ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Φουλ επίθεση και δεσμεύσεις από τον Καρυπίδη (βίντεο)

Εκτενής αναφορά στην ΕΠΟ κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου της ΠΑΕ παρουσία και του Χαριστέα - Η συγγνώμη προς τον Γεραπετρίτη, οι ατάκες για το ρόστερ και οι αποκαλύψεις για την ανακατασκευή του γηπέδου

 04/08/2020 16:10

Άρης: Φουλ επίθεση και δεσμεύσεις από τον Καρυπίδη (βίντεο)

Επί παντός του επιστητού τοποθετήθηκαν οι Θόδωρος Καρυπίδης και Άγγελος Χαριστέας κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου της ΠΑΕ Άρης. Όπως ήταν φυσικό, μεγάλο μέρος των δηλώσεων κάλυψαν οι αναφορές για όσα συνέβησαν με την τιμωρία από τη ΦΙΦΑ, ενώ οι δυο τους μίλησαν και για τον Άρη της επόμενης χρονιάς.

Καρυπίδης: «Για το ban έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΠΟ»

Ο Θόδωρος Καρυπίδης μίλησε για όλα όσα συνέβησαν την περσινή σεζόν, εξαπέλυσε πυρά κατά της ΕΠΟ, ζήτησε συγγνώμη από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και αναφέρθηκε στη συγκρότηση του ρόστερ της επόμενης χρονιάς αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά ποδοσφαιριστών που έχουν αποχωρήσει. Παράλληλα, αποκάλυψε τις πρώτες κινήσεις για την ανακατασκευή του «Κλ. Βικελίδης».

Για τον απολογισμό της χρονιάς: «Είχαμε έντονα συναισθήματα, αλλά και αφέλεια. Εγώ κρίνω ότι το πρόσημο είναι θετικό. Μας αφήνει πικρίες, όπως ο αποκλεισμός από τη Μόλντε και από την ΑΕΚ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τον στόχο μας, όμως, τον πετύχαμε. Βγήκε η ομάδα για δεύτερη σερί χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ και θέλαμε να έχει μια καλή πορεία στο κύπελλο.

Πέσαμε έξω οικονομικά, όλες οι ομάδες έπαθαν ζημιά, αλλά ο Άρης ήταν ο πιο άτυχος. Μαζί με το κόψιμο της Nova, που ήταν κοντά στο 20% και δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε κι έπρεπε σαν συνεργάτες να είμαστε δίπλα της, έφτασε τα 2,5 εκατ. ευρώ. Μας έβγαλε εκτός προγραμματισμού, αλλά με κάποιες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου αντεπεξήλθαμε και τελείωσε η χρονιά ομαλά».

Για την τιμωρία από την ΦΙΦΑ: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πληρώσουμε 1,2 εκατ. ευρώ για τα εγκλήματα που έχουν κάνει προηγούμενες διοικήσεις. Ξέρετε καλύτερα από μένα ποιοι φταίνε. Εκτός από αυτούς που ξέρετε, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να τρελαίνεσαι. Είχε δεδουλευμένα για 60.000 ευρώ και να του έχουν βάλει 300.000 ευρώ όρο για πρόωρη λύση συμβολαίου. Όλοι εκβίαζαν, δεν δεχόταν κανείς να συνεργαστεί, εκτός από τον Ουμπίδες. Όλοι οι άλλοι εκβίαζαν. Δεν περίμενα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, με την πλάτη στον τοίχο. Η κυβέρνηση προσπάθησε να μας βοηθήσει, πίεσε πολύ την ΦΙΦΑ, αλλά δεν ήταν δικό της θέμα.

Πήγαμε με το γράμμα του νόμου και βρεθήκαμε να χρωστάμε λεφτά άλλου νομικού προσώπου. Οι κύριοι Γεραπετρίτης και Δημητριάδης προσπάθησαν και τους ευχαριστούμε. Ακόμα και σήμερα προσπαθούν για άλλες λύσεις, ώστε να βοηθήσουν τον σύλλογο. Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για την συμπεριφορά μου προς τον κ. Γεραπετρίτη. Είχαμε μία έντονη κουβέντα. Πίστευα ότι το δικό μου πρόβλημα είναι και το μεγαλύτερο. Ξέφυγα και γι’ αυτό ζητάω συγνώμη.

