Λόγια του Βαρδάρη

  • Αστυνομική υπηρεσία για την κακοποίηση των ζώων ζητά ο Γ. Αβαρλής
    02/02/2020 15:31

    Αστυνομική υπηρεσία για την κακοποίηση των ζώων ζητά ο Γ. Αβαρλής

    Αποφασισμένος να μάθει τα αίτια θανάτου του γάτου του, του Τζέρι, είναι ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Αβαρλής, που λίγες βδομάδες πριν βρήκε τον τετράποδο φίλο του πεταμένο μπροστά στο σπίτι του και με κάποια όργανα να έχουν αφαιρεθεί με χειρουργική ακρίβεια.

    Ο κ. Αβαρλής δημοσιοποίησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα αποτελέσματα της παθολογοανατομικής εξέτασης την οποία διεξήγαγε το αρμόδιο τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ στο κουφάρι του γάτου του. Σε αυτά αναφέρεται πως δεν μπορεί να εξαχθεί σαφές συμπέρασμα για τα αίτια του θανάτου. Ωστόσο, στο ίδιο έγγραφο επιβεβαιώνεται ότι μετά τον θάνατο του ζώου έγινε χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια της οποία αφαιρέθηκε το στομάχι του Τζέρι.

    «Παράλληλα αυτό το διάστημα προσπάθησα και προσπαθώ μέσω των Μ.Μ.Ε. και της θεσμικής μου θέσης (Αντιδήμαρχος Δήμου Θεσσαλονίκης) να αφυπνίσω συνειδήσεις και να κινητοποιήσω την Αστυνομία ώστε να μην μπει η υπόθεση, όπως δυστυχώς συμβαίνει συχνά, στο «χρονοντούλαπο», γράφει ο κ. Αβαρλής στην ανάρτησή του.

    Ζητάει μάλιστα από όσους έχουν γνωριμίες με ανθρώπους που κατέχουν θέσεις εξουσίας, να τους ενεργοποιήσουν «ώστε να συσταθεί επιτέλους Αστυνομική Υπηρεσία επιφορτισμένη με την κακοποίηση των ζώων ανά Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομαρχία). Μόνο τότε ίσως αφιερωθεί ο κατάλληλος χρόνος και βρεθούν τα μέσα για να εξαλειφθούν οι εγκληματικές συμπεριφορές έναντι των ζώων», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος.

    Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Αβαρλή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: