσια δράση, μέσα από ανέκδοτες φωτογραφίες, έγγραφα και υλικό που προέρχονται κυρίως από το Ιστορικό Αρχείο της ΧΑΝΘ. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και το έργο της δημιουργίας νέου Αρχειακού και Ερευνητικού Κέντρου της ΧΑΝΘ.

ΤΕΛΕΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΝΟΜΩΝ

Κορύφωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων ιστορίας της ΧΑΝΘ θα αποτελέσει το Επίσημο Δείπνο στο τέλος του έτους με τιμητικές απονομές, βραβεύσεις και επίσημους προσκεκλημένους.

Δράσεις τμημάτων

Ιούνιος – Ιούλιος

YMCAWorldChallenge | 6 Ιουνίου (ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ)

Διαγωνισμός Φωτογραφίας ‘together as one’

Ιούνιος – Αύγουστος

1 με τον κατασκηνωτικό τρόπο ζωής (ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ& ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ)

Θεματικές ημέρες «ΧΑΝΘ100 – 1 με σένα» σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους

16 Σεπτεμβρίου

3 γενεές παιχνίδια (ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ& ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ/ΜΑΖΙ ΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ)

Αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της διαγενεακής συμμετοχής στη ΧΑΝΘ, γνωρίζουμε τα παιχνίδια των προηγούμενων 100 χρόνων.

18 - 19 Σεπτεμβρίου

1 με την ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ | 1 με το ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ)

Τα παραρτήματα στο Δήμο Καλαμαριάς και τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, γιορτάζουν τα 100 της ΧΑΝΘ με την τοπική κοινωνία και τα προγράμματα που ξεχωρίζουν σε κάθε ένα από αυτά.

Οκτώβριος-Δεκέμβριος

τα πρόσωπα του αθλητισμού | έκθεση φωτογραφίας (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ& ΕΥΕΞΙΑ)

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τμήματα της ΧΑΝΘ συναντά τους πιο αναγνωρίσιμους πρεσβευτές της.

10 Οκτωβρίου

περίπατος στη ΧΑΝΘ (ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ)

Μια ξενάγηση στο κτίριο, την πλατεία και την γύρω περιοχή, σημεία της πόλης που έχουν συνδεθεί και σηματοδοτηθεί από τα 100 χρόνια ιστορίας της.

*σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

28 Οκτωβρίου

ένας χορός, μια αγκαλιά για τη ΧΑΝΘ (ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ)

Ένα συμβολικό συναπάντημα χορευτικών συλλόγων, στελεχών και μελών της ΧΑΝΘ, με στόχο τη δημιουργία ενός κυκλικού χορού ανθρώπων γύρω από το κτίριο της ΧΑΝΘ

Νοέμβριος – Δεκέμβριος

crowdfunding από τους νέους για τους νέους! (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ)

Η Σχολή Στελεχών γιορτάζει τα 100 χρόνια συγκεντρώνοντας χρήματα για να προσφέρεικάτι από τους νέους της ΧΑΝΘ στους νέους της πόλης.

Δεκέμβριος

1 αιώνας σε 100 θεατρικά λεπτά (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

‘Ενα θεατρικό ταξίδι στα πιο σημαντικά κομμάτια της ιστορίας της ΧΑΝΘ, συνδεδεμένα με την ιστορία της ίδιας της πόλης

έτος 2022

πρόγραμμα προφορικής ιστορίας - ντοκιμαντέρ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ)

Η σχέση των ανθρώπων με τη ΧΑΝΘ βασίζεται σε έναν κοινό άξονα: το βίωμα.

Και η ιστορία της ΧΑΝΘ συνδέεται άμεσα με τους ανθρώπους της.

Στόχος η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες και τις προφορικές τους μαρτυρίες.

100 κοινωνικές ενέργειες για τα 100 χρόνια της ΧΑΝΘ

Στο πλαίσιο του εορτασμού, ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ από κοινού σχεδιάζουν και θα υλοποιήσουν συμβολικά για την επέτειο των 100 χρόνων, 100 δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Στόχος των δράσεων είναι η ανάδειξη της βασικής αξίας και αρχής των δύο οργανισμών, αυτής του εθελοντισμού, της προσφοράς και της άμεσης σύνδεσης με την κοινωνία. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2021-Σεπτεμβρίου 2022.

Κινηματογραφικό και μουσικό φςεστιβάλ 29-31 Αυγούστου – Θέατρο Κήπου

Ως προοίμιο της γενέθλιας ημερομηνίας, ένα 3ήμερο κινηματογραφικό και μουσικό φεστιβάλ με άξονα την ίδια τη ΧΑΝΘ: από την ευγενή άμιλλα στον αθλητισμό, στη ζωή στη φύση και την κοινωνική προσφορά, τρείς κινηματογραφικές προβολές «μιλούν» για θέματα που διαχρονικά συνδέονται με τους βασικότερους πυλώνες δράσης της ΧΑΝΘ. Τις ταινίες συνοδεύουν μουσικές εμφανίσεις από σχήματα όπου συμμετέχουν παλαιότερα και νεότερα μέλη της ΧΑΝΘ.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

20:30 Μουσική συναυλία με τον Αίσωνα Χαρατσάρη

#arhizei_to_kalo με τον Αίσωνα και το πιάνο του. Σε ένα “λαϊβάκι τσέπης” - δλδ, μικρούλι, αλλά με τραγούδια, που τα κουβαλάει πάντα μαζί του - θα μας πει αφηγηθεί όλα όσα έζησε και τον διαμόρφωσαν εκείνα τα μαγικά τριβδόμαδα στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝ.

21:00 Προβολή ταινίας GloryRoad (2006, ΗΠΑ | 118’) - Σκηνοθεσία: JamesCarter

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η επαρχιακή ομάδα των Texas Western Miners, θα πραγματοποιήσει την υπέρβαση και θα κατακτήσει το κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, απέναντι σε μερικά μεγαθήρια του αθλήματος. Αυτή είναι η ιστορία της θριαμβευτικής πεντάδας που πέτυχε το ακατόρθωτο κάτω από την καθοδήγηση του οραματιστή προπονητή τους Ντον Χάσκινς. Μια ιστορία που αναδεικνύει την αξία του αθλητισμού για την προσωπική, ομαδική και κοινωνική εξέλιξη.

Δευτέρα30 Αυγούστου 2021

20:30 Μουσική συναυλία με τους CajaSecreta

Οι CajaSecreta με την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά τους στη σύνθεση, στο χορό και στο τραγούδι έχουν αναγνωριστεί ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του NuevoFlamenco στην Ελλάδα. Έχουν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Ρόδου, στο Φεστιβάλ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης καθώς και σε πλήθος Φεστιβάλ και Θέατρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ είναι ένα από τα ''αγαπημένα'' μουσικά σχήματα της ΕΡΤ.Οι παραστάσεις τους έρχονται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι στον κόσμο του Flamenco. Το “μυστικό κουτί”(CajaSecreta) σας περιμένει να το ανοίξετε.

Θωμάς Νάτσης, κιθάρα- σύνθεση | Νιόβη Μπένου, χορός | Μελίνα Ατρείδου, τραγούδι | Λυδία Κοκόρια, φλάουτο | Παύλος Σπυρόπουλος, κοντραμπάσο | Γιώργος Ξανθόπουλος, κρουστά

21:00 Προβολή ντοκιμαντέρLiftLike a Girl (Σήκωσέ το σαν Κορίτσι) (2020,
Δανία, Αίγυπτος, Γερμανία | 93’) – Σκηνοθεσία: MayyeZayed

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι σε αυτόν τον πολύβουο και θορυβώδη δρόμο της Αλεξάνδρειας, σε μια γωνιά που δεν την πιάνει καλά καλά το μάτι, λειτουργεί ένα φυτώριο πρωταθλητών. Καθώς ξεδιπλώνεται η ιστορία της Ζεμπίμπα, που θεωρείται το επόμενο αστέρι στην ένδοξη παράδοση της γυναικείας άρσης βαρών στην Αίγυπτο, τρυπώνουμε στα άδυτα ενός αθέατου κόσμου, που θαρρείς και έχει εξοστρακιστεί από την κοινή θέα. Μια ιστορία αφοσίωσης και εσωτερικών συγκρούσεων, που αντανακλά τις ανεξερεύνητες πτυχές και τις αντιφάσεις μιας πολύπλοκης κοινωνικής πραγματικότητας.Η κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, η δύναμη και οι σχέσεις της ομάδας είναι μερικές από τις αξίες που η ταινία αναδεικνύει.

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

20:30 Μουσική συναυλία με τους The Hard Groove Quartet

'Ενααπο τα πιο ξεχωριστά μουσικά σχήματα της πόλης, το οποίο καταφέρνει να συνδυάζει τον funky ήχο με την jazz αισθητική και να δημιουργεί ενα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Με αναφορές στα τελευταία 40 χρόνια της παγκόσμιας modernjazz σκηνής και επιρροές απο μεγάλους θρύλους (MilesDavies, HerbieHancock, MarcusMiller, George Duke, BillyCobham, KennyGarrett), οι Hard Groove Quartet περνάνε το μήνυμα τους όχι μόνο στους λάτρεις της μουσικής αλλα της groovy διάθεσης!

Piano/Keyboards: Σπύρος Ρασσιάς | Sax: Χάρης Καπετανάκης | Bass: Δημήτρης Γιαλαμάς | Drums: Νίκος Βαργιαμίδης

21:00 ΠροβολήταινίαςWe are the Best!(2013, Σουηδία | 102’) – Σκηνοθεσία: LukasMoodysson

Τρεις φίλες στο κατώφλι της εφηβείας προσπαθούν να αντιληφθούν τον κόσμο μέσα από την αμφισβήτηση, τη διαφοροποίηση από τους υπόλοιπους συνομήλικούς τους, την καθημερινότητά τους και τη σχέση που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Μια ταινία για την ορμή της εφηβείας και τη δύναμη των σχέσεων που αναπτύσσονται.


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία