Λόγια του Βαρδάρη

  • Ανδρέας Παπαμιμίκος για Χρυσή Αυγή: Δύο στιγμές που δε θα ξεχάσει
    10/10/2020 18:16

    Ανδρέας Παπαμιμίκος για Χρυσή Αυγή: Δύο στιγμές που δε θα ξεχάσει

    Δύο στιγμές της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας, τις οποίες έζησε και ο ίδιος, θυμήθηκε σήμερα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σε δημόσια παρέμβασή του με αφορμή την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

    Ήταν Σεπτέμβριος του 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου παραμονές του μοιραίου γεγονότος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όταν ο τότε γραμματέας της ΝΔ συνομιλούσε με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    «Έχω μπροστά μου έναν άνθρωπο, αποφασισμένο να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες ενίσχυσης του θεσμικού οπλοστασίου, για να θωρακίσει τη δημοκρατία, την ώρα που κάποιοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν αυτές τις ακραίες καταστάσεις. Στη συνέχεια της διακυβέρνησης του, το πράττει και οδηγεί τη Χρυσή Αυγή ενώπιον της δικαιοσύνης, ώστε να αποφασίσει αποκλειστικά και μόνο η ίδια. Αυτή ήταν η αρχή της καταδίκης της, που έλαβε χώρα την Τετάρτη», θυμάται.

    Λίγους μήνες μετά ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θυμάται τις σκηνές από τη Βουλή, όταν έχει τελειώσει η διαδικασία ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Με τους ήρωες βουλευτές της ΝΔ, που κράτησαν τη χώρα όρθια εκείνα τα χρόνια, να ψηφίζουν τον Σταύρο Δήμα και στα διπλανά έδρανα κάποιοι, αφού είχαν αθροίσει τις ψήφους τους με αυτές της Χρυσής Αυγής, να πανηγυρίζουν για την αδυναμία εκλογής και την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Μια σημαντική στιγμή πολιτικού οπορτουνισμού, που κατάφερε να ρίξει νερό στον μύλο του ανεξέλεγκτου λαϊκισμού του αντικυβερνητικού μετώπου και στοίχισε πολλά για τη χώρα», τονίζει.

    Οσο για το σήμερα ο πρώην γραμματέας της ΝΔ σημειώνει με νόημα: «Για να μην γελιόμαστε, το θέμα βεβαίως δεν κλείνει εδώ. Όποια και να είναι η απόφαση, για το αν η Χρυσή Αυγή τίθεται εκτός νόμου ή όχι. Οι μάσκες αλλάζουν, τα πρόσωπα μένουν ίδια και μπορεί να βρεθούν και νέα οχήματα. Οφείλουμε να είμαστε ενεργοί για πολιτικές απαντήσεις: με θεσμικές κινήσεις, θωράκιση της Δημοκρατίας, νέο τρόπο άσκησης της πολιτικής, πραγματική σύνδεση και ειλικρινή σχέση με την κοινωνία, αλλά κυρίως με αναβάθμιση του πολιτικού μας συστήματος, που δεν θα αφήνει χώρο για ακραία λαϊκιστικά μορφώματα. Η ευθύνη είναι δική μας».