ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Επισκέφτηκα τον Ζέρβα με το τρακ του πρωτάρη (Βίντεο)

Θεολόγος Ηλιού13 Σεπτεμβρίου 2019

Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 επισκέφτηκε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης για να γνωρίσει τον νέο δήμαρχο και δεν έκρυψε ότι είχε τρακ. «Ήρθα εδώ με το τρακ του πρωτάρη, γιατί είναι η πρώτη φορά που είμαι βουλευτής της Θεσσαλονίκης, με πλήρη συναίσθηση του βουνού της πληροφορίας που πρέπει να συλλέξω. Θα έχω πολλά να μάθω από τον δήμαρχο» είπε χαρακτηριστικά, με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να του επισημαίνει πως και ο ίδιος είναι «πρωτάκι» και μάλιστα σημείωσε πως «είναι καλό τα πρωτάκια να βοηθούν ο ένας τον άλλον».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για μια ουσιαστική συζήτηση με τον δήμαρχο που ελπίζει να εξελιχθεί σε ουσιαστική συνεργασία. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία τέτοιες συνεργασίες να γίνονται χωρίς να σκεφτόμαστε τα πολιτικά και κομματικά οφέλη, τις ταμπέλες και το πολιτικό κόστος, μόνο και μόνο για να προωθηθούν τα συμφέροντα μιας πόλης, που είναι η πιο ευρωπαϊκή πόλη της νοτιανατολικής Ευρώπης και είναι παρατημένη εδώ και δεκαετίες» είπε για τη Θεσσαλονίκη, συμπληρώνοντας πως «η επανασύνδεση της με την υπόλοιπη Ευρώπη, η μετατροπή της σε έναν κόμβο, όπως ήταν για αιώνες, ο πολυπολιτισμός, η δημιουργία συνεργιών μεταξύ διαφορετικών φορέων και δομών, όπως ο Δήμος, η ΔΕΘ, των λιμανιών, των τρένων, κάτι που δυστυχώς με τον τρόπο που έχουν γίνει οι ιδιωτικοποιήσεις υπο την δαμόκλεια σπάθα των μνημονιών, ΤΑΙΠΕΔ κτλ., δεν έχει βοηθήσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το προσπαθήσουμε».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε ευκαιρία την συνάντηση του με τον κ. Βαρουφάκη, καθώς συζήτησαν για θέματα της πόλης. «Ήταν μια πρώτη προσπάθεια να του μεταφέρουμε όλο το φορτίο των προβλημάτων που αφορούν την πόλη μας είτε αφορά τους τομείς τις καθημερινότητας είτε αφορά τις υποδομές. Πιστεύω με τη γνώση, την ικανότητα που έχει στην ανάλυση των προβλημάτων και στη δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων να βοηθήσει από τη δική του πλευρά στην επίλυση αυτών των θεμάτων και να έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία για το καλό της πόλης και την προοπτική να δει η πόλη το μέλλον όπως της αξίζει σαν μια ευρωπαϊκή μητρόπολη» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.