ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τεχνολογικό θαύμα των Ιωαννίνων

MakThes Team04 Δεκεμβρίου 2021

Πόλος έλξης πολυεθνικών εταιριών έχουν γίνει τα Γιάννενα, τα οποία προχωρούν και στη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου που θα στεγάσει αυτούς τους επιχειρηματικούς κολοσσούς.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το σάιτ agon.gr τέσσερις επιχειρήσεις τεχνολογίας και όχι μόνο, έχουν ήδη εγκατασταθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, εν αναμονή της δημιουργίας του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας, ενώ μία ακόμη έχει εκφράσει μέχρι στιγμής επίσημα το ενδιαφέρον της. Εκτός από τις γνωστές πλέον TeamViewer, P&I και Prodyna, η εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Best Secret έχει ήδη εγκαταστήσει γραφεία στα Γιάννενα, ενώ συναντήσεις έγιναν και με μια ακόμη εταιρία. Οπως εκτιμά ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με βάση τη ζήτηση που υπάρχει από εταιρίες του εξωτερικού και του εσωτερικού, τα 15.000 τ.μ., που έχουν αρχικά εκτιμηθεί για την ανάπτυξη του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνα, θα υπερκαλυφθούν.

Σημαντικά θα συνεισφέρει σ΄ αυτή την προσπάθεια και η δημιουργία του δημόσιου datacenter, το οποίο μάλιστα θα είναι «πράσινο» και για τον λόγο αυτό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έχει ζητήσει από τον περιφερειάρχη να αναζητήσει έκταση, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος. Παράλληλα, ένα ακόμη ιδιωτικό data center θα δημιουργήσει μία από τις εταιρίες για να καλύψει τις δικές της ανάγκες.

Σύμφωνα με το agon.gr στην ίδια περιοχή, πρόκειται να επεκτείνει τις εργαστηριακές εγκαταστάσεις έρευνας και καινοτομίας στο Τμήμα Βιοϊατρικών Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας που διαθέτει στα Γιάννενα το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας με έδρα την Κρήτη, με τον πρόεδρο Νεκτάριο Ταβερναράκη να έχει έρθει σε επαφή με τον κ. Καχριμάνη. Το ΙΤΕ έχει λάβει σημαντική χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 56.271.056 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, με στόχο την ενίσχυση του συνόλου των ερευνητικών Ινστιτούτων και των Δομών του, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τα τρία έως πέντε έτη.
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.