ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τον ΣΜΑ Θεσσαλονίκης επιθεώρησε ο Κ. Ζέρβας (Βίντεο, φωτ.)

MakThes Team30 Ιουνίου 2020

Του Ζήση Βογιατζή

Επίσκεψη - επιθεώρηση στο ΣΜΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Πριν ξεναγηθεί στο χώρο, τελέστηκε ο αγιασμός του ανακαινισμένου δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «δέκα μήνες μετά την ανάληψη από την διοίκηση του δήμου δήμου Θεσσαλονίκης το νούμερο ένα πρόβλημα έχει σταματήσει πλέον να είναι πλέον, το νούμερο ένα, και αυτό συνέβη γιατί έγινε παρά πολύ δουλειά. Βρισκόμαστε σε έναν χώρο που είναι η καρδιά της καθαριότητας μαζί με το αμαξοστάσιο λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Ουσιαστικά βλέπετε έναν χώρο που έχει δουλευτεί πάρα πολύ».

Στη συνέχεια ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στον ΣΜΑ, ώστε να λειτουργεί πλέον όπως πρέπει, μετά και την ανάληψη των καθηκόντων του. «Η μια - μιάμιση πρέσα έχουν γίνει τέσσερις πρέσες που λειτουργούν 365 μέρες τον χρόνο. Απ' την άλλη μεριά διορθώθηκε η γεφυροπλάστιγγα, επιδιορθώσαμε πολλά κοντέινερ και είμαστε σε θέση να πλένουμε απορριμματοφόρα, και τετραπλασιάστηκε ο αριθμός απορριματοφόρων των οποίων πλένονται. Ο βιολογικός καθαρισμός πλέον λειτουργεί».

«Βλέπουμε έναν σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων απόλυτα λειτουργικό όχι μόνο για τον Δήμο και τους δημότες Θεσσαλονίκης αλλά και τον συνολικό σχεδιασμό του Φορέα Διαχείρισης Απορριμάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και όμορους δήμους, όπως αυτόν της Καλαμαριάς, του Θερμαϊκού, της Θερμής και του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Δε σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε με την ανανέωση του εξοπλισμού μας, με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων, που θέλω να πιστεύω ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει, ούτως ώστε η καθαριότητα -με την βελτίωση της ανακύκλωσης, με τα πράσινα σημεία, με τους καφέ κάδους- στο τέλος αυτής της θητείας, να βρίσκεται στο επίπεδο που πρέπει να έχει μια ευρωπαϊκή πόλη και όχι μια πόλη που πραγματικά πνίγεται μες τα σκουπίδια», κατέληξε ο κ. Ζέρβας. 

Ο Νίκος Ζεϊμπέκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης μίλησε για μια συλλογική προσπάθεια που ατόνησε στις αρχές του 2019, λόγω εκλογών, και ξανά ξεκίνησε Ιούνιο - Ιούλιο του 2019. 

«Είναι μια σημαντική και ιδιαίτερη μέρα. Όπως είπε και ο δήμαρχος, πρόκειται για μια συνολική προσπάθεια, είναι ένα τελείωμα μιας προσπάθειας η οποία ξεκίνησε το 2016, ατονησε στις αρχές του 2019 λόγω εκλογών και ξανά ξεκίνησε Ιούνιο - Ιούλιο του 2019. Εμείς όπως οφειλαμε το τελειώσαμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και αμεσα. Έχουμε σκοπό να φτιάξουμε την καθαριότητα και να είναι η πρώτη υπηρεσία. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το σκουπίδι και το απορριμμα δεν "κοιμάται", έτσι λειτουργεί και η υπηρεσία μας. Δεν κοιμόμαστε και δεν σταματάμε να δουλεύουμε ποτέ», είπε ο κ.  Ζεϊμπέκης. 

Ο προϊστάμενος του ΣΜΑ, Θωμάς Αστερίου, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι «πλέον δουλεύουν τα πάντα ενώ πριν δεν δούλευε τίποτα διότι υπήρξε μια ατυχία με διαγωνισμούς. Αυτό το διάστημα δουλεύουν τα πάντα. Δουλεύει ο βιολογικός, δουλεύει πλυντήριο και δουλεύει το σύστημα με τα όμβρια ύδατα. Δεν δούλευε τίποτα, γιατί υπήρξε μια ατυχία με διαγωνισμούς. Η ουσία είναι ότι με το που ήρθε εργολάβος και ανέλαβε την κτιριακή ανακαίνιση και να φτιάξει το πάτωμα με τη σύμβαση που υπήρχε, μπήκαμε σε μια διαδικασία επιτάχυνσης μαζί του και προχωρήσαμε στη διαδικασία. Πρέπει να λειτουργεί άψογα! Να μη μυρίζουν, να μη μένουν ακαθαρσίες από τα Απορρίμματα».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.