Λόγια του Βαρδάρη

  • Χ. Παπαστεργίου: Όχι σε περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Βόρεια Ελλάδα
    17/04/2020 16:58

    Χ. Παπαστεργίου: Όχι σε περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Βόρεια Ελλάδα

    Την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενών υπηρεσιών υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και την εκτίναξη του κόστους για τους πολίτες της, καταγγέλλει η περιφερειακή παράταξη #Πράξεις για τη Μακεδονία.

    Όπως επισημαίνει, ο επικεφαλής της και ιατρός κ. Χρήστος Παπαστεργίου, με το ΦΕΚ 1234/9-4-2020, δημοσιεύτηκε η Γ2β/οικ.16146/9-3-2020 απόφαση του κ. Β. Κοντοζαμάνη, με την οποία αποδέχεται την αριθ. 24 απόφαση της 277ης/22-10-2019 ολομέλειας του ΚΕΣΥ (πρόεδρος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Μάρκου) «αφαιρείται, παράτυπα, από όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας, η δυνατότητα εμφύτευσης (διαδερμικά) ειδικών βιολογικών αορτικών βαλβίδων (ΤΑVI).

    Οι ασφαλισμένοι της Βορείας Ελλάδας οι οποίοι θα χρειαστούν μία τέτοια ιατρική πράξη θα είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν μερικές χιλιάδες ευρώ (εάν τα διαθέτουν) σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

    Για το λόγο αυτό ο κ. Παπαστεργίου και η περιφερειακή παράταξη #Πράξεις για τη Μακεδονία ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του Πρωθυπουργού, προκείμενού να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, καθώς δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα και κινδυνεύει η ζωή πολλών συμπολιτών μας.

    Η περιφερειακή παράταξη «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την ανατροπή άλλης μία διάκριση εις βάρος του ΕΣΥ, άλλα και εις βάρος της Βορείου Ελλάδας.