ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19

Πρεμιέρα με 12 εμβολιασμούς στο ΠΑΜΑΚ (βίντεο, φωτ.)

Έλενα Αποστολίδου20 Οκτωβρίου 2021

Στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι 12 πρώτοι εμβολιασμοί φοιτητών, με τον Πρύτανη να μιλάει στο makthes.gr για τις αιτήσεις αλλά και τη σημασία της αύξησης του εμβολιαστικού ρυθμού.

Πρώτες ώρες λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου του πανεπιστημίου "Μακεδονίας", και το ενδιαφέρον των φοιτητών αυξάνεται, όπως δηλώνει ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Στέλιος Κατρανίδης.

Η διαδικασία του εμβολιασμού ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο ΠΑΜΑΚ σε ισόγειο χώρο του πανεπιστημίου που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, εντός του ιδρύματος. Οι 12 πρώτοι φοιτητές εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Pfizer, ενώ το εμβολιαστικό κέντρο είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, με πιθανό το ενδεχόμενο να παραταθεί η παραμονή του στο ίδρυμα, καθώς σύμφωνα με τον κ. Κατρανίδη θα εξαρτηθεί ανάλογα με το ενδιαφέρον που υπάρχει.

"Σήμερα ξεκινήσαμε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου, σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια. Υπάρχει η παρουσία ενός γιατρού και τριών νοσηλευτών, στους χώρους που έχουμε διαθέσει, έναν για τον εμβολιασμό και έναν ακριβώς δίπλα, ειδικά εξοπλισμένο για τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όπου απαιτείται για λόγους προδιαγραφών καθώς και ένας χώρος αναμονής. Σήμερα, είχαμε περίπου 12 φοιτητές που εμβολιάστηκαν, ίδιος περίπου είναι ο αριθμός και για αύριο, είναι οι πρώτες ημέρες και ελπίζουμε να αυξηθεί ο ρυθμός και να έχει απήχηση το εμβολιαστικό κέντρο στον φοιτητικό πληθυσμό και τις επόμενες ημέρες οι αριθμοί αυτοί να αυξηθούν. Το εμβολιαστικό κέντρο θα μείνει ανοιχτό όσο υπάρχει κίνηση από την πλευρά των φοιτητών μας. Πρόκειται για μια προσπάθεια που πραγματοποιούμε προκειμένου να αυξήσουμε το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών του ΠΑΜΑΚ".





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.