ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα γήπεδα ΠΑΟΚ και Άρη

Νίκος Παππάς10 Σεπτεμβρίου 2021

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ θα δώσει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να αναφερθεί (και να προαναγγείλει λύσεις) σε ζητήματα που αφορούν την πόλη. Μεταξύ αυτών, είναι και τα νέα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου (11/9, 20:00) ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τόσο για τις εξελίξεις αναφορικά με τη νέα Τούμπα, όσο και για την προοπτική ανταλλαγής οικοπέδων μεταξύ του Άρη και του ελληνικού δημοσίου.

Το Καυταντζόγλειο και το Προεδρικό Διάταγμα

Τα ανοιχτά ζητήματα για την ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας είναι η χρήση του Καυταντζογλείου από τον Δικέφαλο και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, που θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη των εργασιών, μετά την πρόσφατη έγκριση του Πολεοδομικού και του Ρυμοτομικού Σχεδίου.

Για το πρώτο, η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει εξελίξεις με την άνεση που της προσφέρει η διάταξη του νέου αθλητικού νόμου για την αλλαγή διοίκησης του σταδίου. Όσον αφορά στο δεύτερο, ο πρωθυπουργός θα προαναγγείλει νομοθετικές παρεμβάσεις, που θα ρυθμίσουν χωροταξικά ζητήματα και θα ανοίξουν τον δρόμο για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος σε 3-4 μήνες.

Οι εξελίξεις για τον Άρη

Το βράδυ της Πέμπτης ο ηγέτης της ΠΑΕ Άρης Θόδωρος Καρυπίδης κάλεσε τους οπαδούς της ομάδας να μη διαδηλώσουν για την αφαίρεση έξι βαθμών, αφού η πρόσφατη συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη δρομολόγησε θετικές εξελίξεις. Ωστόσο, η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Άρη θα έχει να κάνει με την προοπτική κατασκευής νέου γηπέδου στην περιοχή του ΙΚΕΑ, με παράλληλη παραχώρηση στο δημόσιο της έκταση του συλλόγου στην περιοχή Χαριλάου, ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένα υπερτοπικό πάρκο, που συνυπολογιζομένου εκείνου της Νέας Ελβετίας, θα φτάσει περίπου τα 45 στρέμματα.

Μάλιστα, όσοι κλήθηκαν να παίξουν το παιχνίδι των πιθανοτήτων για την υλοποίηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ, παρέπεμψαν στην ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ του Σαββάτου. Έστω και μία ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι αρκετή, ώστε να καταστεί σαφές ότι το σχέδιο θα προχωρήσει.

Η ανοιχτή υπόθεση του Ηρακλή

Σε πορεία κατασκευής νέου γηπέδου στην περιοχή των Χορτατζήδων επιθυμεί να μπει και ο Ηρακλής. Η κυβέρνηση έχει ήδη συμβάλει τα μέγιστα με την τροπολογία για την παραχώρηση των εκτάσεων στον νέο Γυμναστικό Σύλλογο και είναι θετική ως προς το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί ο χώρος όπου αυτήν τη στιγμή στεγάζονται το Ιβανώφειο και το Κατσάνειο. Ωστόσο, το θέμα δεν έχει προχωρήσει τόσο, ώστε ο πρωθυπουργός να είναι σε θέση να προαναγγείλει εξελίξεις.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.