Για το ban έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΠΟ. Οι κύριοι που την διοικούν, είναι επικίνδυνοι. Στις 8 Νοεμβρίου ήρθαν τα πρώτα ban. Επισκεφθήκαμε την ΕΠΟ όταν μας τα κοινοποίησε, στις 28 Νοεμβρίου. Η ΕΠΟ είχε επικοινωνία με την ΦΙΦΑ και ρωτούσαν πού πρέπει να επιδώσουν τις αποφάσεις. Η ΕΠΟ απάντησε, στην ομάδα που παίζει. Ποτέ δεν μας κοινοποιήθηκε η απόφαση της ΦΙΦΑ. Ο νομικός μας σύμβουλος επισκέφθηκε στην ΕΠΟ τον κ. Μπάρτζή και μας είπε να μην ανησυχούμε. Ότι θα απαντήσουν στην ΦΙΦΑ και θα διευκρινίσουν ότι πρόκειται για άλλο νομικό πρόσωπο. Όμως, υπάρχει δόλος από πίσω, γι’ αυτό η ομάδα θα κινηθεί και θα ψάξει τους υπεύθυνους για την ζημιά που έχουμε πάθει. Θα κινηθούμε νομικά προς πάσα κατεύθυνση. Για το σημείο που φτάσαμε σήμερα, φταίει ο κ. Γραμμένος, ο κ. Μπάρτζης, ο κ. Δέδες και ο κ. Ζαμπάκης. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι που φτάσαμε εδώ».

Για την κριτική στο πρόσωπό του: «Δεν έχω καμία ευθύνη για το ban. Δεν θα άφηνα τον σύλλογο να πάθει ζημιά. Δεν μπορώ να ακούω από στημένα δημοσιεύματα στην πόλη και γνωστά σάιτ. Να δηλητηριάζουν τον κόσμο και να προσπαθούν να τον φέρουν εναντίον μου. Δέχομαι την καλοπροαίρετη κριτική. Δεν δέχομαι να ρίχνουν λάσπη και να λένε ψέματα. Έχουν γίνει γραφικοί. Εγώ δεν ήμουν Αρειανός, ούτε γεννήθηκα. Όλοι έχουμε ένα παρελθόν. Παρόλα αυτά, νιώθω Άρης. Δέθηκα με τον κόσμο και θα προχωρήσω. Ο,τι λέω, θα το κάνω. Πολύ δυνατά. Δεν θα πω ποτέ ψέματα. Θα κάνω τα πάντα για να μην στενοχωρήσω τον κόσμο. Εγώ στενοχωριέμαι περισσότερο από αυτούς που μου κάνουν κριτική και λένε διάφορα».

Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό: «Παρά το πρόβλημα που μας δημιούργησε η πανδημία, ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε με ίδιο ή και λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ από πέρσι. Θα κάνουμε πολύ καλή ομάδα. Κρατήσαμε τους παίκτες που θέλουμε και όποιους άλλους θέλουμε. Φάνηκε στα πλέι οφ ποιοι αγαπάνε την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που έβαλαν την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να εκβιάσουν εμένα και την ομάδα. Εκβίαζαν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, με τρελές απαιτήσεις, για να παίξουν στα πλέι οφ. Πήραμε με τον Άγγελο (σ.σ. Χαριστέα) την απόφαση να μην υποκύψουμε στον εκβιασμό. Να μην πληρώσουμε το κρέας για ψάρι. Υπήρχαν παίκτες με τους οποίους ήμασταν οικογένεια και έκαναν προσφυγή. Ζητήσαμε μία μείωση 15% για την ζημιά της ομάδας και να πάρουν τα λεφτά τους σε δύο δόσεις. Επέλεξαν να κάνουν προσφυγή. Θα καλύψουμε όλες μας τις υποχρεώσεις μας.

Για τα διαρκείας: «Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που βοηθούν και αγαπούν την ομάδα. Αυτήν την χρονιά έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη την στήριξη του κόσμου. Αυτός είναι η δύναμή μας. Τα τηλεοπτικά, ο Καρυπίδης και ο κόσμος βάζουν λεφτά στην ομάδα. Εδώ ακούμε ότι είμαστε διαχειριστές, θα τρελαθούμε κιόλας».

Για το γήπεδο: «Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Έγινε συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα και ζητήσαμε την βοήθειά του για την ανακατασκευή του γηπέδου. Αυτό θα γίνει σε τρεις φάσεις. Επισκεφθήκαμε τη ΓΓΑ και προχωράμε στην συλλογή των εγγράφων για να πάρουμε άδεια. Μόλις είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε και παρουσίαση. Πρώτα θα κάνουμε τη θύρα 2. Θα γκρεμιστεί και θα δημιουργηθεί μία σκεπαστή. Θα ακολουθήσουν τα πέταλα και στη συνέχεια η 7 και η 9. Θα κοστίσει περίπου 30 εκατομμύρια. Θα δούμε πόσα θα πάρουμε από την περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα χρηματοδοτήσει η εταιρεία μας».

