Στις 27 Σεπτεμβρίου οργανώνεται από τις εταιρείες Respond On Demand και Top Tourism σε συνεργασία με το Ramada Plaza Thraki Hotel & Spa, το Διεθνές Workshop Γαστρονομικού Τουρισμού με τίτλο: « Food Tourism: A piece of Cake?»
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Παγκόσμιας Ένωσης Γαστρονομικού Τουρισμού (World Food Travel Association), ο ιδρυτής της οποίας ταξιδεύει από την Αμερική για να είναι ο κεντρικός ομιλητής. Θα αναλύσει την έννοια του γαστρονομικού τουρισμού και θα προτείνει αποτελεσματικούς τρόπους ανάπτυξής του στην Ελλάδα.
Τα θέματα που θα αναπτύξουν οι υπόλοιποι ομιλητές:
- Η Μεσογειακή ταυτότητα του τουρίστα σε σχέση με το φαγητό και το κρασί
- Γιατί 3 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες δεν ξοδεύουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα και τι μπορείτε να κάνετε για να το αλλάξετε
- H συμπεριφορές των millennials
- Γαστρονομικός τουρισμός στην Τουρκία
- Η ιστορία του Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ευρώπη και σε άλλες Ηπείρους
- Γαστρονομικός τουρισμός στη Μαδρίτη
- Η γαστρονομία διεγείρει τη φαντασία του επισκέπτη
- Πως η γαστρονομία συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού
Επιχειρήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τροφίμων /ποτών θα παρουσιάσουν επιτυχημένες πρακτικές αλλά και τις υπηρεσίες/ προϊόντα τους στο αμιγώς στοχευμένο κοινό του workshop.