Λόγια του Βαρδάρη

  • Άρωμα Θεσσαλονίκης στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ
    19/02/2020 14:53

    Άρωμα Θεσσαλονίκης στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ

    Νέα Εκτελεστική Γραμματεία εκλέγει το Σάββατο η Πολιτική επιτροπή ΝΔ και δεν αποκλείεται η νέα της σύνθεση να έχει άρωμα Θεσσαλονίκης. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος αναμένεται να ανανεωθεί το ανώτατο κομματικό όργανο της ΝΔ, με την εκλογή 8 νέων μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας. Τεσσάρων μελών που είναι βουλευτές και τεσσάρων μη κοινοβουλευτικών.

    Από τους βουλευτές η κεντρική πρόταση αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τους βουλευτές Γιάννη Οικονόμου (Φθιώτιδας), Βασίλη Σπανάκη (νότιος τομέας Β’ Αθήνας), Περικλή Μαντά (Μεσσηνίας) και Μαρία Κεφάλα που είναι βουλευτής Ιωαννίνων. Στα μη κοινοβουλευτικά πρόσωπα το τοπίο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα, οι ζυμώσεις συνεχίζονται, ενώ υπάρχουν έντονες πληροφορίες ότι θα είναι υποψήφια η Μαρία Σαρηγιαννίδου από τη Θεσσαλονίκη. Η νεαρή δικηγόρος διετέλεσε μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ θεωρείται ευρύτερης κομματικής αποδοχής και θα έχει τη στήριξη της μητσοτακικής ομάδας.

    Ακόμη στην Εκτελεστική Γραμματεία θα μετέχουν εξ οφίτσιο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος Αδωνης Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπήλιος Λιβανός, ο γραμματέας της ΝΔ Γιώργος Στεργίου, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

    Στη συνεδρίαση αναμένεται να υπάρχει και έτερο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη, καθώς θα ψηφισθούν οι αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας της περιφερειακής οργάνωσης. Σύμφωνα με την πρόταση που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη θα δημιουργηθούν δύο ΝΟΔΕ (Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης) ενώ οι τρεις που λειτουργούν σήμερα στην πρώτη εκλογική περιφέρεια (κεντρικού, ανατολικού και δυτικού τομέα) θα συγχωνευθούν σε μια.