ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παραλιακό Μέτωπο-Στέφανος Βλαστός: Η αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ έχει να προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα ακίνητά της στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αυτών το Κυβερνείο, η πλαζ Αρετσούς, αλλά και τμήματα στη νέα παραλία και την περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, αναφέρει στη "ΜτΚ" ο διευθύνων σύμβουλος

 13/03/2022 18:00

Παραλιακό Μέτωπο-Στέφανος Βλαστός: Η αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ έχει να προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη

Σοφία Χριστοφορίδου

vlastos.jpg

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός χαρακτηρίζει το σχέδιο για ενοποίηση του παραλιακού μετώπου μία σημαντική και αρκετά ολοκληρωμένη προσπάθεια, που είναι σε θέση να αναδείξει περαιτέρω την ταυτότητα της πόλης και να δημιουργήσει νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Μετά τις άκαρπες προσπάθειες για να επιτευχθεί μια συμφωνία παραχώρησης της πλαζ Αρετσούς, και ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου, η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει στην βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου της, με τρόπο που θα αποφέρει έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ για το Κυβερνείο σύντομα θα πραγματοποιηθεί δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός, την αξιοποίηση του.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τη μελέτη ενοποίησης του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης. Θα ήθελα ένα καταρχήν σχόλιό σας επί του σχεδίου.

Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια που θεωρώ ότι είναι αρκετά ολοκληρωμένη και σε θέση να αναδείξει περαιτέρω την ταυτότητα της πόλης, να δημιουργήσει νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε μία σειρά από τομείς, όπως είναι η αναψυχή, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, αλλά και να προσελκύσει σημαντικά σχέδια και έργα ανάπτυξης για την περιοχή. Από τη δική μας πλευρά παρακολουθούμε στενά αυτή τη διαδικασία και μελετούμε τις ρυθμίσεις, έτσι ώστε να εντοπίσουμε τυχόν προκλήσεις και αδυναμίες που θα πρέπει να διαχειριστούμε στα επόμενα στάδια υλοποίησης. Πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση των ακινήτων μας έχει να προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης με όρους βιωσιμότητας. Δική μας επιδίωξη είναι να εντάξουμε αρμονικά τα ακίνητα μας στον συγκεκριμένο σχεδιασμό, με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και τη δημιουργία πολλαπλασιαστικού οφέλους μέσα από την αξιοποίηση τους.

Έχετε κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι σας ενδιαφέρει να συμβάλετε σημαντικά στις μεγάλες αστικές αναπλάσεις, μεταξύ αυτών και στο παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Ποια θα είναι η συμβολή σας;

Στο παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης διαθέτουμε ένα σημαντικό αριθμό εμβληματικών ακινήτων και στόχος μας δεν είναι άλλος από το να συμβάλλουμε τα μέγιστα, τόσο στα έργα των αστικών αναπλάσεων όσο και στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για την δημιουργία ισχυρών υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα και την προσέλκυση σημαντικών και βιώσιμων επενδύσεων που θα αναμορφώσουν όλη την περιοχή. Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, εργαζόμαστε σκληρά για την αξιοποίηση των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου και παράγουμε σημαντικό έργο ακόμη και αν μερικές φορές παρά τις καλές μας προθέσεις δεν επιτυγχάνεται το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Όπως γνωρίζετε για πολλά από τα ακίνητα μας, τα οποία δυστυχώς για πολλά χρόνια έμειναν αναξιοποίητα, η ΕΤΑΔ ανέκτησε πρόσφατα τα διαχειριστικά της δικαιώματα, όπως στην περίπτωση του Κυβερνείου, και πλέον δρομολογούμε την αξιοποίηση τους με γνώμονα να δημιουργηθούν πολλαπλά οφέλη για όλες τις πλευρές. Την ίδια στιγμή, συνεργαζόμαστε με το ΤΑΙΠΕΔ σε ακίνητα κυριότητας του, όπως στην Μαρίνα Αρετσούς για να συμβάλλουμε στην αξιοποίηση που έχει ήδη δρομολογηθεί. Η αστική ανάπλαση στη Θεσσαλονίκη αποτελεί αναπτυξιακό έργο σπουδαίας σημασίας και δική μας επιδίωξη είναι να ενισχύσουμε την εθνική αυτή προσπάθεια μέσω της αξιοποίησης των ακινήτων μας, όπως κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε στο παράκτιο μέτωπο της Αθήνας με έργα εμβληματικής σημασίας, όπως είναι η Μαρίνα Αλίμου, ο Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Πώς σχεδιάζετε να αξιοποιήσετε το Κυβερνείο; Παλαιότερα είχατε δηλώσει την πρόθεσή σας για μακροχρόνια αξιοποίηση του μέσω της διενέργειας δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Προχωρά αυτός ο σχεδιασμός ή άλλαξε κάτι μετά τις συζητήσεις που είχατε με τον δήμο Καλαμαριάς;

