Λόγια του Βαρδάρη

  • Άνοιγμα του λιανεμπορίου με click inside ζητά ο Σιμόπουλος
    22/04/2021 12:51

    Άνοιγμα του λιανεμπορίου με click inside ζητά ο Σιμόπουλος

    Να επανεξετάσει η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς της Θεσσαλονίκης με την μέθοδο του click inside ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Α' Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος. Ο βουλευτής μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση να εξετάσει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί για το λιανεμπόριο Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης ένα πρόγραμμα αντίστοιχο με αυτό για την επανεκκίνηση της εστίασης ή να δανειοδοτήσει χαμηλότοκα τις επιχειρήσεις του κλάδου απευθείας. 

    Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σιμόπουλος αναφέρει: "Στη χθεσινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων δεν ελήφθη καμία απόφαση για τη λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης με click inside, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του λιανεμπορίου να είναι σε απόγνωση από το παρατεταμένο lockdown. Πιστεύω ότι στην αυριανή καθιερωμένη σύσκεψη της Παρασκευής το θέμα θα λήξει οριστικά και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από το Σάββατο του Λαζάρου.

    Παράλληλα προτείνω στην κυβέρνηση να εξετάσει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί για το λιανεμπόριο Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης ένα πρόγραμμα αντίστοιχο με αυτό για την επανεκκίνηση της εστίασης ή να δανειοδοτήσει χαμηλότοκα τις επιχειρήσεις του κλάδου απευθείας, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολύ αυξημένες πλέον υποχρεώσεις τους.

    Επίσης σε μια προσπάθεια να αποσυμπιέσει τις συγκεντρώσεις στις πλατείες προχωρά πολύ σωστά στο προσεκτικό άνοιγμα της εστίασης. Είμαι επίσης σίγουρος ότι πολύ γρήγορα θα ενεργοποιήσει το πολύ σημαντικό πρόγραμμα επανεκκίνησης της εστίασης και το πρόγραμμα επιδότησης των παγίων δαπανών για όλους τους πληττόμενους κλάδους ώστε να διοχετεύσει και την απαιτούμενη ρευστότητα για την αρχική χρονική περίοδο λειτουργίας" καταλήγει ο κ. Σιμόπουλος.