ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ταξιάρχης: Στις 7 Νοεμβρίου ανάβει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα

MakThes Team23 Οκτωβρίου 2021

Την παραμονή των Αρχαγγέλων την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία του Ταξιάρχη, μετά τον μέγα εσπερινό θα ανάψει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα ,υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου Κοινότητας Ταξιάρχη σύμφωνα με το σάιτ xalkidikipolitiki.com.

Ο Ταξιάρχης στη Χαλκιδική είναι ένα χωριό που ασχολείται με την καλλιέργεια ελάτων που προορίζονται για χριστουγεννιάτικα δέντρα. Κάθε χρόνο περισσότερα από 50.000 φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα αποστέλλονται από την ευρύτερη περιοχή του Χολομώντα και κυρίως από τον Ταξιάρχη, σε όλη την Ελλάδα και στολίζουν τα σπίτια μας. Οι κάτοικοι στον Ταξιάρχη, σε σημαντικό βαθμό ασχολούνται με αυτού του είδους την καλλιέργεια και έχουν φυτέψει σε μεγάλες εκτάσεις - που ήταν μη καλλιεργήσιμες - χιλιάδες έλατα που προσφέρουν στο φυσικό τοπίο.
Ο κάθε καλλιεργητής φροντίζει να αναπληρώνει τα δέντρα που κόβει κάθε χρόνο ώστε μετά από περίπου 10 χρόνια αυτά να είναι έτοιμα για πώληση. Τα πρώτα 2 χρόνια βρίσκονται στα φυτώρια και στη συνέχεια μεταφυτεύονται στις ιδιωτικές εκτάσεις ή μέσα σε μεγάλες γλάστρες.

Ο Ταξιάρχης στη Χαλκιδική δεν είχε αυτοφυή έλατα. Τα έλατα του Ταξιάρχη έχουν «καταγωγή» από την περιοχή του Αγίου Όρους, τον Όλυμπο αλλά και από τα ορεινά σημεία του Νομού Τρικάλων, κυρίως από το Περτούλι. Οι περιοχές που καλλιεργούνται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα συνήθως δεν μπορούν να δεχθούν καμία άλλη καλλιέργεια, οπότε καλύπτουν εκτάσεις που μέχρι πρότινος ήταν χέρσες ιδιωτικές εκτάσεις.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.