Το Κυβερνείο αποτελεί ένα ιστορικό τοπόσημο όχι μόνο για την Θεσσαλονίκη, αλλά και για τη χώρα. Δυστυχώς, ωστόσο, για πάρα πολλά χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο. Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε την αναγκαία ώθηση που απαιτείτο για την αξιοποίηση του και μένοντας σταθεροί στην άποψη μας για άμεση και ουσιαστική αξιοποίηση με βιώσιμο τρόπο, ο σχεδιασμός μας προχωράει κανονικά, ώστε σύντομα, με την ολοκλήρωση των νομικών και τεχνικών ελέγχων, να διενεργήσουμε μέσα από έναν δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό την αξιοποίηση του ακινήτου μας μέσα σε ένα περιβάλλον διαφάνειας, αξιοπιστίας και ισότιμης πρόσβασης προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Στόχος μας είναι διασφαλίσουμε μία βιώσιμη λύση αξιοποίησης, με οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία, αποδίδοντας και πάλι στους πολίτες και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έναν ιστορικό χώρο με τρόπο που αρμόζει στην ιστορία του ακινήτου έπειτα από πάρα πολλά χρόνια στασιμότητας και απραξίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς απέρριψε τους όρους της ΕΤΑΔ για μακροχρόνια παραχώρηση της πλαζ Αρετσούς… Σκέφτεστε ενδεχομένως και άλλες εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης, που συμπεριλαμβάνουν και ιδιώτες;

Έχουμε καταβάλλει όλο το προηγούμενο διάστημα μία πολύ μεγάλη προσπάθεια συνεννόησης και διερεύνησης λύσεων αξιοποίησης σε συνεργασία με το δήμο Καλαμαριάς. Μάλιστα έχουμε πολλάκις καταθέσει την άποψη μας και συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Δήμο, καθώς η προηγούμενη εκμετάλλευση έχει λήξει. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές έχουν αποβεί άκαρπες μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ακίνητό μας που θα συμβάλλει στη συνολική ανάπλαση του παράκτιου μετώπου και λειτουργεί συνδυαστικά με το έργο της αξιοποίησης της Μαρίνας Καλαμαριάς, επιδίωξη μας είναι άμεσα ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση που του αρμόζει. Αντιλαμβάνεστε, νομίζω, ότι αν και πάντοτε προτεραιότητα μας είναι να ακούμε και να διερευνούμε προτάσεις συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, όταν αυτό δεν είναι πρόσφορο και εφικτό, οφείλουμε στο πλαίσιο της αποστολής μας να διασφαλίσουμε με διαφάνεια και ανοικτές διαδικασίες τη βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου μας με τρόπο που θα αποφέρει έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και θα αναβαθμίζει περιβαλλοντικά, οικονομικά και αισθητικά την ευρύτερη περιοχή.

