ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Τον πρώην πρόεδρο της Βουλγαρίας υποδέχτηκε ο Θ. Καράογλου στο ΥΜΑΘ (Βίντεο, φωτ.)

Εύη Ζενέλι06 Αυγούστου 2020


Τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ υποδέχτηκε σήμερα στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως είπε ο κ. Καράογλου, ο Ρόζεν Πλεβνέλιεφ «είναι ένας φίλος της Ελλάδος, είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει την ελληνοβουλγαρικη φιλιά και την σχέση των δυο χώρων σε όλα τα επίπεδα». «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία μαζί με την υπογραφή για την δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου, να έχουμε κοντά μας και των πρώην πρόεδρο ο οποίος ήταν ένας από τους βασικότερους συντελεστές για την δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου στην Σόφια. Θα εκμεταλλευτούμε λοιπόν και αυτή την εμπειρία και μέσα στο Σεπτέμβριο θα επισκεφτούμε την Βουλγαρία μαζί με τον υφυπουργό Τεχνολογίας Χρήστο Δήμα αλλά και τον Νίκο Ευθυμιάδη, τον πρόεδρο της ΕΑΝΠ, να συζητήσουμε μαζί τους , και να κερδίσουμε από την συνεργασία αυτή» τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας από την πλευρά του ανέφερε πως η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι δύο χώρες συμμαχεί και εταίροι.«Αγαπώ την Ελλάδα και την θεωρώ σπίτι μου πλέον, και θα κάνω τα πάντα έτσι ώστε η Βουλγαρία και η Ελλάδα να έχουν τις καλύτερες σχέσεις» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας. 


Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου δώρισε στον κ. Πλεβνέλιεφ δύο βιβλία σχετικά με το Άγιον Όρος, τονίζοντας πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας παραθερίζει τα τελευταία χρόνια στο εξοχικό του στη Χαλκιδική.


Η σημερινή συνάντηση του Θεόδωρου Καράογλου με τον Ρόζεν Πλεβνελίεφ στο ΥΜΑΘ, προγραμματίστηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν οι δυο άντρες συναντήθηκαν στη Χαλκιδική, όπου έκαναν ολιγοήμερες διακοπές.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.