Λόγια του Βαρδάρη

  • "Αντεπίθεση" ΣΒΕ στην κόντρα με τον ΣΕΒ
    01/04/2019 17:50

    "Αντεπίθεση" ΣΒΕ στην κόντρα με τον ΣΕΒ

    Στην «αντεπίθεση» περνά ο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) στην κόντρα του με τον ΣΒΕ (Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος). Ο δεύτερος (που μέχρι πρότινος ονομαζόταν Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδος) έγινε πρόσφατα «κοινωνικός εταίρος» και βγάζοντας το «Β» από την επωνυμία του επιχειρεί να εκφράσει τον κλάδο της μεταποίησης κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο, μια που ο ΣΕΒ έδειχνε μέχρι πρότινος να μην ασχολείται με τους «μικρούς» βιομηχάνους εκτός Αττικής.

    Σήμερα, ο ΣΕΒ προχώρησε στην υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με πέντε περιφερειακούς συνδέσμους βιομηχανιών, με στόχο «την ενδυνάμωση της περιφερειακής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας στη χώρα μας».

    Συγκεκριμένα, υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με τους Βιομηχανικούς Συνδέσμους Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΔΕ), Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) δίνοντας τους το δικαίωμα συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ και το Συντονιστικό Συμβούλιο Περιφερειακών και Τοπικών Οργανώσεων.

    Με βάση καταστατικές αλλαγές που θα προταθούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση, δημιουργούνται πέντε νέες, μη αιρετές θέσεις στο ΔΣ του ΣΕΒ για τα μέλη των βιομηχανικών συνδέσμων της περιφέρειας, ενώ αντίστοιχα εκπρόσωπος του ΣΕΒ θα συμμετάσχει στα ΔΣ των συνδέσμων.

    Βέβαια, μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ, ανεξαρτήτως δυναμικότητας του κάθε Συνδέσμου, είναι μάλλον διακοσμητική παρά αντιπροσωπευτική.