Στην ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ βρίσκονται και δύο τμήματα της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρίσκονται οι ναυτικοί όμιλοι, και στο ύψος της εκκλησίας Κυρίλλου και Μεθοδίου. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για αυτές τις εκτάσεις;

Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα συγκεκριμένα ακίνητα, ενισχύοντας την συνεργασία μας με τους ομίλους θαλάσσιων αθλημάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δίνοντας σημαντική ώθηση στον τομέα αυτό γύρω από τον οποίο υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ναυταθλητισμού. Την ίδια στιγμή, με επίκεντρο το σημαντικό τοπόσημο του Μεγάρου Μουσικής μελετούμε την αξιοποίηση των ακινήτων μας στην εν λόγω περιοχή, έτσι ώστε να στηρίξουμε τη δυναμική που αναπτύσσεται εκεί, συμβάλλοντας σημαντικά στον κεντρικό σχεδιασμό, σύμφωνα και με τους σκοπούς της Εταιρείας μας.

Στο σχέδιο της Περιφέρειας προτείνονται μεγάλες παρεμβάσεις για την περιοχή του Μεγάρου Μουσικής - Ποσειδωνίου - Κελλάριου κόλπου, όπου επίσης έχει εκτάσεις η ΕΤΑΔ. Σας βρίσκουν σύμφωνους οι προτεινόμενες παρεμβάσεις;

Θεωρούμε ότι οι παρεμβάσεις που προβλέπονται διασφαλίζουν καλύτερες χρήσεις σε σειρά από διαφορετικούς τομείς, όπως είναι ο αθλητισμός, ο τουρισμός και η αναψυχή και προσφέρουν, θα προσέθετα, μία μεγαλύτερη ευελιξία για τις μελλοντικές επιλογές ανάπτυξης της περιοχής. Ωστόσο, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το εγχείρημα αυτό είναι αρκετά σύνθετο και άποψη μας είναι ότι αν και η γενική προσέγγιση σχεδιασμού κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται περισσότερο εξειδίκευση, ώστε να καταλήξουμε σε έναν σχεδιασμό ανάπτυξης που θα ανταποκρίνεται τις ανάγκες της κοινωνίας, μέσα από την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της ΕΤΑΔ συμπεριλαμβανομένης.

Μόνο αν αγκαλιάσουμε όλοι μας αυτό τον σχεδιασμό και γίνουμε μέρος της προσπάθειας θα μπορέσουμε την επόμενη μέρα να τον υλοποιήσουμε στην πράξη, προς όφελος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Και σε αυτή την κατεύθυνση, από την πλευρά μας, με ομαδική και σκληρή δουλειά επιθυμούμε να λειτουργήσουμε ως επιταχυντές των αλλαγών που θα αναμορφώσουν την συγκεκριμένη περιοχή.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 13.03.2022

vlastos.jpg

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός χαρακτηρίζει το σχέδιο για ενοποίηση του παραλιακού μετώπου μία σημαντική και αρκετά ολοκληρωμένη προσπάθεια, που είναι σε θέση να αναδείξει περαιτέρω την ταυτότητα της πόλης και να δημιουργήσει νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Μετά τις άκαρπες προσπάθειες για να επιτευχθεί μια συμφωνία παραχώρησης της πλαζ Αρετσούς, και ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου, η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει στην βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου της, με τρόπο που θα αποφέρει έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ για το Κυβερνείο σύντομα θα πραγματοποιηθεί δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός, την αξιοποίηση του.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τη μελέτη ενοποίησης του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης. Θα ήθελα ένα καταρχήν σχόλιό σας επί του σχεδίου.

Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια που θεωρώ ότι είναι αρκετά ολοκληρωμένη και σε θέση να αναδείξει περαιτέρω την ταυτότητα της πόλης, να δημιουργήσει νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε μία σειρά από τομείς, όπως είναι η αναψυχή, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, αλλά και να προσελκύσει σημαντικά σχέδια και έργα ανάπτυξης για την περιοχή. Από τη δική μας πλευρά παρακολουθούμε στενά αυτή τη διαδικασία και μελετούμε τις ρυθμίσεις, έτσι ώστε να εντοπίσουμε τυχόν προκλήσεις και αδυναμίες που θα πρέπει να διαχειριστούμε στα επόμενα στάδια υλοποίησης. Πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση των ακινήτων μας έχει να προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης με όρους βιωσιμότητας. Δική μας επιδίωξη είναι να εντάξουμε αρμονικά τα ακίνητα μας στον συγκεκριμένο σχεδιασμό, με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και τη δημιουργία πολλαπλασιαστικού οφέλους μέσα από την αξιοποίηση τους.

Έχετε κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι σας ενδιαφέρει να συμβάλετε σημαντικά στις μεγάλες αστικές αναπλάσεις, μεταξύ αυτών και στο παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Ποια θα είναι η συμβολή σας;

Στο παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης διαθέτουμε ένα σημαντικό αριθμό εμβληματικών ακινήτων και στόχος μας δεν είναι άλλος από το να συμβάλλουμε τα μέγιστα, τόσο στα έργα των αστικών αναπλάσεων όσο και στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για την δημιουργία ισχυρών υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα και την προσέλκυση σημαντικών και βιώσιμων επενδύσεων που θα αναμορφώσουν όλη την περιοχή. Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, εργαζόμαστε σκληρά για την αξιοποίηση των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου και παράγουμε σημαντικό έργο ακόμη και αν μερικές φορές παρά τις καλές μας προθέσεις δεν επιτυγχάνεται το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Όπως γνωρίζετε για πολλά από τα ακίνητα μας, τα οποία δυστυχώς για πολλά χρόνια έμειναν αναξιοποίητα, η ΕΤΑΔ ανέκτησε πρόσφατα τα διαχειριστικά της δικαιώματα, όπως στην περίπτωση του Κυβερνείου, και πλέον δρομολογούμε την αξιοποίηση τους με γνώμονα να δημιουργηθούν πολλαπλά οφέλη για όλες τις πλευρές. Την ίδια στιγμή, συνεργαζόμαστε με το ΤΑΙΠΕΔ σε ακίνητα κυριότητας του, όπως στην Μαρίνα Αρετσούς για να συμβάλλουμε στην αξιοποίηση που έχει ήδη δρομολογηθεί. Η αστική ανάπλαση στη Θεσσαλονίκη αποτελεί αναπτυξιακό έργο σπουδαίας σημασίας και δική μας επιδίωξη είναι να ενισχύσουμε την εθνική αυτή προσπάθεια μέσω της αξιοποίησης των ακινήτων μας, όπως κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε στο παράκτιο μέτωπο της Αθήνας με έργα εμβληματικής σημασίας, όπως είναι η Μαρίνα Αλίμου, ο Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Πώς σχεδιάζετε να αξιοποιήσετε το Κυβερνείο; Παλαιότερα είχατε δηλώσει την πρόθεσή σας για μακροχρόνια αξιοποίηση του μέσω της διενέργειας δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Προχωρά αυτός ο σχεδιασμός ή άλλαξε κάτι μετά τις συζητήσεις που είχατε με τον δήμο Καλαμαριάς;

Το Κυβερνείο αποτελεί ένα ιστορικό τοπόσημο όχι μόνο για την Θεσσαλονίκη, αλλά και για τη χώρα. Δυστυχώς, ωστόσο, για πάρα πολλά χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο. Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε την αναγκαία ώθηση που απαιτείτο για την αξιοποίηση του και μένοντας σταθεροί στην άποψη μας για άμεση και ουσιαστική αξιοποίηση με βιώσιμο τρόπο, ο σχεδιασμός μας προχωράει κανονικά, ώστε σύντομα, με την ολοκλήρωση των νομικών και τεχνικών ελέγχων, να διενεργήσουμε μέσα από έναν δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό την αξιοποίηση του ακινήτου μας μέσα σε ένα περιβάλλον διαφάνειας, αξιοπιστίας και ισότιμης πρόσβασης προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Στόχος μας είναι διασφαλίσουμε μία βιώσιμη λύση αξιοποίησης, με οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία, αποδίδοντας και πάλι στους πολίτες και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έναν ιστορικό χώρο με τρόπο που αρμόζει στην ιστορία του ακινήτου έπειτα από πάρα πολλά χρόνια στασιμότητας και απραξίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς απέρριψε τους όρους της ΕΤΑΔ για μακροχρόνια παραχώρηση της πλαζ Αρετσούς… Σκέφτεστε ενδεχομένως και άλλες εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης, που συμπεριλαμβάνουν και ιδιώτες;

Έχουμε καταβάλλει όλο το προηγούμενο διάστημα μία πολύ μεγάλη προσπάθεια συνεννόησης και διερεύνησης λύσεων αξιοποίησης σε συνεργασία με το δήμο Καλαμαριάς. Μάλιστα έχουμε πολλάκις καταθέσει την άποψη μας και συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Δήμο, καθώς η προηγούμενη εκμετάλλευση έχει λήξει. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές έχουν αποβεί άκαρπες μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ακίνητό μας που θα συμβάλλει στη συνολική ανάπλαση του παράκτιου μετώπου και λειτουργεί συνδυαστικά με το έργο της αξιοποίησης της Μαρίνας Καλαμαριάς, επιδίωξη μας είναι άμεσα ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση που του αρμόζει. Αντιλαμβάνεστε, νομίζω, ότι αν και πάντοτε προτεραιότητα μας είναι να ακούμε και να διερευνούμε προτάσεις συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, όταν αυτό δεν είναι πρόσφορο και εφικτό, οφείλουμε στο πλαίσιο της αποστολής μας να διασφαλίσουμε με διαφάνεια και ανοικτές διαδικασίες τη βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου μας με τρόπο που θα αποφέρει έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και θα αναβαθμίζει περιβαλλοντικά, οικονομικά και αισθητικά την ευρύτερη περιοχή.

Στην ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ βρίσκονται και δύο τμήματα της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρίσκονται οι ναυτικοί όμιλοι, και στο ύψος της εκκλησίας Κυρίλλου και Μεθοδίου. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για αυτές τις εκτάσεις;

Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα συγκεκριμένα ακίνητα, ενισχύοντας την συνεργασία μας με τους ομίλους θαλάσσιων αθλημάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δίνοντας σημαντική ώθηση στον τομέα αυτό γύρω από τον οποίο υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ναυταθλητισμού. Την ίδια στιγμή, με επίκεντρο το σημαντικό τοπόσημο του Μεγάρου Μουσικής μελετούμε την αξιοποίηση των ακινήτων μας στην εν λόγω περιοχή, έτσι ώστε να στηρίξουμε τη δυναμική που αναπτύσσεται εκεί, συμβάλλοντας σημαντικά στον κεντρικό σχεδιασμό, σύμφωνα και με τους σκοπούς της Εταιρείας μας.

Στο σχέδιο της Περιφέρειας προτείνονται μεγάλες παρεμβάσεις για την περιοχή του Μεγάρου Μουσικής - Ποσειδωνίου - Κελλάριου κόλπου, όπου επίσης έχει εκτάσεις η ΕΤΑΔ. Σας βρίσκουν σύμφωνους οι προτεινόμενες παρεμβάσεις;

Θεωρούμε ότι οι παρεμβάσεις που προβλέπονται διασφαλίζουν καλύτερες χρήσεις σε σειρά από διαφορετικούς τομείς, όπως είναι ο αθλητισμός, ο τουρισμός και η αναψυχή και προσφέρουν, θα προσέθετα, μία μεγαλύτερη ευελιξία για τις μελλοντικές επιλογές ανάπτυξης της περιοχής. Ωστόσο, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το εγχείρημα αυτό είναι αρκετά σύνθετο και άποψη μας είναι ότι αν και η γενική προσέγγιση σχεδιασμού κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται περισσότερο εξειδίκευση, ώστε να καταλήξουμε σε έναν σχεδιασμό ανάπτυξης που θα ανταποκρίνεται τις ανάγκες της κοινωνίας, μέσα από την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της ΕΤΑΔ συμπεριλαμβανομένης.

Μόνο αν αγκαλιάσουμε όλοι μας αυτό τον σχεδιασμό και γίνουμε μέρος της προσπάθειας θα μπορέσουμε την επόμενη μέρα να τον υλοποιήσουμε στην πράξη, προς όφελος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Και σε αυτή την κατεύθυνση, από την πλευρά μας, με ομαδική και σκληρή δουλειά επιθυμούμε να λειτουργήσουμε ως επιταχυντές των αλλαγών που θα αναμορφώσουν την συγκεκριμένη περιοχή.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 13.03.2022

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία