ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ζεϊμπέκικο του Χατζηπαναγή

Κώστας Μπλιάτκας09 Ιουνίου 2022

Το Φθινόπωρο του 2006 είχα καλέσει στην ιστορική «ΑΙΓΛΗ» την ομάδα του Ηρακλή που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδα πριν από τριάντα -τότε- χρόνια για ένα γλέντι στη σειρά των εκπομπών μου στην ΕΡΤ3 «Η ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ».

Παρόντες ήταν οι παίκτες και οι διαχρονικοί , ιστορικοί διοικητικοί παράγοντες του «Γηραιού» Ντίνος Κοσμοπουλος και Νίκος Ατματζιδης.

Την εκπομπή τίμησαν με τα τραγούδια τους ο Βασίλης Λέκας και ο Μπάμπης Τσέρτος.

Και εκεί που λέγαμε ότι η 9η Ιουνίου ήταν «η βραδιά που χάθηκε η μπάλα» λόγω των μαγικών ενεργειών και των γκολ του Βασίλη Χατζηπαναγή, νομίζω ο Νικος Ποντίκης ήταν αυτός που είπε κάποια στιγμή πως ο Βασιλης είχε κάνει να χορέψει Ζεϊμπέκικο όλη η άμυνα του Ολυμπιακού!

Αμέσως μου ήρθε μια τρελή ιδέα. Να χορέψει ζεϊμπέκικο ο ίδιος ο Βάσια μπροστά στις κάμερες . Γερανό , ρόδες και δέκα κάμερες είχαμε .

Του το ζήτησα χωρίς πολλές ελπίδες αλλά ο Βασιλης δέχτηκε.

Ο συνονόματός του ο Βασιλης Λέκας τραγούδησε τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» και ο Χατζηπαναγής χόρεψε με τέμπο και με χάρη για να τον διαδεχθεί στο χορό μετά, ο αρχηγός εκείνης της ομάδας ο Γρηγόρης ο Φανάρας.

Οι παλιότεροι άλλωστε , πάνω απ’ όλα, θυμούνται τη νύχτα της 9ης Ιουνίου 1976 που ξεκίνησε από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα όπου «χάθηκε η μπάλα» και συνεχίστηκε με ένα ατέλειωτο πανηγύρι στους δρόμους Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας και άλλων πόλεων.

Ο Ηρακλής δεν πήρε άλλο κύπελλο Ελλάδας, αλλά έχει να χαίρεται που πολλοί λένε πως αυτό το μοναδικό του Γηραιού είναι το πιο επώνυμο κύπελλο όλων εποχών.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.