ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΜΠΗ

Τέμπη: «Δε φέρει ευθύνη» λέει ο επιθεωρητής - Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του (βίντεο)

MakThes Team27 Μαρτίου 2023

Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 30 του μήνα, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Λάρισας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έκδοση των βαρδιών στον σταθμό.

«Δε φέρει ευθύνη»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γιάννη Γλύκα, ο οποίος μίλησε στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, αφενός ο επιθεωρητής δε φέρει ευθύνη για την εκπαίδευση των σταθμαρχών, αφετέρου εκείνος προτείνει τις βάρδιες που στη συνέχεια εγκρίνουν ανώτεροί του.

«Είναι σαφές ότι η πιστοποίηση των ανθρώπων που δουλεύουν με μπλοκάκι και του μετατασσόμενου ο οποίος φέρεται να έχει την κύρια ευθύνη, δε γίνεται από τον προϊστάμενο επιθεώρησης. Ούτε συμμετείχε στην πιστοποίησή του, ούτε στη μαθητεία του, άλλοι τον πιστοποίησαν, άλλοι τον έβαλαν».

Αναφερόμενος στις βάρδιες, ο κ. Γλύκας τόνισε:

«Σε σχέση με τις βάρδιες, ο προϊστάμενος επιθεώρησης τις προτείνει και εγκρίνονται από τη διεύθυνση κυκλοφορίας. Η πρόταση είναι από τον προϊστάμενο επιθεώρησης και πάνω από εκείνον υπάρχουν άλλοι που εγκριθούν τη διαδικασία και έχουν ειδικό καθήκον την έκδοση και τροποποίηση του προγράμματος».

Ο κ. Γλύκας σημείωσε ότι τις ώρες 22.00 με 23.00 στη βάρδια υπάρχουν τρία άτομα.

«Δεν ήξερε ότι έφυγαν στο 8ωρο αντί για 9ωρο και δε θα επέτρεπε κάτι τέτοιο».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.