ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Αλ. Τσίπρας: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα στοιχεία όσων η παρακολούθηση από την ΕΥΠ επιβεβαιώθηκε μετά από τους ελέγχους που διενήργησε η ΑΔΑΕ

 25/01/2023 15:06

Βουλή - Αλ. Τσίπρας: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Aπό το βήμα της Βουλής Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που έγινε δεκτή και θα προχωρήσει άμεσα στη συζήτησή της μετά και την άμεση κυβερνητική αντίδραση «αποδοχής» από τα χείλη του υπουργού Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ήδη από χθες – μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου – τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης». Έδωσε δε ραντεβού για σήμερα στο Κοινοβούλιο. «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή. Εγώ θέλω να κλείσω όμως με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Και είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας».


Η ομιλία Τσίπρα


Η χώρα κλυδωνίζεται σε ταραγμένα νερά αστάθειας και η κοινωνία πολιορκείται από την αγωνία και την ανασφάλεια για το αύριο.

Οι τύχες της χώρας είναι στα χέρια μιας ανίκανης και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης. Ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας.

Κανείς μπροστά σε παρόμοια φαινόμενα που απειλούν την πολιτειακή λειτουργία δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια. 

Αυτό που συμβαίνει δεν αφορά συνταγματολόγους αλλά τη ζωή των ανθρώπων. Απειλούνται δικαιώματα και κατακτήσεις που ήρθαν μέσα από αγώνες.

Η χώρα είναι στη δίνη της πιο τεταμένης εκτροπής από τη μεταπολίτευση και μετά. Δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπουργεί, επιχειρηματίες, βουλευτές έγιναν στόχος ενός εγκληματικού δικτύου, με εμπνευστή τον πρωθυπουργό που οργάνωσε αυτό το δίκτυο προκειμένου να έχει στο χέρι όχι μόνο πληροφορίες αλλά τους ίδιους για να γνωρίζει στόχους, σκέψεις, επιδιώξεις, αδυναμίες.

Οργάνωσε το δίκτυο με σοβαρό σχεδιασμό. Πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του. Τοποθέτησε δικό του άνθρωπο διοικητή αν και δεν πληρούσε τα κριτήρια αλλάζοντας το νόμο.

Φρόντισε να είναι εισαγγελέας η κ. Βλάχου και έχρισε υπεύθυνο τον ανηψιό του.

Αξιοποίησε σχέσεις με άλλες χώρες και χρησιμοποίησε προηγμένα συστήματα που υποκλέπτουν κάθε στιγμή του 24ωρου αρκεί να έχεις δίπλα σου το κινητό σου τηλέφωνο.

Έστησε μια οργουελιανή δυστοπία. Μεταξύ αυτών υπουργοί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σπίρτζης, η γραμαατέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες.

Για όσους δεν άνοιγαν το επίμαχο μήνυμα υπήρχε ο παραδοσιακός τρόπος ο νομότυπος. Με την υπογραφή εισαγγελέως.

Ως εγκέφαλος ο κ. Μητσοτάκης πέραν των άλλων διακατέχεται από μια αλαζονεία. Μεγάλωσε ως πρίγκηπας και νομίζει ότι τώρα είναι βασιλιάς.

Όταν τυχαία ο δημοσιογράφος Κουκάκης ανακάλυψε ότι παρακολουθείται, νομοθέτησε για να μην μπορεί να ενημερωθεί. Και όταν ανακάλυψε ο κ. Ανδρουλάκης ανακάλυψε προσπάθειες επιμόλυνσης, υπήρξε άρνηση μέσω του κ. Κοντολέοντος.

Μόνο χάρη στην επιμονή του κ. Ράμμου υπήρξε έλεγχος στους παρόχους για το κινητό Ανδρουλάκη και μόνο τότε ανακαλύφθηκε η παρακολούθηση και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Τότε έριξε την ευθύνη στον ανηψιό του και ξεκίνησε την επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου.

Αποδεικνύεται η νοοτροπία συμμορίας, με κανόνα τη σιωπή, το φίμωτρο, την ομερτά.

Μιλήσατε για μύθους, επιστρατεύσατε δολοφονία χαρακτήρων αλλά υπό το βάρος των αποκαλύψεων παραδεχτήκατε υποκλοπές, υποβαθμίζοντας τις σε... λάθος.

