ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη - εστίαση: «Οξυγόνο» από το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν αλλά τα δύσκολα έρχονται…

Στέφανος Μαχτσίρας24 Δεκεμβρίου 2021

Συγκρατημένη ικανοποίηση επικρατεί στους επαγγελματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη ενόψει του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν, καθώς οι κρατήσεις έχουν πάρει τα πάνω τους με τον κλάδο να ατενίζει με περιορισμένη… αισιοδοξία τις γιορτινές μέρες, δεδομένων των ασφυκτικών πανδημικών συνθηκών.

Τον Νοέμβριο βέβαια η πτώση του τζίρου άγγιξε το 50-80% καθώς η παγωμάρα που επικρατεί τις καθημερινές δεν αλλάζει από την άνοδο της κίνησης τα Σαββατοκύριακα.

Μετά την ακύρωση των κυβερνητικών σκέψεων για διενέργεια rapid test ακόμα και από εμβολιασμένους, οι…καρδιές των ανθρώπων της εστίασης επανήλθαν στη θέση τους με τους ίδιους να προσδοκούν να ρεφάρουν αυτές τις μέρες ένα μέρος της κορονοχασούρας κι ενώ ο «σκληρός» χειμώνας είναι μπροστά τους.

Μπορεί το lockdown να αποκλείεται(;) αλλά η προαναγγελία για ωράριο στον κλάδο κατόπιν…εορτών προβληματίζει τους επαγγελματίες πυκνώνοντας τα σύννεφα πάνω από τα μαγαζιά.

«Η εστίαση υποφέρει, τον Νοέμβριο ο τζίρος έπεσε μέχρι και 80%, ειδικά τις καθημερινές επικρατούσε παγωμάρα. Για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν υπάρχει ενδιαφέρον και προκρατήσεις σε πολλά μαγαζιά με τα νούμερα ωστόσο να απέχουν κατά πολύ από τα αντίστοιχα του 2019, βρισκόμαστε στο 30 – 40% του 2019», σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εστιατόρων - Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης.

«Αν επιβληθεί ωράριο στην εστίαση 600 μαγαζιά της Θεσσαλονίκης που λειτουργούν μετά τις 11 θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα και πρέπει να παρθούν αντίμετρα στήριξης», τονίζει.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.