Λόγια του Βαρδάρη

  • Άβολη η θέση του νομικού συμβούλου
    16/03/2021 15:08

    Άβολη η θέση του νομικού συμβούλου

    Σε άβολη και αμήχανη θέση έφεραν τον… καλεσμένο της διοίκησης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, νομικό σύμβουλο της ΕΝ,ΠΕ Αργύρη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ενημέρωσε το σώμα για τις διατάξεις του σχεδίου νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Και ενώ περίμενε υπομονετικά, προετοιμαζόμενος να δώσει απαντήσεις σε απορίες των συμβούλων, για το νέο νόμο, είδε στην πράξη τη λειτουργία ενός μεγάλου περιφερειακού συμβουλίου.

    Μετά τη ολοκλήρωση της τοποθέτησης του περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα, το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί στη διοίκηση και τον πρόεδρο του οργάνου Β. Καρακωστάνογλου για τον τρόπο λειτουργίας του συμβουλίου.

    «Μιλάμε σε ένα περιφερειακό συμβούλιο που έχει δώσει πολύ κακά δείγματα γραφής όσον αφορά στη λειτουργία του, και την έννοια της λογοδοσίας. Λειτουργεί συστηματικά εν κρυπτώ, την ώρα που ακόμη και μικρότερα συμβούλια έχουν διασφαλίσει τη δημόσια διάσταση των συνεδριάσεων τους, απευθυνόμενοι όχι σε έναν μικρόκοσμο αυτοδιοικητικών στελεχών αλλά στους πολίτες» είπε ο κ. Γιαννούλης, αναφερόμενος στον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων, μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Εξάλλου για το θέμα αυτό άρχισε καβγάς εδώ και αρκετό καιρό με σχεδόν σύσσωμη την αντιπολίτευση που έβαλε εναντίον του προέδρου του Π.Σ για τα κλειστά μικρόφωνα και την απόφαση του να δίνει το λόγο, μόνο όταν το κρίνει σκόπιμο ο ίδιος.

    *Φωτό αρχείου