ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Οικολογική πασαρέλα με κοστούμια για την όπερα!

MakThes Team11 Σεπτεμβρίου 2019

Της Βαλάντου Γιαννακούδη

Σε πασαρέλα με κοστούμια για την όπερα, αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, μεταμορφώθηκε για λίγο η Νέα Παραλία σήμερα το απόγευμα. Ειδικότερα, δεκάδες Θεσσαλονικείς είχαν συγκεντρωθεί γύρω στις 7:00 μ.μ στο άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση του συλλόγου «Οι Φίλοι Νέας Παραλίας» που πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά.

Υπό την κατάλληλη μουσική υπόκρουση περπάτησαν μπροστά στο κοινό, εθελοντές και μοντέλα, φορώντας εντυπωσιακές δημιουργίες, εμπνευσμένες από διάσημες όπερες, με ευφάνταστα υλικά όπως φελιζόλ, ψάθα, χαρτί, ρολό από χαρτί, κορδέλες, φτερά, δίχτυ και πολλά ακόμη.

«Η όπερα είναι το θεατρικό κείμενο που τραγουδιέται. Συνδυάζει τα μέσα της φωνητικής και της οργανικής μουσικής με την ποίηση, το θέατρο, την ηθοποιία και την παντομίμα, τη σκηνογραφία και τα κουστούμια. Η συνένωση των ετερόκλητων αυτών στοιχείων σε μία ενότητα είναι ένα ζήτημα που έχει βασανίσει μερικά από τα καλύτερα μυαλά της ιστορίας της μουσικής» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Σημειώνεται ότι, οι «Φίλοι της νέας παραλίας» είναι ένα νεοσύστατο συλλογικό σχήμα, ριζωμένο στην επιθυμία, τη σκέψη και τη δράση ανθρώπων που πιστεύουν ότι μια καλύτερη αστική πραγματικότητα είναι εφικτή. Μέσα από την έρευνα, τις δράσεις πολιτισμού και τον ακτιβισμό σκοπεύουν να υποστηρίξουν την εμπειρία συλλογικής κατοίκησης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, που αποτελεί πολύτιμο δημόσιο χώρο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.