ΑΠΟΨΕΙΣ

Απαλλαγή!

 06/07/2021 12:00

Την προηγούμενη Κυριακή έγινε ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών στην Γαλλία. Τελικά 7 από τις 12 κέρδισαν οι υποψήφιοι της Δεξιάς (από 28.5% πήγαν στο 36.5%), 5 οι υποψήφιοι της Αριστεράς (από 22.8% στο 32.7%) και η Λεπέν πήγε από 18.7% στο 19.2%). Ο πρόεδρος Μακρόν από 9.6% έμεινε στο 6.1%. Προσέξτε ότι στον 2ο γύρο δεν συμμετέχουν μόνο οι δύο πρώτοι. Ίσως θα έπρεπε να το δοκιμάσουμε και εμείς αυτό. Μόνο στην περίπτωση που κινδύνευε να βγει ο υποψήφιος της ΛεΠέν συνασπίστηκαν οι υπόλοιποι. Η συμμετοχή έμεινε στο 35% περίπου.

Σήμερα 4 Ιουλίου είναι η γιορτή των ΗΠΑ. Η ημέρα ανεξαρτησίας πολυτραγουδισμένη και προβαλλόμενη με έργα και ταινίες. Χρόνια πολλά στους συμμάχους μας και καλά ξεμπερδέματα από τον COVID. Θα είναι μια νέα συλλογική ανεξαρτησία. ‘Όποτε την πετύχουμε….

Στα δικά μας: αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιερών πανελλήνιων για να δούμε τι θα συμβεί. Θα τα πούμε όταν ξέρουμε. Υπομονή στα παιδιά και ας μην ακούν φήμες και αναλύσεις εφάμιλλες των προβλέψεων για θανάτους κρούσματα κ.λπ. Να πάνε να εμβολιαστούν και να είναι έτοιμοι για την συνέχεια όποια και να είναι.

Δεν μπορώ να καταλάβω στο νέο σχολείο γιατί δεν υπάρχει εκπαίδευση για την Δημοκρατία και την Πολιτεία σε αυτούς που τώρα η μεν κυβέρνηση λέει ότι το δώρο των 150 ευρώ δεν είναι εκμαυλισμός και η αντιπολίτευση -που δεν σκέφτηκε να προτείνει κάτι τέτοιο και ζηλεύει, ότι εξαγοράζουν φτηνά. Ξαναλέω: να πάνε να εμβολιαστούν!

Γιατί; Στις τελευταίες βδομάδες το σχετικό ποσοστό κρουσμάτων ανά ηλικία έχει πάει για τους ηλικίας 0-17 (17.5% του πληθυσμού) στο 11% -με την λήξη του σχολικού έτους, για τους της ηλικίας 65+ (19.5% του πληθυσμού) στο 5-6% και έτσι πέφτει ο αριθμός θανάτων και σοβαρής νοσηλείας. Στους ηλικίας 40-64 που είναι το 33.3% παρατηρούμε το 24% των κρουσμάτων και στην κατηγορία 18-39 (30% του πληθυσμού) έχουμε το 60% των κρουσμάτων!

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων είναι ευτυχώς χαμηλότερος αλλά οι ηλικίες 18-39 που είναι οι πλέον κινητικοί άνθρωποι πρέπει να προσέξουν! Με ή χωρίς δώρο να εμβολιαστούν. Αν δεν εμβολιαστούν η πιθανότητα να κολλήσουν χωρίς το Δ είναι 5% και με το Δ 10% και η πιθανότητα να πεθάνουν 3 στις 100 χιλιάδες χωρίς Δ και 6-10 στις 100 χιλιάδες με Δ. Πάτε λοιπόν και εμβολιαστείτε! Δεν αξίζει ο κίνδυνος. Άντε και οι νεότεροι με τα 150 κάντε αναβάθμιση στο τσιπάκι -για να κάνουμε και λίγη πλάκα.

Κατά τα άλλα αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Ελπίζουμε να γυρνάμε προς την προηγούμενη κατάσταση και με την βοήθεια όλων να απαλλαγούμε…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 4 Ιουλίου 2021