ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Αντικρουόμενες πληροφορίες για την πόλη Ρας αλ Αΐν

MakThes Team12 Οκτωβρίου 2019

Οι συριακές ανταρτικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Τουρκίας έχουν από σήμερα, Σάββατο 12/10, τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Ρας αλ Αϊν, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος από τον τομέα της ασφάλειας, τονίζοντας ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών έχουν εισέλθει στην τέταρτη ημέρα τους.

“Ο [σ.σ. Συριακός ανταρτικός] Εθνικός Στρατός έχει από σήμερα το πρωί, τον έλεγχο του κέντρου της πόλης. Πραγματοποιούνται έλεγχοι στις κατοικημένες περιοχές,” δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο twitter: "Ως μέρος των επιτυχών επιχειρήσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο της επιχείρησης Άνοιξη Ειρήνης, τη πόλη Ρας αλ Αΐν, τέθηκε υπό έλεγχο".

Από την άλλη, αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (σ.σ. SDF) δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται στη συριακή πόλη.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης.

Ο Μαρβάν Καμίσλο αξιωματούχος Τύπου του SDF, δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις με την υποστήριξη των Κούρδων έχουν εισέλθει σε μία γειτονιά της Ρας αλ Αϊν, στην βιομηχανική περιοχή της πόλης.

Η περιοχή βομβαρδίστηκε για ώρες από το τουρκικό πυροβολικό, αναγκάζοντας τους Κούρδους να υποχωρήσουν σε τακτικό επίπεδο.

“Τώρα, έχει αρχίσει η επίθεση των SDF και διεξάγονται σκληρές μάχες,” δήλωσε ο ίδιος στο Reuters. “Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην βιομηχανική περιοχή,” είπε ο ίδιος.

Η περιοχή βρίσκεται στο τμήμα της πόλης Ρας αλ Αϊν το οποίο είναι εγγύτερα στα τουρκικά σύνορα.

Ακολουθεί το μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο twitter:

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.