ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απλησίαστη η τιμή του κρέατος: Πολλές κτηνοτροφικές μονάδες έχουν βάλει λουκέτο (βίντεο)

Η τσιμπημένη τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος οφείλεται στο μεγάλο κόστος παραγωγής - Οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει έλλειψη στα γαλακτοκομικά

 17/11/2022 08:36

Απλησίαστη η τιμή του κρέατος: Πολλές κτηνοτροφικές μονάδες έχουν βάλει λουκέτο (βίντεο)
Φωτ. αρχείου

Στα ύψη έχει εκτοξευτεί η τιμή του κρέατος με αποτέλεσμα πολλές κτηνοτροφικές μονάδες να έχουν βάλει λουκέτο. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο κτηνοτρόφος Λευτέρης Αγγέλου, ο οποίος τόνισε πως το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο και αβάσταχτο για τους κτηνοτρόφους.

«Έχουν αυξηθεί οι πρώτες ύλης, οι ζωοτροφές μας έχουν αυξηθεί κατά 100%-150%, η ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 300%. Συνήθως όλα αυτά μπορούσαμε να τα απορροφήσουμε όταν γίνονταν οι ανάλογες ενέργειες από τις εταιρείες. Πλέον οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι η αγορά δεν μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω αύξηση, επομένως έχουν παγώσει οι τιμές» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγέλου πέρσι το μηνιαίο κοστολόγιο ανερχόταν στα 37.000 ευρώ περίπου, ενώ φέτος οι δαπάνες ανέρχονται στα 46.000 ευρώ. «Βγαίνουμε οριακά και γι’ αυτό δεν μπαίνουν νέοι στον κλάδο, γιατί αυτές οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να κάνουν απόσβεση […] Δεν συμφέρει πλέον να πουλάω κρέας», δήλωσε.

Ειδικότερα, η τσιμπημένη τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος οφείλεται στο μεγάλο κόστος παραγωγής. Όλα τα παραπάνω είναι ασύμφορα για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι προειδοποιούν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει έλλειψη στα γαλακτοκομικά.

ηηηη

Στα ύψη έχει εκτοξευτεί η τιμή του κρέατος με αποτέλεσμα πολλές κτηνοτροφικές μονάδες να έχουν βάλει λουκέτο. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο κτηνοτρόφος Λευτέρης Αγγέλου, ο οποίος τόνισε πως το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο και αβάσταχτο για τους κτηνοτρόφους.

«Έχουν αυξηθεί οι πρώτες ύλης, οι ζωοτροφές μας έχουν αυξηθεί κατά 100%-150%, η ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 300%. Συνήθως όλα αυτά μπορούσαμε να τα απορροφήσουμε όταν γίνονταν οι ανάλογες ενέργειες από τις εταιρείες. Πλέον οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι η αγορά δεν μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω αύξηση, επομένως έχουν παγώσει οι τιμές» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγέλου πέρσι το μηνιαίο κοστολόγιο ανερχόταν στα 37.000 ευρώ περίπου, ενώ φέτος οι δαπάνες ανέρχονται στα 46.000 ευρώ. «Βγαίνουμε οριακά και γι’ αυτό δεν μπαίνουν νέοι στον κλάδο, γιατί αυτές οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να κάνουν απόσβεση […] Δεν συμφέρει πλέον να πουλάω κρέας», δήλωσε.

Ειδικότερα, η τσιμπημένη τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος οφείλεται στο μεγάλο κόστος παραγωγής. Όλα τα παραπάνω είναι ασύμφορα για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι προειδοποιούν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει έλλειψη στα γαλακτοκομικά.

ηηηη

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία