ΑΠΟΨΕΙΣ

Από τον Νίκο Ξανθόπουλο στην αύξηση των καυσίμων

 21/03/2022 13:00

Ας συμφωνήσουμε εκ των προτέρων και χωρίς κανέναν ενδοιασμό: Την κρίση και την αύξηση των τιμών στην ενέργεια προκαλεί ο Μητσοτάκης. Το ζήτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Μία προφανής απάντηση είναι γιατί είναι ανίκανος. Τόσο μπορεί, τόσο κάνει. Άρα λοιπόν στις επόμενες εκλογές, ας επιλέξουμε κάποιον, ο οποίος να μπορεί καλύτερα.

Εύλογο! Και ο ίδιος ο Μητσοτάκης να ερωτηθεί αν θέλει να πληρώνει λιγότερα για ρεύμα, «ναι» θα απαντήσει. Άρα εκείνο που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί δεν το κάνει.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, γιατί εμπαίζει την κοινωνία, η οποία, όμως -όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν ανέχεται άλλο τον εμπαιγμό. Άρα, αφού η κοινωνία δεν ανέχεται άλλον τον εμπαιγμό, γιατί ο Μητσοτάκης «για ακόμη φορά κάλυψε απόλυτα τα καρτέλ και τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγών ενέργειας»;

Άρα προφανώς δεν είναι ανίκανος. άρα, εκτελεί οργανωμένο σχέδιο κατά των φτωχών και υπέρ των πλουσίων. Όμως όταν προτιμά τις εταιρείες ενέργειας που εισπράττουν αλλά είναι λιγότεροι από τους καταναλωτές που πληρώνουν και έχουν πιάσει και τον εμπαιγμό, ποιος θα τον ψηφίσει για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πλούσιους;

Εδώ όμως δημιουργείται ένα πρόβλημα.

Τελικά είναι ανίκανος, που δεν ξέρει τι να κάνει, κακός που μισεί τους φτωχούς, ή μήπως απλώς ηλίθιος που ποντάρει στους λίγους, κόντρα στους πολλούς;

Κοινώς δηλαδή έχουμε διάφορες μειοψηφικές προσεγγίσεις στις ερμηνείες γιατί τα κάνει όλα αυτά ο Μητσοτάκης, και εκείνος πέφτει σε όλες μέσα, σε σημείο που αν σήμερα γινόταν μία μέτρηση ποιός είναι ο πιο αντιπαθής άνθρωπος στην Ελλάδα, ο Μητσοτάκης να διεκδικεί την πρώτη θέση, μπροστά και από τη μητέρα της Πάτρας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε εντοπίσει την επιθυμία του να είναι μειοψηφικές, διότι ήξερε το μητσοτάκειο ταλέντο: «Ξέρουμε ότι το ταλέντο σας να κάνετε το αντίθετο εκείνου που συμφέρει την κοινωνία είναι εκείνο που σας κάνει τόσο αρεστό στην ολιγαρχία», η οποία, όπως εξηγεί το ΚΚΕ, είναι προφανώς αντίθετη στην πραγματική λύση που είναι «να αξιοποιηθεί σχεδιασμένα το σύνολο των ενεργειακών πηγών της χώρας προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

Κι αν αυτά φαίνονται περίπλοκα, «το μόνο που χρειάζεται είναι όραμα για την Ελλάδα και διάθεση για απεξάρτηση της πολιτικής από οικονομικά συμφέροντα», προέτρεψαν οι Οικολόγοι Πράσινοι χωρίς να διευκρινίσουν πως γίνεται πολιτική χωρίς οικονομικά συμφέροντα.

Π.χ., αν δεν είναι εξαρτημένος από οικονομικά συμφέροντα μπορεί να επιλέξει να επενδύσει στο λιγνίτη και όχι στις καθαρές ΑΠΕ, υπέρ των οποίων είναι οι Οικολόγοι παγκοσμίως;

Και μετά από όλα αυτά το γίνεται; Ο Μητσοτάκης μοιράζει 1,2 δισ. και οι άλλοι αποκαλύπτουν ποιον εξυπηρετεί.

Προφανώς απεξαρτημένοι απο συμφέροντα, αλλά αν δεν εκφράζουν κανένα συμφέρον, ποιος θα τους ψηφίσει;

Οι καλοί κερδίζουν πάντα στο τέλος μόνο στις ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου, στις οποίες οι κακοί δεν είναι κακοί εκ φύσεως. Κάποιο λόγο έχουν… έρωτα, γάμο, κληρονομιά κ.λπ.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 20.03.2022