ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θολό τοπίο ενόψει της επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων

Νίκος Παππάς11 Μαΐου 2021

Η διαδικασία για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων θεωρητικά έχει μπει στην τελική ευθεία, όμως από τη στιγμή που η μόνη κυβερνητική αναφορά στο θέμα προέρχεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε και πώς θα ανοίξουν οι εγκαταστάσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε αναφέρει πως εξετάζεται η πιθανότητα η είσοδος στα γυμναστήρια να επιτρέπεται μόνο σε όσους θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, κάτι όμως που σημαίνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των ασκούμενων, ηλικίας κάτω των 30 ετών, δεν θα μπορεί να αθληθεί, αφού ακόμη δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας συγκεκριμένες θέσεις από την κυβέρνηση ενόψει της επανεκκίνησης του κλάδου, η οποία φημολογείται ότι μπορεί να γίνει την προσεχή Δευτέρα 17 Μαΐου. Γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, ζητήθηκε νέα τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Μελέτη για τη μείωση του ΦΠΑ

Πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών γυμναστηρίων είναι η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6%. Μάλιστα, ανατέθηκε στη Deloitte η εκπόνηση σχετικής μελέτης, η οποία θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 13 Μαΐου και φυσικά θα κοινοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως ο κλάδος της γυμναστικής υπάγεται στο υφυπουργείο Αθλητισμού και όχι στο υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων να φορολογούνται με συντελεστή 24%.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.