Χαριστέας: «Σχεδιάζουμε πλάνο διετίας»

Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο Άγγελος Χαριστέας, που αφού ευχαρίστησε τον Καρυπίδη για την προσπάθεια που κατέβαλε και την εμπιστοσύνη προς τον ίδιο, μίλησε για τον νέο Άρη.

Για τον σχεδιασμό: «Όλα αυτά που αφορούσαν και αφορούν ακόμα την ομάδα, έχουν αποτέλεσμα στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Το ban δυσκόλεψε τον σχεδιασμό του Ιανουαρίου, αλλά και αυτόν των τελευταίων εβδομάδων. Πολλοί παίκτες ήθελαν να κλείσουν και να πάνε σε ομάδες. Είχαμε ένα plan Α με παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ και ποδοσφαιριστές που αποφασίσαμε ότι ταιριάζουν στην ομάδα. Κάποιοι παίκτες χάθηκαν και ήταν πολύ καλοί, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι με ένα plan Β. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι ένα πλάνο διετίας. Να διατηρήσουμε έναν κορμό από πέρσι και να προσαρμόσουμε σε αυτούς κάποια νέα παιδιά, με ένα ορθολογικό ρόστερ, όχι αυτό που βρήκα πέρσι. Να είναι πλήρες και ορθολογικό οικονομικά. Η φετινή χρονιά δεν θα έχει σχέση με τις περσινές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για τα επόμενα τρία χρόνια, άσχετα αν θα είμαι στην ομάδα».

Για τη στόχευση στη μεταγραφική αγορά: «Πρέπει να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας. Να δώσουμε ευκαιρίες σε κάποιους πιτσιρικάδες. Όχι βασικοί, αλλά αξίζουν μία ευκαιρία. Να ελληνοποιήσουμε λίγο την ομάδα. Θέλουμε μία αξιόμαχη ομάδα με Έλληνες από το πάνω ράφι, είτε είναι στο εξωτερικό είτε σε άλλες μεγάλες ομάδες. Να τους πείσουμε για το πρότζεκτ του Άρη. Μιλώντας με κάποιους, το όνομα του Άρη κάνει θραύση».

Για την οργάνωση της ομάδας: «Να χτίσουμε το δικό μας τεχνικό τιμ και όχι ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε προπονητή. Ήταν καλή συγκυρία η φετινή γι’ αυτό. Ο κάθε προπονητής να βρίσκει άτομα και να λειτουργεί βάσει της δικής μας οργάνωσης και πρωτοκόλλων που θα έχουμε. Θα είμαι υπεύθυνος εγώ, αλλά και ο προπονητής με το επιτελείο του».

Για τις ανανεώσεις Κουέστα και Ματίγια: «Γουστάρουν να φορούν την φανέλα της ομάδας, πέραν του αγωνιστικού. Όποιος παίκτης κοιτάει το οικονομικό και όχι το πρότζεκτ, ακυρώνεται από μένα. Θέλουμε παίκτες που θα γουστάρουν να παίζουν εδώ. Η ομάδα δημιουργεί υπεραξίες τα τελευταία δύο χρονιά. Έχουμε προτάσεις για παίκτες, που βρισκόμαστε σε μία φάση για να δούμε τί θα κάνουμε. Έχει γίνει δουλειά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Για τις μεταγραφές: «Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι στον δρόμο για το γήπεδο. Κάνουμε σωστές κινήσεις και όχι κινήσεις πανικού. Έχουμε κάνει σωστή προεργασία. Ο Άρης έχει τον χρόνο, την ικανότητα και τα στελέχη για να φέρουμε παίκτες που ταιριάζουν στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και όχι από τα πανέρια. Αυτά τελείωσαν στον Άρη. Λάθη που έγιναν και πληρώνονται τις τελευταίες εβδομάδες, δεν θα ξαναγίνουν.

Πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για παίκτες με τους οποίους έχουμε υπογράψει προσύμφωνα. Σήμερα το μεσημέρι άνοιξε το σύστημα. Μπορούμε να υπογράφουμε πλέον και συμβόλαια. Ο στόχος μας είναι στα 3-5 Πηγάδια να έχουμε τον βασικό κορμό. Συνεχίζουμε με συζητήσεις για τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Έχουμε καταλήξει εμείς σε αυτούς, όχι αυτοί σε εμάς. Πηγαίνουμε με πλάνο και ξέρουμε τί θέλουμε».

