ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον Αγ. Δημήτριο και την απελευθέρωση της πόλης

MakThes Team26 Οκτωβρίου 2019

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη ανήμερα του εορτασμού του πολιούχου, Αγίου Δημητρίου.

Παράλληλα, έχουν προετοιμαστεί εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 107 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης την 30η Οκτωβρίου του 1912.

Συγκεκριμένα σήμερα στις 08:00 έγινε η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και των μελών του.

Στις 11:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία για την εορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθίμου και παρόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του πολιούχου, της 107ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ‘40 στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

1, Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου από τη χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. (διεύθυνση χορωδίας: Εριφύλη Δαμιανού)

2, Προσφώνηση του πρύτανη Α.Π.Θ., καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου

3. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, με θέμα «1940: Η Άρνηση ως Πρόταγμα Εθνικής Ανάτασης»

4. Μουσικό μέρος από την ορχήστρα του Α.Π.Θ. (διεύθυνση ορχήστρας: Δημήτριος Δημόπουλος)

5. Εθνικός ύμνος

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.