ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εθνικής Αντιστάσεως: Υποχώρησε ο δρόμος και «κατάπιε» λεωφορείο - Έκλεισε ο δρόμος - (Βίντεο-Φωτ.)

MakThes Team15 Οκτωβρίου 2021

Η βροχή που συνεχίζει ασταμάτητη για δεύτερο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη δεν δημιούργησε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα. Νωρίς το πρωί εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης υποχώρησε τμήμα του δρόμου στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος του Βότση, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένας μεγάλος κρατήρας πέντε μέτρων μέσα στον οποίο έπεσε ιδιωτικό λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους. Ευτυχώς δεν κτραυματίστηκε κανένας αλλά δημιουργήθηκε τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αφού έκλεισε ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Σύμφωνα με μάρτυρα, άνοιξε η γη και έπεσε το λεωφορείο μέσα, ενώ πρώτα ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος. Το βάθος της γούβας φτάνει στα πέντε μέτρα. Το όχημα συγκρατήθηκε από το σασί και οι ρόδες βρίσκονταν στον αέρα.


Οι πληροφορίες, κάνουν λόγο για λεωφορείο ιδιωτικής εταιρίας που μετέφερε περίπου 15 εργαζόμενους στην εργασία τους. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σημείο φτιάχτηκε πέρυσι, καθώς και πάλι υπήρξε υποχώρηση του οδοστρώματος...

Προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα με την τρύπα στο οδόστρωμα και την απομάκρυνση του λεωφορείου, η Τροχαία απέκλεισε την οδό Εθνικής Αντιστάσεως από τη συμβολή της με την οδό Ερυθρού Σταυρού έως τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου.

Η Τροχαία αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί της Εθν. Αντιστάσεως, από τη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό έως τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου, ενώ η κίνηση εκτρέπεται από το ύψος του Φοίνικα μέσω της Περιφερειακής Οδού και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η καθίζηση βρέθηκε γερανοφόρο όχημα, που απομάκρυνε το λεωφορείο. Ευτυχώς, από το συγκεκριμένο περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός και οι περίπου 15 εργαζόμενοι κατέβηκαν μόνοι τους από το όχημα.

Πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά

Άρον– άρον αρχίζει η ΕΥΑΘ την αποκατάσταση του δρόμου που “κατάπιε” το λεωφορείο. 

Σύμφωνα με το δήμο ο αγωγός, που παρουσιάζει απώλειες κι ευθύνεται για την υποχώρηση του οδοστρώματος, χρονολογείται από το 1999. Η ΕΥΑΘ, λοιπόν, ξεκινά με κατεπείγουσες διαδικασίες το έργο επισκευής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Ο αγωγός, που παρουσιάζει απώλειες κι ευθύνεται για την υποχώρηση του οδοστρώματος, χρονολογείται από το 1999. Το 2020 είχε σημειωθεί αντίστοιχο φαινόμενο στην είσοδο της Εθ. Αντιστάσεως. Η ΕΥΑΘ είχε προγραμματίσει την αποκατάσταση του αγωγού, όμως το έργο δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και σημειώθηκε το ατυχές συμβάν.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανελης, από την πρώτη στιγμή έσπευσε στο σημείο, μαζί με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΑΘ, Άνθιμο Αμανατίδη, τον υπεύθυνο Δικτύων, Χρήστο Τραγανό, τον Διοικητή της Τροχαίας Ταξίαρχο Γερμανό ενώ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια Κ.Μ. και τον ΟΑΣΘ. Στο σημείο όπου σημειώθηκε η καθίζηση, έφτασε γερανοφόρο όχημα και απομάκρυνε το λεωφορείο.

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από τη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό έως τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτική διαδρομή, καθώς η κυκλοφορία εκτρέπεται από το ύψος του Φοίνικα μέσω της Περιφερειακής Οδού και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών.

Έως και δύο μήνες θα διαρκέσουν οι εργασίες

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, το απόγευμα θα υπάρχει ενημέρωση όσον αφορά στις εργασίες που θα χρειαστεί να γίνουν για την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Σύμφωνα δε με τις πρώτες εκτιμήσεις το χρονικό διάστημα που απαιτείται θα είναι αρκετές εβδομάδες έως και δύο μήνες ενώ κλειστές θα μείνιουν δύο από τις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας.

Όσον αφορά τα δρομολόγια των λεωφορείων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα, γίνεται ήδη παράκαμψη των δρομολογίων και για όσο χρονικό διάστημα θα εκτελούνται τα έργα τα λεωφορεία θα κινούνται μέσω εναλλακτικών διαδρομών, τις οποίες χαρτογραφούν οι άνθρωποι του Οργανισμού ώστε να είναι οι καλύτερες δυνατές για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δεύτερη ημέρα με κυκλοφοριακά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, ο «Μπάλλος», το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει όλη τη χώρα, δείχνει για δεύτερη μέρα τα ...δόντια του στη Θεσσαλονίκη, με συνεχείς και κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις. Δρόμοι πλημμύρισαν και η κίνηση των οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες διεξάγεται με ιδιαίτερη δυσκολία και χαμηλές ταχύτητες.

Συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης παρατηρούνται από νωρίς στη Βασ. Όλγας, την Εγνατία, την Κ. Καραμανλή και τη Λαγκαδά, ενώ μικροσυγκρούσεις οχημάτων έχουν καταγραφεί σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.  Εξαιτίας της υπερχείλισης χειμάρρου, κλειστή παραμένει από τα ξημερώματα η επαρχιακή οδός Λαγκαδικίων - Σχολαρίου.

Στο μεταξύ, λόγω της βροχόπτωσης και της ολισθηρότητας των δρόμων καταγράφηκαν από νωρίς τροχαία ατυχήματα σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος. Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Ι.Χ. αυτοκινήτου που ξέφυγε από την πορεία του καθώς κινούταν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, πέφτοντας πάνω σε πέντε σταθμευμένα οχήματα. Ο οδηγός του τραυματίστηκε και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.