Οι απαντήσεις των δύο

Μετά την ολοκλήρωση των λόγων τους, οι Καρυπίδης και Χαριστέας δέχθηκαν ερωτήσεις. Ο πρώτος κλήθηκε να δώσει συνέχεια στο θέμα των ban και έβαλε στην εξίσωση και τον ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν κι άλλα ban, αλλά έχουμε πάει στο CAS, κάναμε όλη τη διαδικασία που έπρεπε να κάνουμε. Υπάρχουν περιπτώσεις που είχαν δεδουλευμένα 30-40 χιλιάδες ευρώ και ζητούν 900.000 ευρώ. Ο Σκόρδας ξέρει, ο Αθανασιάδης ξέρει. Έχω πάρει όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να σκάσουν, είναι κοντά στα 4-5 εκατ. ευρώ. Θα κάνουμε κι άλλη μια κουβέντα με τη κυβέρνηση, γιατί τώρα έχουμε μια καλύτερη ελευθερία, για να βρούμε μια λύση με την ΦΙΦΑ. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση. Μου είπε ο Γραμμένος ότι είμαι άτυχος και μου έπεσε ο μουντζούρης, λες και παίζουμε τον παπά. Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε στο θέμα του Ντουρμισάι, κάναμε ό,τι προβλέπει ο νόμος. Θα είναι άδικο να πληρώνουμε κερατιάτικα.

Δεν μπόρεσε να βοηθήσει κανείς. Προσπάθησε η κυβέρνηση, αλλά δεν μπόρεσαν, ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε με τον ΠΑΟΚ, που άλλαξαν το νόμο για να μην πέσει. Για μένα καλώς το έκαναν, γιατί εμείς με τον ΠΑΟΚ θέλουμε να παίζουμε, όχι με άλλες ομάδες».

Επίσης, απάντησε σε όσα ακούγονται για την υπόθεση Ματέο Γκαρσία και την κριτική που του ασκείται περί συμμαχίας με τον Ολυμπιακό: «Πέντε χρόνια δέχομαι κριτική που είναι άδικη. Γιατί να μην λέει κανένας για τη συμμαχία του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και ότι πολλές φορές ταυτίζονται οι απόψεις τους. Δηλαδή είναι κακό όταν ταυτίζονται οι απόψεις μας με τον Ολυμπιακό;Πέρσι ψηφίσαμε τον κ. Λυσάνδρου για πρόεδρο της λίγκας. Κάποιες φορές είμαστε υπέρ θεμάτων του κ. Αλαφούζου. Όσο είμαι εδώ, θα διαφυλάττω τα συμφέροντα του Άρη. Μπορώ να φέρνω καλούς παίκτες; Από τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ; Δεν με ενδιαφέρει. Άμα είχα κανάλια και σάιτ, θα έγραφαν άλλα. Είναι γνωστά τα σάιτ ή οι εφημερίδες που γράφουν κατά του Καρυπίδη. Για τον Ματέο γίνεται μία προσπάθεια να τον πάρουμε. Συζητήσαμε με τον Ερυθρό Αστέρα, ο παίκτης θέλει να έρθει».

Ο Άγγελος Χαριστέας ρωτήθηκε για την κριτική που ασκείται και στον ίδιο. «Από το 1997 παίζω μπάλα. Ποδόσφαιρο χωρίς κριτική δεν υπάρχει. Εγώ κλείνω τα μάτια μου και έχω ανοικτά τα αυτιά μου. Όταν είσαι σίγουρος για την δουλειά σου, δεν φοβάσαι. Το τελευταίο χρονικό διάστημα βγήκαν κάποιοι και μίλησαν για τον Άρη. Αυτοί τον κατέστρεψαν και μου έδιναν συμβουλές. Είμαι εδώ γιατί με πιστεύει ο πρόεδρος και ο κόσμος. Στην Ελλάδα οι τεχνικοί διευθυντές δεν κρατούν. Εγώ θα σπάσω τα ρεκόρ», απάντησε.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ξανά ο Καρυπίδης: «Η επένδυση είναι μεγάλη. Στόχος είναι ο Άρης να μην έχει ανάγκη τον Καρυπίδη. Αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να διπλασιάσεις το μπάτζετ. Δεν μπορούμε να το κάνουμε ακόμα. Ο στόχος είναι όποιος και αν βρίσκεται στην ομάδα, να είναι διαχειριστής των εσόδων της ομάδας. Όσο είμαστε εμείς εδώ, η ομάδα θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Στην Ευρώπη στόχος είναι οι όμιλοι. Στο πρωτάθλημα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρεθούμε μία θέση παραπάνω».

Αμέσως μετά ο Χαριστέας μίλησε ξανά για το ρόστερ: «Το πλάνο που έχουμε είναι μία 24άδα παικτών μαζί με τους πιτσιρικάδες. Καλύτερα να έχουμε μικρότερο ρόστερ, αλλά ορθολογικά στημένο και να μην μας επιβαρύνει οικονομικά. Ο Ντουάρτε έκανε την επέμβασή του και είναι σε αποθεραπεία. Είναι δύσκολη η περίπτωσή του. Με τον Σούντγκρεν προσπαθούμε να βρούμε λύση για να φύγει. Είναι κάποια πράγματα που δεν ήθελα να πω πέρσι. Με τους περισσότερους παίκτες συνεργαστήκαμε καλά. Με όσους δεν υπολογίζουμε, θα βρούμε μία σωστή λύση για να λύσουμε την συνεργασία μας».

