Λόγια του Βαρδάρη

  • Χαμόγελα έφερε η επίσημη πρώτη του "νέου Ποταμιού"
    22/04/2021 13:08

    Χαμόγελα έφερε η επίσημη πρώτη του "νέου Ποταμιού"

    Χαμογελούν οι επιτελείς των πολιτικών κινήσεων "εΜείς" και "Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία" μετά, την επιτυχημένη όπως την χαρακτηρίζουν πρώτη εκδήλωση που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης. 

    Σε μια συζήτηση για τα περιθώρια βελτίωσης του ρόλου του κράτους στην ελληνική κοινωνία, οι δύο κινήσεις και το κοινό που παρακολούθησε προσδιόρισαν την αξία του «μεσαίου χώρου» ως δέσμης πολιτικών θέσεων και νοοτροπίας. "Μια αξία που στην περίπτωση της συζήτησης για τον ρόλο του κράτους στην Ελλάδα είναι διάφανη με δεδομένη την αντιμετώπιση του κρατικού μηχανισμού, αλλά και των κατά καιρούς προωθούμενων δημόσιων πολιτικών, από τα κόμματα εξουσίας ως λάφυρου" αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. 

    Στη συζήτηση έλαβαν μέρος οι: Θόδωρος Τσέκος, καθηγητής δημόσιας διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Ερευνών του ΕΚΚΕ, Αλέξανδρος Σαρρής, ομότιμος καθηγητής οικονομικών, Παύλος Ελευθεριάδης, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Θεοδότα Νάντσου, διευθύντρια περιβαλλοντικής πολιτικής της WWF Ελλάς, Γιώργος Σωτηρέλης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πρόδρομος Τσιάβος, επισκέπτης καθηγητής στο UCL και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Χαιρέτισε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και συντόνισε ο πρώην βουλευτής του "Ποταμιού" Νίκος Νυφούδης. 

    "Οι δύο κινήσεις θα συνεχίσουν τον διάλογο μεταξύ ενεργών πολιτών που συμφωνούν πως η αγορά πρέπει να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, πως το κράτος πρέπει να εξυπηρετεί τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τις συλλογικότητες και όχι τον εαυτό του, πως η πολιτική αφορά όλους μας και όχι μόνο τους επαγγελματίες της πολιτικής και της επικοινωνίας" καταλήγει η ανακοίνωση των δυο πολιτικών κινήσεων.