Για τις νόμιμες επιδυνδέσεις όπως είπε, μίλησε για λάθος που δεν γνώριζε, αλλά παραιτήθηκαν όλοι οι συνεργάτες του. Γιατί, αφού ήταν νόμιμες; 

Η εισαγγελέας της ΕΥΠ είπε με ιταμότητα ότι μπορεί να υπογράφει παρακολουθήσεις ακόμη και της προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης επί έξι μήνες λέει ψέμματα συνειδητά, ότι δήθεν δεν γνώριζε, ότι δήθεν δεν έγιναν ποτέ παρακολουθήσεις. Προσπαθεί να κάνει τον ανήξερο και λέει ψέματα.

Μας έλεγε ''πως είναι δυνατόν να παρακολουυθείται ο κ. Φλώρος' ή ο κ. Χατζηδάκης, αλλά έληξε τη συνεδρίαση πριν την ώρα της και το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει στο ερώτημα: 'Αν αποδειχθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο και τον κ. Χατζηδάκη θα παραιτηθείτε;'.

Και αντί να απαντήσει, επέλεξε να ταπεινωθεί βάζοντάς το στα πόδια. Γιατί; Γιατί ως εγκέφαλος γνώριζε ότι υπάρχουν οι αποδείξεις για τις παρακολουθήσεις. Και δεν ήθελε να δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί.

Επιχείρησε να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη γιατί είναι ένοχος και είναι ο εγκέφαλος αυτού του παρακράτους.

Πίστεψε ότι έχει τη δύναμη να συγκαλύψει τα πάντα. Δεν υπολόγισε ότι υπάρχουν ακξόμη δημόσιοι λειτουργοί που βάζουν τη συνείδηση και το καθήκον πάνω από απειλές. Υπάρχουν άνθρωποι ευσυνείδητοι και ΄λετυχε ο κ. Μητσοτάκης να πέσει πάνω σε έναν από αυτούς.

Και πως τον αντιμετωπίζετε; Με χυδαιότητα με ύβρεις με μπούλινγκ. Έναν δικαστικό που κάνει το καθήκον του και τηρεί το Σύνταγμα και θα το υπερασπιστούμε.

Σήμερα θα μιλήσουμε στη βάση αποδείξεων, που μπορεί να αποτελούν απλά ένα δείγμα, αλλά είναι αδιάψευστες από τα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Προέκυψαν από την αρμόδια από το Σύνταγμα αρμόδιας αρχής. Όσοι απορούσαν τι είχε ο φάκελος που κρατούσε βγαίοντας χθες από την ΑΔΑΕ, ήρθε η ώρα να τους λύσω την απορία. Περιείχε τα αποτελέσματα της ΑΔΑΕ που ζήτησα αμέσως μετά την επίσκεψή μου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.  

Ζήτησα να διεξαχθεί έλεγχος από την αρχή για να διαπιστωθεί αν υπάρχει επισύνδεση για τον κ. Χατζηδάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, τον αρχηγό του ΓΕΣ κ. Λαλούση και τους στρατιωτικοούς Λάγιο, Αλεξόπουλο και Διακόπουλο. 

Η απάντηση που έλαβα στον κλειστό φάκελο ήταν επίσημα... έξι στα έξι. Για όλους βρέθηκαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ και έτσι έχουμε φτάσει στον αριθμό δέκα επισήμως.

Έχω υποχρέωση στον ελληνικό λαό να πω τα στοιχεία, πρέπει να ξέρει την αλήθεια απέναντι στη συσκότιση. Τον κ. Χατζηδάκη τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ  επί 8 μήνες, άρα η κ. Βλάχου υπέγραψε τέσσερις διατάξεις.

Για τους αρχηγούς του στρατεύματος, η ΕΥΠ Μητσοτάκη άκουγε επί δύο χρόνια τους αξιωματικούς. Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής ασφάλειας;

Ήταν επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Ήταν ύποπτοι για κατασκοπεία;

Η κ. Βλάχου είναι μέρος αυτού του ρυπαρού δικτύου που διαρκώς μας τσαμπουνάει ο κ. Μητσοτάκης μέσω του κ. Οικονόμου;

Γιατί μια επικίνδυνη για τη δημοκρατία εισαγγελέας που κάνει κατάχρηση είναι ακόμη στη θέση της με επιμονή Μητσοτάκη; Προφανώς γιατί είναι μέλος του ρυπαρού δικτύου και την προστατεύει ο αρχηγός του ρυπαρού δικτύου, ο πρωθυπουργός της χώρας.