Επί παντός του επιστητού τοποθετήθηκαν οι Θόδωρος Καρυπίδης και Άγγελος Χαριστέας κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου της ΠΑΕ Άρης. Όπως ήταν φυσικό, μεγάλο μέρος των δηλώσεων κάλυψαν οι αναφορές για όσα συνέβησαν με την τιμωρία από τη ΦΙΦΑ, ενώ οι δυο τους μίλησαν και για τον Άρη της επόμενης χρονιάς.

Καρυπίδης: «Για το ban έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΠΟ»

Ο Θόδωρος Καρυπίδης μίλησε για όλα όσα συνέβησαν την περσινή σεζόν, εξαπέλυσε πυρά κατά της ΕΠΟ, ζήτησε συγγνώμη από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και αναφέρθηκε στη συγκρότηση του ρόστερ της επόμενης χρονιάς αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά ποδοσφαιριστών που έχουν αποχωρήσει. Παράλληλα, αποκάλυψε τις πρώτες κινήσεις για την ανακατασκευή του «Κλ. Βικελίδης».

Για τον απολογισμό της χρονιάς: «Είχαμε έντονα συναισθήματα, αλλά και αφέλεια. Εγώ κρίνω ότι το πρόσημο είναι θετικό. Μας αφήνει πικρίες, όπως ο αποκλεισμός από τη Μόλντε και από την ΑΕΚ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τον στόχο μας, όμως, τον πετύχαμε. Βγήκε η ομάδα για δεύτερη σερί χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ και θέλαμε να έχει μια καλή πορεία στο κύπελλο.

Πέσαμε έξω οικονομικά, όλες οι ομάδες έπαθαν ζημιά, αλλά ο Άρης ήταν ο πιο άτυχος. Μαζί με το κόψιμο της Nova, που ήταν κοντά στο 20% και δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε κι έπρεπε σαν συνεργάτες να είμαστε δίπλα της, έφτασε τα 2,5 εκατ. ευρώ. Μας έβγαλε εκτός προγραμματισμού, αλλά με κάποιες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου αντεπεξήλθαμε και τελείωσε η χρονιά ομαλά».

Για την τιμωρία από την ΦΙΦΑ: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πληρώσουμε 1,2 εκατ. ευρώ για τα εγκλήματα που έχουν κάνει προηγούμενες διοικήσεις. Ξέρετε καλύτερα από μένα ποιοι φταίνε. Εκτός από αυτούς που ξέρετε, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να τρελαίνεσαι. Είχε δεδουλευμένα για 60.000 ευρώ και να του έχουν βάλει 300.000 ευρώ όρο για πρόωρη λύση συμβολαίου. Όλοι εκβίαζαν, δεν δεχόταν κανείς να συνεργαστεί, εκτός από τον Ουμπίδες. Όλοι οι άλλοι εκβίαζαν. Δεν περίμενα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, με την πλάτη στον τοίχο. Η κυβέρνηση προσπάθησε να μας βοηθήσει, πίεσε πολύ την ΦΙΦΑ, αλλά δεν ήταν δικό της θέμα.

Πήγαμε με το γράμμα του νόμου και βρεθήκαμε να χρωστάμε λεφτά άλλου νομικού προσώπου. Οι κύριοι Γεραπετρίτης και Δημητριάδης προσπάθησαν και τους ευχαριστούμε. Ακόμα και σήμερα προσπαθούν για άλλες λύσεις, ώστε να βοηθήσουν τον σύλλογο. Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για την συμπεριφορά μου προς τον κ. Γεραπετρίτη. Είχαμε μία έντονη κουβέντα. Πίστευα ότι το δικό μου πρόβλημα είναι και το μεγαλύτερο. Ξέφυγα και γι’ αυτό ζητάω συγνώμη.

