ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεκινούν οι διαδικασίες καθαίρεσης της ταμπέλας της «Χρυσής Αυγής» από τα γραφεία της Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Λαζόπουλος11 Οκτωβρίου 2021

Τις διαδικασίες για την απομάκρυνση της πινακίδας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», η οποία βρίσκεται ακόμη και σήμερα κρεμασμένη στο κτίριο όπου στεγάζονταν τα γραφεία της οργάνωσης απέναντι από τα δικαστήρια και πλησίον της βίλας Πετρίδη, αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αυτό αιτήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής», Κώστας Ξενόπουλος. Ο κ. Ξενόπουλος ζήτησε από το Σώμα να λάβει σήμερα τη σχετική απόφαση.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Δ.Σ., Πέτρος Λεκάκης, έκανε λόγο για αυτονόητη παρέμβαση, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας, δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί η υπηρεσία.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, δήλωσε ότι η διαδικασία προβλέπει την ενημέρωση του ιδιοκτήτη του κτιρίου και επιβολή προστίμου εάν δεν συμμορφωθεί. «Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ», παραδέχτηκε ο κ. Κυριζίδης για να σπεύσει να συμπληρώσει ότι ο δήμος θα ενημερώσει τον εισαγγελέα, για να ακολουθηθούν οι δέουσες ενέργειες.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σχολίασε ότι «δεν είναι μια οποιαδήποτε καθυστέρηση» για να αντιμετωπιστεί σαν μία οποιαδήποτε πινακίδα η οποία θα κατεβεί με τη διαδικασία όχλησης. Εξέφρασε, δε, τη στήριξή του στην πρόταση να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Υπέρ της πρότασης του κ. Ξενόπουλου, τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Σπύρος Βούγιας, λέγοντας ότι είναι τρομακτικό να εισέρχεσαι στην πόλη και στο φανάρι των δικαστηρίων να αντικρίζεις αυτήν την ταμπέλα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης, υπογράμμισε ότι το Δ.Σ. οφείλει να εκφράσει την ομοθυμία του στην καθαίρεση της ταμπέλας, η οποία, είτε είναι, είτε δεν είναι της «Χρυσής Αυγής», είναι παράνομη, όπως πρόσθεσε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.