ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα τέσσερα μηνύματα του Κυρ. Μητσοτάκη

Νίκος Οικονόμου05 Ιουνίου 2021

Είχε πολλά μηνύματα η χτεσινή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού της ΝΔ. Πέραν φυσικά της εκ νέου τοποθέτησης του ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Πρώτο μήνυμα: Οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη αξιολογούνται. «Η αξιοκρατία είναι στάση ζωής, το οποίο σημαίνει ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν εντός της παράταξής μας και εντός του κομματικού μηχανισμού ότι όποιος δουλεύει σκληρά έχει δυνατότητα να επιβραβευτεί και ότι αυτή η φυσική ανανέωση του κόμματος με στελέχη τα οποία μπολιάζουν τον κυβερνητικό μηχανισμό αντικαθίστανται από νέα στελέχη τα οποία γράφουν τα πρώτα τους πολιτικά χιλιόμετρα σε μία κομματική οργάνωση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Προσθέτοντας ότι είναι μία διαδικασία συνεχής, ζωντανή και παρακολουθείται προσωπικά από τον ίδιο. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ώστε να γνωρίζουν ειδικά τα νεότερα στελέχη μας ότι η δουλειά όλων μας αξιολογείται. Πρώτα από όλα η δικιά μου δουλειά αξιολογείται, η δικιά σας δουλειά αξιολογείται, αλλά με τον ίδιο τρόπο αξιολογείται και η δουλειά όλων των στελεχών μας και η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά επιβραβεύεται» σημείωσε.

Μήνυμα δεύτερο: Το 14ο συνέδριο θα γίνει τον Δεκέμβριο και οι εσωκομματικές εκλογές που έχουν ήδη αναβληθεί δύο φοράς τον Οκτώρβιο.

«Το 14ο Συνέδριο θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2021. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε την παράδοση των ετησίων Συνεδρίων. Το Συνέδριο αυτό εξάλλου είναι και εκλογικό, αλλά είναι ένα Συνέδριο το οποίο συμπίπτει και με την εμβληματική χρονιά των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και φυσικά με τα 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Οσο για τις εσωκομματικές είπε ότι πρόθεσή του είναι να γίνουν το αργότερο τον Οκτώβριο αυτού του έτους.

Μήνυμα τρίτο: Στροφή προς τη νεολαία, όπου στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ και η κυβέρνηση εμφανίζουν προβλήματα.

«Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στη νεολαία. Όχι μόνο στην κομματική μας νεολαία -η οποία και αυτή πιστεύω ότι έχει κάνει μια σημαντική δουλειά-, αλλά στο πώς το κόμμα συνομιλεί συνολικά με τη νέα γενιά. Μία νέα γενιά η οποία ουσιαστικά έχει βιώσει μόνο κρίσεις -μια μεγάλη οικονομική κρίση που κράτησε μία δεκαετία, μία νέα γενιά με οράματα, με προσδοκίες, δημιουργικά καχύποπτη απέναντι στην πολιτική. Αλλά και εκείνη πιστεύω να ακούσει προτάσεις, σκέψεις, ιδέες, αρκεί να τους μιλήσουμε με τον σωστό τρόπο και πάνω από όλα με ειλικρίνεια και χρησιμοποιώντας τη δικιά τους γλώσσα. Μία γενιά η οποία αισθάνεται και πιστεύει, σήμερα, ότι δεν θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες με αυτές που είχαν οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το διαψεύσουμε στην πράξη», σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Μήνυμα τέταρτο: Τώρα τρέχουμε. Αυτό προήλθε από την παρέμβασή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργο Στεργίου. «Δεν υπάρχει χρόνος για να ξαποστάσουμε. Το πεδίο αναμέτρησης της επόμενης περιόδου δεν θα είναι άλλο από αυτό των μεταρρυθμίσεων. Μια αναμέτρηση, πρωτίστως, πολιτική, που η έκβασή της θα είναι καθοριστική για την πατρίδα μας. Πραγματικοί, αντισυμβατικοί είναι μόνον οι μεταρρυθμιστές. Εκείνοι, δηλαδή, που έχουν την τόλμη να χαράζουν νέους δρόμους», ανέφερε στην εισαγωγική ομιλία του ο κ. Στεργίου.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.