Για το ban έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΠΟ. Οι κύριοι που την διοικούν, είναι επικίνδυνοι. Στις 8 Νοεμβρίου ήρθαν τα πρώτα ban. Επισκεφθήκαμε την ΕΠΟ όταν μας τα κοινοποίησε, στις 28 Νοεμβρίου. Η ΕΠΟ είχε επικοινωνία με την ΦΙΦΑ και ρωτούσαν πού πρέπει να επιδώσουν τις αποφάσεις. Η ΕΠΟ απάντησε, στην ομάδα που παίζει. Ποτέ δεν μας κοινοποιήθηκε η απόφαση της ΦΙΦΑ. Ο νομικός μας σύμβουλος επισκέφθηκε στην ΕΠΟ τον κ. Μπάρτζή και μας είπε να μην ανησυχούμε. Ότι θα απαντήσουν στην ΦΙΦΑ και θα διευκρινίσουν ότι πρόκειται για άλλο νομικό πρόσωπο. Όμως, υπάρχει δόλος από πίσω, γι’ αυτό η ομάδα θα κινηθεί και θα ψάξει τους υπεύθυνους για την ζημιά που έχουμε πάθει. Θα κινηθούμε νομικά προς πάσα κατεύθυνση. Για το σημείο που φτάσαμε σήμερα, φταίει ο κ. Γραμμένος, ο κ. Μπάρτζης, ο κ. Δέδες και ο κ. Ζαμπάκης. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι που φτάσαμε εδώ».

Για την κριτική στο πρόσωπό του: «Δεν έχω καμία ευθύνη για το ban. Δεν θα άφηνα τον σύλλογο να πάθει ζημιά. Δεν μπορώ να ακούω από στημένα δημοσιεύματα στην πόλη και γνωστά σάιτ. Να δηλητηριάζουν τον κόσμο και να προσπαθούν να τον φέρουν εναντίον μου. Δέχομαι την καλοπροαίρετη κριτική. Δεν δέχομαι να ρίχνουν λάσπη και να λένε ψέματα. Έχουν γίνει γραφικοί. Εγώ δεν ήμουν Αρειανός, ούτε γεννήθηκα. Όλοι έχουμε ένα παρελθόν. Παρόλα αυτά, νιώθω Άρης. Δέθηκα με τον κόσμο και θα προχωρήσω. Ο,τι λέω, θα το κάνω. Πολύ δυνατά. Δεν θα πω ποτέ ψέματα. Θα κάνω τα πάντα για να μην στενοχωρήσω τον κόσμο. Εγώ στενοχωριέμαι περισσότερο από αυτούς που μου κάνουν κριτική και λένε διάφορα».

Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό: «Παρά το πρόβλημα που μας δημιούργησε η πανδημία, ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε με ίδιο ή και λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ από πέρσι. Θα κάνουμε πολύ καλή ομάδα. Κρατήσαμε τους παίκτες που θέλουμε και όποιους άλλους θέλουμε. Φάνηκε στα πλέι οφ ποιοι αγαπάνε την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που έβαλαν την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να εκβιάσουν εμένα και την ομάδα. Εκβίαζαν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, με τρελές απαιτήσεις, για να παίξουν στα πλέι οφ. Πήραμε με τον Άγγελο (σ.σ. Χαριστέα) την απόφαση να μην υποκύψουμε στον εκβιασμό. Να μην πληρώσουμε το κρέας για ψάρι. Υπήρχαν παίκτες με τους οποίους ήμασταν οικογένεια και έκαναν προσφυγή. Ζητήσαμε μία μείωση 15% για την ζημιά της ομάδας και να πάρουν τα λεφτά τους σε δύο δόσεις. Επέλεξαν να κάνουν προσφυγή. Θα καλύψουμε όλες μας τις υποχρεώσεις μας.

Για τα διαρκείας: «Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που βοηθούν και αγαπούν την ομάδα. Αυτήν την χρονιά έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη την στήριξη του κόσμου. Αυτός είναι η δύναμή μας. Τα τηλεοπτικά, ο Καρυπίδης και ο κόσμος βάζουν λεφτά στην ομάδα. Εδώ ακούμε ότι είμαστε διαχειριστές, θα τρελαθούμε κιόλας».

Για το γήπεδο: «Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Έγινε συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα και ζητήσαμε την βοήθειά του για την ανακατασκευή του γηπέδου. Αυτό θα γίνει σε τρεις φάσεις. Επισκεφθήκαμε τη ΓΓΑ και προχωράμε στην συλλογή των εγγράφων για να πάρουμε άδεια. Μόλις είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε και παρουσίαση. Πρώτα θα κάνουμε τη θύρα 2. Θα γκρεμιστεί και θα δημιουργηθεί μία σκεπαστή. Θα ακολουθήσουν τα πέταλα και στη συνέχεια η 7 και η 9. Θα κοστίσει περίπου 30 εκατομμύρια. Θα δούμε πόσα θα πάρουμε από την περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα χρηματοδοτήσει η εταιρεία μας».

Χαριστέας: «Σχεδιάζουμε πλάνο διετίας»

Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο Άγγελος Χαριστέας, που αφού ευχαρίστησε τον Καρυπίδη για την προσπάθεια που κατέβαλε και την εμπιστοσύνη προς τον ίδιο, μίλησε για τον νέο Άρη.