Για όλα αυτά μια λέξη υπάρχει: Ζόφος και παρακμή.

Αν μπορείτε όλα αυτά να τα καταπιείτε, καλώς να τα καταπιείτε. Είτε γιατί κάποιος σας εκβιάζει, αφού τα στοιχεία κάπου υπάρχουν, στα χέρια του αρχηγού του δικτύου, είτε γιατί σκέφτεστε την επανεκλοιγή, ή γιατί θέλετε να αφήσετε τον κ. Μητσοτάκη να πιει το ποτήρι ως το τέλος.

Σας συμπονώ αλλά δεν μπορούμε να καταπιούμε αυτή την εκτροπή.

Είμαστε σήμερα εδώ, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι. Ποιο μήνυμα θα περάσει αν δεν υπάρξει κόστος για όλο αυτό; Δεν αφορά μια μόνο παράταξη, αφορά τη δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους κανόνες. Αφορά κάθε πολίτη.

 Υπήρξαν φωνές από παντού που καταδίκασαν και ζήτησαν να χυθεί άπλετο φως. Καταδίκασαν τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, αλλά δεν αρκούν απλά κάποιες φωνές. Σε κρίσιμες στιγμές καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όταν η παραβίαση του κράτους δικαίου, η υπονόμευση δικαιωμάτων του πολίτη συνοδεύει την αγωνία και τη φτώχεια, όταν η εκτροπή εκτροχιάζει την εμπίστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, όταν ακόμη και οι ένοπλες δυνάμεις εμπλέκονται, τότε ακόμη και η εθνική ασφάλεια έχει γίνει παιχνίδι στα χέρια μιας αδίστακτης κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού, εμείς θα εξαντλήσουμε ότι δυνατότητες μας δίνει η νομιμότητα.

Ο πρωθυπουργός είναι ένοχος και η παραμονή του στην εξουσία είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Η διαφθορά αποτελεί στρατηγική επιλογή. Όμως η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και δεν μπορεί να μείνει ούτε μια μέρα στη θέση της.

Για τους λόγους αυτούς κάνουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει απάντηση. Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή; Όποια και αν είναι η απάντηση σύντομα ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση, παίρνοντας στα χέρια την ίδια τη ζωή του.

Τασούλης για τη διαδικασία

Ο κ. Τασούλας ανέγνωσε την πρόταση δυσπιστίας και έδωσε το λόγο στον υπουργό επικρατείας κ. Γεραπετρίτη.

Η απάντηση Γεραπετρίτη

Ο υπουργός Επικρατείας, παίρνοντας το λόγο, σε κλίμα έντασης, αναφέρθηκε στην εισαγωγή «στο λόγο του Λυσία υπέρ του αδυνάτου».

Είναι μεγάλη η ευκαιρία που μου δίνεται και σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε. Θα έχουμε την ευκαιρία το επόμεενο τριήμερο να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών και να δούμε αν η κυβέρνηση έχει επιτελέσει τα δεινά που επικαλείστε ή έχει επιτελέσει κάτι καλύτερο από ότι η προηγούμενη. Και οι εντυπώσεις είναι πολύ νωπές.

Είχατε μια αφωνία το τελευταίο διάστημα και δεν ήταν από ίωση. Θα σας ακούσουμε και εσάς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε το πόρισμά του. Ούτε ο Αρειος Πάγος να ήσασταν. Χρησιμοποιήσατε πολλούς νομικούς όρους. Ένα νομικό ρητό λέει... ένοχος, ένοχον ου ποιείν. Εκείνος που έχει ανοιχτά δύο ποινικά δικαστήρια για χειραγώγηση θεσμών. Εκείνος που χρησιμοποιούσε ανθρώπους με κουκούλες λέγοντάς τους Μάξιμους και εκείνος που ακούγεται ότι είχε διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα, δε μπορεί να δημιουργήσει άλλον ένοχο.

Η κυβέρνηση ζητεί την άμεση διενέργεια συνεδρίασης ώστε η πρόταση δυσπιστίας να συζητηθεί την Παρασκευή. Πράγματι υπάρχουν κρίσιμες στιγμές και είναι οι επόμενες εκλογές που έρχονται και θα τις υποστείτε.

 


Σχετικά Άρθρα

Aπό το βήμα της Βουλής Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που έγινε δεκτή και θα προχωρήσει άμεσα στη συζήτησή της μετά και την άμεση κυβερνητική αντίδραση «αποδοχής» από τα χείλη του υπουργού Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ήδη από χθες – μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου – τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης». Έδωσε δε ραντεβού για σήμερα στο Κοινοβούλιο. «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή. Εγώ θέλω να κλείσω όμως με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Και είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας».


Η ομιλία Τσίπρα


Η χώρα κλυδωνίζεται σε ταραγμένα νερά αστάθειας και η κοινωνία πολιορκείται από την αγωνία και την ανασφάλεια για το αύριο.

Οι τύχες της χώρας είναι στα χέρια μιας ανίκανης και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης. Ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας.

Κανείς μπροστά σε παρόμοια φαινόμενα που απειλούν την πολιτειακή λειτουργία δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια. 

Αυτό που συμβαίνει δεν αφορά συνταγματολόγους αλλά τη ζωή των ανθρώπων. Απειλούνται δικαιώματα και κατακτήσεις που ήρθαν μέσα από αγώνες.

Η χώρα είναι στη δίνη της πιο τεταμένης εκτροπής από τη μεταπολίτευση και μετά. Δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπουργεί, επιχειρηματίες, βουλευτές έγιναν στόχος ενός εγκληματικού δικτύου, με εμπνευστή τον πρωθυπουργό που οργάνωσε αυτό το δίκτυο προκειμένου να έχει στο χέρι όχι μόνο πληροφορίες αλλά τους ίδιους για να γνωρίζει στόχους, σκέψεις, επιδιώξεις, αδυναμίες.

Οργάνωσε το δίκτυο με σοβαρό σχεδιασμό. Πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του. Τοποθέτησε δικό του άνθρωπο διοικητή αν και δεν πληρούσε τα κριτήρια αλλάζοντας το νόμο.

Φρόντισε να είναι εισαγγελέας η κ. Βλάχου και έχρισε υπεύθυνο τον ανηψιό του.

Αξιοποίησε σχέσεις με άλλες χώρες και χρησιμοποίησε προηγμένα συστήματα που υποκλέπτουν κάθε στιγμή του 24ωρου αρκεί να έχεις δίπλα σου το κινητό σου τηλέφωνο.

Έστησε μια οργουελιανή δυστοπία. Μεταξύ αυτών υπουργοί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σπίρτζης, η γραμαατέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες.

Για όσους δεν άνοιγαν το επίμαχο μήνυμα υπήρχε ο παραδοσιακός τρόπος ο νομότυπος. Με την υπογραφή εισαγγελέως.

Ως εγκέφαλος ο κ. Μητσοτάκης πέραν των άλλων διακατέχεται από μια αλαζονεία. Μεγάλωσε ως πρίγκηπας και νομίζει ότι τώρα είναι βασιλιάς.

Όταν τυχαία ο δημοσιογράφος Κουκάκης ανακάλυψε ότι παρακολουθείται, νομοθέτησε για να μην μπορεί να ενημερωθεί. Και όταν ανακάλυψε ο κ. Ανδρουλάκης ανακάλυψε προσπάθειες επιμόλυνσης, υπήρξε άρνηση μέσω του κ. Κοντολέοντος.

Μόνο χάρη στην επιμονή του κ. Ράμμου υπήρξε έλεγχος στους παρόχους για το κινητό Ανδρουλάκη και μόνο τότε ανακαλύφθηκε η παρακολούθηση και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Τότε έριξε την ευθύνη στον ανηψιό του και ξεκίνησε την επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου.

Αποδεικνύεται η νοοτροπία συμμορίας, με κανόνα τη σιωπή, το φίμωτρο, την ομερτά.

Μιλήσατε για μύθους, επιστρατεύσατε δολοφονία χαρακτήρων αλλά υπό το βάρος των αποκαλύψεων παραδεχτήκατε υποκλοπές, υποβαθμίζοντας τις σε... λάθος.

Για τις νόμιμες επιδυνδέσεις όπως είπε, μίλησε για λάθος που δεν γνώριζε, αλλά παραιτήθηκαν όλοι οι συνεργάτες του. Γιατί, αφού ήταν νόμιμες; 

Η εισαγγελέας της ΕΥΠ είπε με ιταμότητα ότι μπορεί να υπογράφει παρακολουθήσεις ακόμη και της προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης επί έξι μήνες λέει ψέμματα συνειδητά, ότι δήθεν δεν γνώριζε, ότι δήθεν δεν έγιναν ποτέ παρακολουθήσεις. Προσπαθεί να κάνει τον ανήξερο και λέει ψέματα.

Μας έλεγε ''πως είναι δυνατόν να παρακολουυθείται ο κ. Φλώρος' ή ο κ. Χατζηδάκης, αλλά έληξε τη συνεδρίαση πριν την ώρα της και το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει στο ερώτημα: 'Αν αποδειχθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο και τον κ. Χατζηδάκη θα παραιτηθείτε;'.

Και αντί να απαντήσει, επέλεξε να ταπεινωθεί βάζοντάς το στα πόδια. Γιατί; Γιατί ως εγκέφαλος γνώριζε ότι υπάρχουν οι αποδείξεις για τις παρακολουθήσεις. Και δεν ήθελε να δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί.

Επιχείρησε να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη γιατί είναι ένοχος και είναι ο εγκέφαλος αυτού του παρακράτους.

Πίστεψε ότι έχει τη δύναμη να συγκαλύψει τα πάντα. Δεν υπολόγισε ότι υπάρχουν ακξόμη δημόσιοι λειτουργοί που βάζουν τη συνείδηση και το καθήκον πάνω από απειλές. Υπάρχουν άνθρωποι ευσυνείδητοι και ΄λετυχε ο κ. Μητσοτάκης να πέσει πάνω σε έναν από αυτούς.

Και πως τον αντιμετωπίζετε; Με χυδαιότητα με ύβρεις με μπούλινγκ. Έναν δικαστικό που κάνει το καθήκον του και τηρεί το Σύνταγμα και θα το υπερασπιστούμε.

Σήμερα θα μιλήσουμε στη βάση αποδείξεων, που μπορεί να αποτελούν απλά ένα δείγμα, αλλά είναι αδιάψευστες από τα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Προέκυψαν από την αρμόδια από το Σύνταγμα αρμόδιας αρχής. Όσοι απορούσαν τι είχε ο φάκελος που κρατούσε βγαίοντας χθες από την ΑΔΑΕ, ήρθε η ώρα να τους λύσω την απορία. Περιείχε τα αποτελέσματα της ΑΔΑΕ που ζήτησα αμέσως μετά την επίσκεψή μου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.  

Ζήτησα να διεξαχθεί έλεγχος από την αρχή για να διαπιστωθεί αν υπάρχει επισύνδεση για τον κ. Χατζηδάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, τον αρχηγό του ΓΕΣ κ. Λαλούση και τους στρατιωτικοούς Λάγιο, Αλεξόπουλο και Διακόπουλο. 

Η απάντηση που έλαβα στον κλειστό φάκελο ήταν επίσημα... έξι στα έξι. Για όλους βρέθηκαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ και έτσι έχουμε φτάσει στον αριθμό δέκα επισήμως.

Έχω υποχρέωση στον ελληνικό λαό να πω τα στοιχεία, πρέπει να ξέρει την αλήθεια απέναντι στη συσκότιση. Τον κ. Χατζηδάκη τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ  επί 8 μήνες, άρα η κ. Βλάχου υπέγραψε τέσσερις διατάξεις.

Για τους αρχηγούς του στρατεύματος, η ΕΥΠ Μητσοτάκη άκουγε επί δύο χρόνια τους αξιωματικούς. Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής ασφάλειας;

Ήταν επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Ήταν ύποπτοι για κατασκοπεία;

Η κ. Βλάχου είναι μέρος αυτού του ρυπαρού δικτύου που διαρκώς μας τσαμπουνάει ο κ. Μητσοτάκης μέσω του κ. Οικονόμου;

Γιατί μια επικίνδυνη για τη δημοκρατία εισαγγελέας που κάνει κατάχρηση είναι ακόμη στη θέση της με επιμονή Μητσοτάκη; Προφανώς γιατί είναι μέλος του ρυπαρού δικτύου και την προστατεύει ο αρχηγός του ρυπαρού δικτύου, ο πρωθυπουργός της χώρας.

