ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Δεν περνάει πια... η "μπογιά" του Αγίου Βαλεντίνου στην αγορά (Photos)

Κατερίνα Δηλαβεράκη13 Φεβρουαρίου 2019

Μια ημέρα πριν τις 14 Φλεβάρη, την γιορτή των ερωτευμένων που έχει καθιερωθεί σε όλον τον κόσμο, η Θεσσαλονίκη έχει προετοιμαστεί καταλλήλως, ωστόσο σύμφωνα με καταστηματάρχες η καταναλωτική κίνηση δεν είναι αυτή που περίμεναν. Όλοι στηρίζονται στους ερωτευμένους που θα ψωνίσουν δώρα την τελευταία στιγμή. 

Η αγορά της πόλης βέβαια κινείται αρκετές ημέρες σε ρυθμούς «Αγίου Βαλεντίνου», με το κόκκινο χρώμα να πρωταγωνιστεί στις βιτρίνες των μαγαζιών. Ντεκόρ με αρκουδάκια, λουλούδια, καρδούλες, σοκολάτακια κυριαρχεί στα περισσότερα καταστήματα, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι αύριο είναι η ημέρα του έρωτα. Αλλά η ατμόσφαιρα δεν φαίνεται να επηρεάζει τους καταναλωτές, καθώς σύμφωνα με καταστηματάρχες η αγοραστική κίνηση είναι πεσμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.


«Σε σχέση με πέρσι, μέχρι στιγμής δεν είναι τόσο ανεβασμένη η κίνηση. Οι περισσότεροι που έρχονται για να αγοράσουν δώρα είναι ηλικίας 15-30 ετών» δηλώνει καταστηματάρχης στην πλατεία Ναυραρίνου, συμπληρώνοντας ότι «τις ημέρες πριν τις 14 Φεβρουαρίου έρχονται κυρίως κορίτσια που είναι συνήθως πιο προνοητικά. Τα αγόρια, όπως πάντα έρχονται τελευταία στιγμή, ανήμερα της γιορτής και αγοράζουν κατά βάση αρκουδάκια, ενώ τα κορίτσια τολμούν να αγοράσουν και κάτι πιο ανατρεπτικό».

Ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα με είδη δώρων και κοσμηματοπωλεία είναι τα μαγαζιά που είναι η συνήθης επιλογή για τον Άγιο Βαλεντίνο. «Κάθε πέρσι και καλύτερα»  σημειώνει μια κοσμηματοπώλης στο makthes.gr και αναφέρει πως «περιμένουμε περισσότερο κόσμο αύριο, μέχρι στιγμής είναι πεσμένα τα πράγματα. Πλέον οι νέοι δεν έχουν αρκετά λεφτά για δώρα».

 Τα λουλούδια αποτελούν ανέκαθεν το πιο κλασσικό δώρο για τους ερωτευμένους, ωστόσο σύμφωνα με ανθοπώλη τελευταία ο κόσμος δείχνει μια «στροφή» στα δώρα.«Ελπίζουμε και περιμένουμε περισσότερα κόσμο αύριο, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση και επίσης πλέον πολλοί επιλέγουν διαφορετικά δώρα από λουλούδια, ενώ παλιά τα λουλούδια ήταν αυτό που όλοι επέλεγαν» δηλώνει ανθοπώλης που διατηρεί ανθοπωλείο στο κέντρο της πόλης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.