Λόγια του Βαρδάρη

  • «Αυτοψία» στη Θεσσαλονίκη για τα νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων
    27/06/2020 19:32

    «Αυτοψία» στη Θεσσαλονίκη για τα νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων

    Περιοδεία στις τοποθεσίες, όπου χωροθετούνται οι δύο μεγάλες Μονάδες Ενεργειακής Αξιοποίησης, δυτικά και ανατολικά του νομού Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, συνοδεία του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, (ΦΟΔΣΑ) Μιχάλη Γεράνη,.

    «Πρωινή επίσκεψη. Μόλις ολοκληρώσαμε μία σύντομη περιοδεία με το Μιχάλη Γεράνη, Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, στους χώρους που θα γίνουν οι δύο μεγάλες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Στη Μαυροράχη που σήμερα λειτουργεί ο ΧΥΤΑ και στον Ανατολικό Τομέα. Νωρίτερα επισκεφθήκαμε το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Ευκαρπία. Η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας είναι αρκετά μπροστά στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γ.γ σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

    “Συμφωνήσαμε επίσης με γρήγορους ρυθμούς να προχωρήσουμε το μεγάλο έργο της ενεργειακής Εγνατίας. Η Ελλάδα ανεβάζει ταχύτητα στην διαχείριση των απορριμμάτων. Διαλογή στην πηγή, στη συνέχεια μεγάλες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων και τέλος ενεργειακή αξιοποίηση των υπολειμμάτων” υπογράμμισε ο ίδιος.

    geranhs-222.jpg

    granhs-2.jpg