Για όλα αυτά μια λέξη υπάρχει: Ζόφος και παρακμή.

Αν μπορείτε όλα αυτά να τα καταπιείτε, καλώς να τα καταπιείτε. Είτε γιατί κάποιος σας εκβιάζει, αφού τα στοιχεία κάπου υπάρχουν, στα χέρια του αρχηγού του δικτύου, είτε γιατί σκέφτεστε την επανεκλοιγή, ή γιατί θέλετε να αφήσετε τον κ. Μητσοτάκη να πιει το ποτήρι ως το τέλος.

Σας συμπονώ αλλά δεν μπορούμε να καταπιούμε αυτή την εκτροπή.

Είμαστε σήμερα εδώ, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι. Ποιο μήνυμα θα περάσει αν δεν υπάρξει κόστος για όλο αυτό; Δεν αφορά μια μόνο παράταξη, αφορά τη δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους κανόνες. Αφορά κάθε πολίτη.

 Υπήρξαν φωνές από παντού που καταδίκασαν και ζήτησαν να χυθεί άπλετο φως. Καταδίκασαν τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, αλλά δεν αρκούν απλά κάποιες φωνές. Σε κρίσιμες στιγμές καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όταν η παραβίαση του κράτους δικαίου, η υπονόμευση δικαιωμάτων του πολίτη συνοδεύει την αγωνία και τη φτώχεια, όταν η εκτροπή εκτροχιάζει την εμπίστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, όταν ακόμη και οι ένοπλες δυνάμεις εμπλέκονται, τότε ακόμη και η εθνική ασφάλεια έχει γίνει παιχνίδι στα χέρια μιας αδίστακτης κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού, εμείς θα εξαντλήσουμε ότι δυνατότητες μας δίνει η νομιμότητα.

Ο πρωθυπουργός είναι ένοχος και η παραμονή του στην εξουσία είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Η διαφθορά αποτελεί στρατηγική επιλογή. Όμως η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και δεν μπορεί να μείνει ούτε μια μέρα στη θέση της.

Για τους λόγους αυτούς κάνουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει απάντηση. Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή; Όποια και αν είναι η απάντηση σύντομα ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση, παίρνοντας στα χέρια την ίδια τη ζωή του.

Τασούλης για τη διαδικασία

Ο κ. Τασούλας ανέγνωσε την πρόταση δυσπιστίας και έδωσε το λόγο στον υπουργό επικρατείας κ. Γεραπετρίτη.

Η απάντηση Γεραπετρίτη

Ο υπουργός Επικρατείας, παίρνοντας το λόγο, σε κλίμα έντασης, αναφέρθηκε στην εισαγωγή «στο λόγο του Λυσία υπέρ του αδυνάτου».

Είναι μεγάλη η ευκαιρία που μου δίνεται και σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε. Θα έχουμε την ευκαιρία το επόμεενο τριήμερο να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών και να δούμε αν η κυβέρνηση έχει επιτελέσει τα δεινά που επικαλείστε ή έχει επιτελέσει κάτι καλύτερο από ότι η προηγούμενη. Και οι εντυπώσεις είναι πολύ νωπές.

Είχατε μια αφωνία το τελευταίο διάστημα και δεν ήταν από ίωση. Θα σας ακούσουμε και εσάς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε το πόρισμά του. Ούτε ο Αρειος Πάγος να ήσασταν. Χρησιμοποιήσατε πολλούς νομικούς όρους. Ένα νομικό ρητό λέει... ένοχος, ένοχον ου ποιείν. Εκείνος που έχει ανοιχτά δύο ποινικά δικαστήρια για χειραγώγηση θεσμών. Εκείνος που χρησιμοποιούσε ανθρώπους με κουκούλες λέγοντάς τους Μάξιμους και εκείνος που ακούγεται ότι είχε διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα, δε μπορεί να δημιουργήσει άλλον ένοχο.

Η κυβέρνηση ζητεί την άμεση διενέργεια συνεδρίασης ώστε η πρόταση δυσπιστίας να συζητηθεί την Παρασκευή. Πράγματι υπάρχουν κρίσιμες στιγμές και είναι οι επόμενες εκλογές που έρχονται και θα τις υποστείτε.

 


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία