ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζωντάνεψαν τα εκθετήρια του Φεστιβάλ Βιβλίου (βίντεο & φωτ.)

Βιολέτα Φωτιάδη25 Ιουνίου 2021

Με χαρά, ενθουσιασμό και χωρίς βροχή το 40ο φεστιβάλ βιβλίου άνοιξε τις πύλες του και τα λευκά περίπτερα των βιβλίων θα κοσμούν το παραλιακό μέτωπο μέχρι τις Ιουλίου.

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για τα θέματα Μακεδονίας Θράκης, κ Σταύρου Καλαφάτη, του δημάρχου Θεσσαλονικης, κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονικης κ. Βούλα Πατουλίδου, οι διοργανωτές κήρυξαν την έναρξη της γιορτής του βιβλίου ενώ η φιλαρμονική του δήμου πλαισίωσε μουσικά την τελετή έναρξης.

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας "εγκαίνια φεστιβάλ επιτέλους με λιακάδα και πολύ χαρά. Χαίρομαι που συνεχίζει αυτός ο θεσμός και που οι αναγνώστες αυξήθηκαν μέσα στην πανδημία. Το βιβλίο ήταν καταφύγιο στις δύσκολες στιγμές".

Ο υπουργος Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε ότι" το Φεστιβάλ έχει αντέξει σε δύσκολους καιρούς. Είναι ένας σημαντικός θεσμός της πόλης και μια γιορτή πολιτισμού. Είμαι βέβαιος ότι το έντυπο βιβλίο θα αποδεχθεί ανθεκτικο στον χρόνο, ασπίδα προστασίας και πότε δε θα χάσει τη μαγεία του".

Η αντιπερηφεειαρχης Βούλα Πατουλίδου, τόνισε ότι "πρέπει να διατηρήσουμε τον θησαυρό της γνώσης στα περίπτερα".

Στην εκδήλωση επρόκειτο να παρευρεθεί και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ωστόσο μιας έκτακτης υπηρεσιακής υποχρεώσεις δε μπόρεσε τελικά παρευρεθεί.

Προς το τέλος της τελετής ομάδα ατόμων που θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τη μετακίνηση των αρχαίων στη Βενιζέλου στάθηκε στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου και κρατώντας χάρτινα γράμματα στα χέρια σχημάτισαν τη λέξη «αμετακίνητα» ενώ στη συνέχεια και μετά τη λήξη των ομιλιών προσέγγισαν τον κ. Ζέρβα, την κ. Πατουλίδου και τον κ. Μπαρμπουνακη φωνάζοντας «ντροπή» και ζητώντας τους να σώσουν τα αρχαία.









This page might use cookies if your analytics vendor requires them.