ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ο ΥΜΑΘ στο 2ο συνέδριο εκμηχάνισης

MakThes Team02 Δεκεμβρίου 2019

Αύξηση καθαρού εισοδήματος, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, μείωση των ατυχημάτων και του κόστους παραγωγής, είναι μερικά από τα πολλά οφέλη, που έχει η χρήση του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού στον πρωτογενή τομέα, επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας από το βήμα του 2ου συνεδρίου εκμηχάνισης, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).

«Η εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας αποτελεί πράγματι απαραίτητη προϋπόθεση βιωσιμότητας και ανάπτυξης», υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «στην κυβέρνηση, πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί καταλύτη ανάπτυξης για τη χώρα, στεκόμαστε σύμμαχος και συμπαραστάτης στο πλευρό του Έλληνα αγρότη».

Διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, ότι με τις πολιτικές της η ελληνική κυβέρνηση καθιστά σαφές πως «η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων, η επαναχάραξη του καλλιεργητικού αναπτυξιακού μοντέλου και η ενθάρρυνση των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για τη διαφύλαξη των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων».

Τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση της οικονομίας και του αγροτικού τομέα, προκειμένου ο Έλληνας αγρότης να έχει πιο εύκολη πρόσβαση στη χρήση υψηλής τεχνολογίας», ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι μπορεί ο αριθμός των τρακτέρ στην Ελλάδα να είναι μεγάλος, «ωστόσο στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παλιάς τεχνολογίας και παρουσιάζουν συνεχώς μηχανικά προβλήματα. Η χρήση γεωργικών ελκυστήρων είναι μικρή. Μου είπαν ότι χρησιμοποιούνται μόλις 300 με 500 ώρες το χρόνο, όταν για να υπάρχει απόσβεση, η χρήση τους θα έπρεπε να ήταν 1000 ώρες ετησίως».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καράογλου επανέλαβε ότι «ο Έλληνας αγρότης πρέπει να λειτουργεί ως σύγχρονος μικρός, μεσαίος ή μεγάλος επιχειρηματίας και ταυτόχρονα να πορεύεται με ασφαλή βήματα προς το μέλλον, δομώντας ένα νέο αξιακό μοντέλο υψηλής επαγγελματικής αναγνώρισης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.