Για τον σχεδιασμό: «Όλα αυτά που αφορούσαν και αφορούν ακόμα την ομάδα, έχουν αποτέλεσμα στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Το ban δυσκόλεψε τον σχεδιασμό του Ιανουαρίου, αλλά και αυτόν των τελευταίων εβδομάδων. Πολλοί παίκτες ήθελαν να κλείσουν και να πάνε σε ομάδες. Είχαμε ένα plan Α με παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ και ποδοσφαιριστές που αποφασίσαμε ότι ταιριάζουν στην ομάδα. Κάποιοι παίκτες χάθηκαν και ήταν πολύ καλοί, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι με ένα plan Β. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι ένα πλάνο διετίας. Να διατηρήσουμε έναν κορμό από πέρσι και να προσαρμόσουμε σε αυτούς κάποια νέα παιδιά, με ένα ορθολογικό ρόστερ, όχι αυτό που βρήκα πέρσι. Να είναι πλήρες και ορθολογικό οικονομικά. Η φετινή χρονιά δεν θα έχει σχέση με τις περσινές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για τα επόμενα τρία χρόνια, άσχετα αν θα είμαι στην ομάδα».

Για τη στόχευση στη μεταγραφική αγορά: «Πρέπει να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας. Να δώσουμε ευκαιρίες σε κάποιους πιτσιρικάδες. Όχι βασικοί, αλλά αξίζουν μία ευκαιρία. Να ελληνοποιήσουμε λίγο την ομάδα. Θέλουμε μία αξιόμαχη ομάδα με Έλληνες από το πάνω ράφι, είτε είναι στο εξωτερικό είτε σε άλλες μεγάλες ομάδες. Να τους πείσουμε για το πρότζεκτ του Άρη. Μιλώντας με κάποιους, το όνομα του Άρη κάνει θραύση».

Για την οργάνωση της ομάδας: «Να χτίσουμε το δικό μας τεχνικό τιμ και όχι ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε προπονητή. Ήταν καλή συγκυρία η φετινή γι’ αυτό. Ο κάθε προπονητής να βρίσκει άτομα και να λειτουργεί βάσει της δικής μας οργάνωσης και πρωτοκόλλων που θα έχουμε. Θα είμαι υπεύθυνος εγώ, αλλά και ο προπονητής με το επιτελείο του».

Για τις ανανεώσεις Κουέστα και Ματίγια: «Γουστάρουν να φορούν την φανέλα της ομάδας, πέραν του αγωνιστικού. Όποιος παίκτης κοιτάει το οικονομικό και όχι το πρότζεκτ, ακυρώνεται από μένα. Θέλουμε παίκτες που θα γουστάρουν να παίζουν εδώ. Η ομάδα δημιουργεί υπεραξίες τα τελευταία δύο χρονιά. Έχουμε προτάσεις για παίκτες, που βρισκόμαστε σε μία φάση για να δούμε τί θα κάνουμε. Έχει γίνει δουλειά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Για τις μεταγραφές: «Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι στον δρόμο για το γήπεδο. Κάνουμε σωστές κινήσεις και όχι κινήσεις πανικού. Έχουμε κάνει σωστή προεργασία. Ο Άρης έχει τον χρόνο, την ικανότητα και τα στελέχη για να φέρουμε παίκτες που ταιριάζουν στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και όχι από τα πανέρια. Αυτά τελείωσαν στον Άρη. Λάθη που έγιναν και πληρώνονται τις τελευταίες εβδομάδες, δεν θα ξαναγίνουν.

Πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για παίκτες με τους οποίους έχουμε υπογράψει προσύμφωνα. Σήμερα το μεσημέρι άνοιξε το σύστημα. Μπορούμε να υπογράφουμε πλέον και συμβόλαια. Ο στόχος μας είναι στα 3-5 Πηγάδια να έχουμε τον βασικό κορμό. Συνεχίζουμε με συζητήσεις για τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Έχουμε καταλήξει εμείς σε αυτούς, όχι αυτοί σε εμάς. Πηγαίνουμε με πλάνο και ξέρουμε τί θέλουμε».

Οι απαντήσεις των δύο

Μετά την ολοκλήρωση των λόγων τους, οι Καρυπίδης και Χαριστέας δέχθηκαν ερωτήσεις. Ο πρώτος κλήθηκε να δώσει συνέχεια στο θέμα των ban και έβαλε στην εξίσωση και τον ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν κι άλλα ban, αλλά έχουμε πάει στο CAS, κάναμε όλη τη διαδικασία που έπρεπε να κάνουμε. Υπάρχουν περιπτώσεις που είχαν δεδουλευμένα 30-40 χιλιάδες ευρώ και ζητούν 900.000 ευρώ. Ο Σκόρδας ξέρει, ο Αθανασιάδης ξέρει. Έχω πάρει όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να σκάσουν, είναι κοντά στα 4-5 εκατ. ευρώ. Θα κάνουμε κι άλλη μια κουβέντα με τη κυβέρνηση, γιατί τώρα έχουμε μια καλύτερη ελευθερία, για να βρούμε μια λύση με την ΦΙΦΑ. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση. Μου είπε ο Γραμμένος ότι είμαι άτυχος και μου έπεσε ο μουντζούρης, λες και παίζουμε τον παπά. Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε στο θέμα του Ντουρμισάι, κάναμε ό,τι προβλέπει ο νόμος. Θα είναι άδικο να πληρώνουμε κερατιάτικα.

