ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Λεβέντης: Ορισμένοι θέλουν να μετατρέψουν την εκκλησία σε Μ.Κ.Ο.

MakThes Team18 Νοεμβρίου 2018

Την εκτίμησή του ότι «ορισμένοι θέλουν να μετατρέψουν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας σε ΜΚΟ», κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σήμερα, 18/11, στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για συναλλαγή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον αρχιεπίσκοπο, επιχειρηματολογώντας ότι ο κ. Τσίπρας έδωσε στον κ. Ιερώνυμο υπερεξουσίες στους μητροπολίτες και η εκκλησία έδωσε την ουδετερότητα της ορθοδοξίας.

Όσον αφορά το θέμα των κληρικών ο κ. Λεβέντης τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος, γιατί όπως είπε, οι κληρικοί δεν μπορεί να είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Επίσης ο κ. Λεβέντης μίλησε με καυστικό τρόπο για τους παράγοντες εκείνους που σπρώχνουν την ηγεσία της ορθόδοξης εκκλησίας να μετατρέψει την εκκλησία μας σε οργάνωση ΜΚΟ. Ο πρόεδρος της Ε.Κ. εξήγησε ότι η ουδετερότητα της ορθοδοξίας είναι προδοσία της πίστης μας και δεν μπορεί, είπε, να βάζεις στην ίδια ζυγαριά την ορθοδοξία με δόγματα και αιρέσεις.

Ο ίδιος εξέφρασε μάλιστα τη βούληση του κόμματός του να σταθεί στο πλάι των ιεραρχών και του απλού κλήρου έτσι ώστε να μην περάσει αυτή η συμφωνία. Ακόμη, ο κ. Λεβέντης κάλεσε τον αρχιεπίσκοπο να υποχωρήσεις και να αρχίσει ο διάλογος από μηδενική βάση, μαζί με τους κληρικούς, το Πατριαρχείο και την Ιερά Σύνοδο.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στα Σκόπια, με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την θέση του κόμματός του λέγοντας ότι πρόκειται για μια εγκληματική συμφωνία και κάλεσε τους συμμάχους μας να μην πιέζουν την Ελλάδα να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Μακεδονία και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν καθαρή θέση. Ζήτησε, δε, από τη ΝΔ να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό αν δέχεται να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας. 

Η Μακεδονία, συνέχισε ο κ. Λεβέντης, είναι η ψυχή της Ελλάδος και αν οι Σκοπιανοί πάρουν το όνομα της Μακεδονίας θα βάλουν στόχο τη Θεσσαλονίκη μέσω της μεγάλης ιδέας για τη "Μακεδονία του Αιγαίου". Η Ένωση Κεντρώων, είπε ο κ. Λεβέντης, θα συνεχίσει τον αγώνα για να ακυρωθεί στην πράξη η συμφωνία των Πρεσπών.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.