ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα σε ταξιτζήδες που αντί για ταξίμετρα είχαν tablet

MakThes Team14 Ιουνίου 2019

Πρόστιμα σε είκοσι οδηγούς ταξί, εκ των οποίων οι 15 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι στις περιοχές Πυλαίας και Χορτιάτη, για την μη έκδοση αποδείξεων βεβαίωσε μετά από ελέγχους το διάστημα 8-13 Ιουνίου η Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου οι οδηγοί πραγματοποιούσαν "κούρσες" με απενεργοποιημένα ταξίμετρα αποφεύγοντας μ αυτόν τον τρόπο την έκδοση φορολογικών αποδείξεων σε πελάτες τους.

Μάλιστα, κατά τους ίδιους ελέγχους για τους οποίους πρώτο το makthes.gr είχε αναφερθεί με σχετικό ρεπορτάζ, διαπιστώθηκε ότι οι παραβάτες αυτοκινητιστές, αντί ταξίμετρου, είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία εγκατέστησαν εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου κομίστρου που εμφάνιζε μεν στην οθόνη ψηφιακό ταξίμετρο, αλλά δεν καθιστούσε δυνατή την έκδοση αποδείξεων. Έτσι ο ενδιαφερόμενος πελάτης πλήρωνε το αντίτιμο που εμφανιζόταν στην οθόνη της συσκευής αλλά δεν λάμβανε την προβλεπόμενη απόδειξη.

Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, συστήνεται σε όσους χρησιμοποιούν ταξί να ρωτάνε κάθε φορά τον οδηγό που βρίσκεται το ταξίμετρο, να γνωρίζουν ότι οι συσκευές κινητού και τα tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα και πριν αποβιβαστούν να ζητάνε τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.