Δεν μπόρεσε να βοηθήσει κανείς. Προσπάθησε η κυβέρνηση, αλλά δεν μπόρεσαν, ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε με τον ΠΑΟΚ, που άλλαξαν το νόμο για να μην πέσει. Για μένα καλώς το έκαναν, γιατί εμείς με τον ΠΑΟΚ θέλουμε να παίζουμε, όχι με άλλες ομάδες».

Επίσης, απάντησε σε όσα ακούγονται για την υπόθεση Ματέο Γκαρσία και την κριτική που του ασκείται περί συμμαχίας με τον Ολυμπιακό: «Πέντε χρόνια δέχομαι κριτική που είναι άδικη. Γιατί να μην λέει κανένας για τη συμμαχία του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και ότι πολλές φορές ταυτίζονται οι απόψεις τους. Δηλαδή είναι κακό όταν ταυτίζονται οι απόψεις μας με τον Ολυμπιακό;Πέρσι ψηφίσαμε τον κ. Λυσάνδρου για πρόεδρο της λίγκας. Κάποιες φορές είμαστε υπέρ θεμάτων του κ. Αλαφούζου. Όσο είμαι εδώ, θα διαφυλάττω τα συμφέροντα του Άρη. Μπορώ να φέρνω καλούς παίκτες; Από τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ; Δεν με ενδιαφέρει. Άμα είχα κανάλια και σάιτ, θα έγραφαν άλλα. Είναι γνωστά τα σάιτ ή οι εφημερίδες που γράφουν κατά του Καρυπίδη. Για τον Ματέο γίνεται μία προσπάθεια να τον πάρουμε. Συζητήσαμε με τον Ερυθρό Αστέρα, ο παίκτης θέλει να έρθει».

Ο Άγγελος Χαριστέας ρωτήθηκε για την κριτική που ασκείται και στον ίδιο. «Από το 1997 παίζω μπάλα. Ποδόσφαιρο χωρίς κριτική δεν υπάρχει. Εγώ κλείνω τα μάτια μου και έχω ανοικτά τα αυτιά μου. Όταν είσαι σίγουρος για την δουλειά σου, δεν φοβάσαι. Το τελευταίο χρονικό διάστημα βγήκαν κάποιοι και μίλησαν για τον Άρη. Αυτοί τον κατέστρεψαν και μου έδιναν συμβουλές. Είμαι εδώ γιατί με πιστεύει ο πρόεδρος και ο κόσμος. Στην Ελλάδα οι τεχνικοί διευθυντές δεν κρατούν. Εγώ θα σπάσω τα ρεκόρ», απάντησε.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ξανά ο Καρυπίδης: «Η επένδυση είναι μεγάλη. Στόχος είναι ο Άρης να μην έχει ανάγκη τον Καρυπίδη. Αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να διπλασιάσεις το μπάτζετ. Δεν μπορούμε να το κάνουμε ακόμα. Ο στόχος είναι όποιος και αν βρίσκεται στην ομάδα, να είναι διαχειριστής των εσόδων της ομάδας. Όσο είμαστε εμείς εδώ, η ομάδα θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Στην Ευρώπη στόχος είναι οι όμιλοι. Στο πρωτάθλημα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρεθούμε μία θέση παραπάνω».

Αμέσως μετά ο Χαριστέας μίλησε ξανά για το ρόστερ: «Το πλάνο που έχουμε είναι μία 24άδα παικτών μαζί με τους πιτσιρικάδες. Καλύτερα να έχουμε μικρότερο ρόστερ, αλλά ορθολογικά στημένο και να μην μας επιβαρύνει οικονομικά. Ο Ντουάρτε έκανε την επέμβασή του και είναι σε αποθεραπεία. Είναι δύσκολη η περίπτωσή του. Με τον Σούντγκρεν προσπαθούμε να βρούμε λύση για να φύγει. Είναι κάποια πράγματα που δεν ήθελα να πω πέρσι. Με τους περισσότερους παίκτες συνεργαστήκαμε καλά. Με όσους δεν υπολογίζουμε, θα βρούμε μία σωστή λύση για να λύσουμε την συνεργασία μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία