ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο 5,9% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Απογοητευμένοι οι πολίτες με το «Καλάθι του νοικοκυριού» - Τι θα καθορίσει την ψήφο τους (βίντεο)

MakThes Team26 Ιανουαρίου 2023

Στις 5,9 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 10,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,4%, το ΜέΡΑ 25 με 2,9%, οι «Έλληνες» του καταδικασμένου διευθυντικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη με 2,5%, ενώ ένα 16% δεν διευκρινίζει την ψήφο του.

Στο ερώτημα ποιο θέμα θα καθορίσει την ψήφο σας, οι ερωτηθέντες απάντησαν πως τα τρία κυριότερα ζητήματα είναι η ακρίβεια και η αντιμετώπιση από τα κόμματα, η διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της διαφθοράς, τα θέματα εγκληματικότητας και ασφάλειας, τα ελληνοτουρκικά και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 42,1% ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όσα μέτρα στήριξης της επιτρέπει ή ακόμα και περισσότερα από όσα της επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας.

Για το «Καλάθι του νοικοκυριού», το 69,5% δεν θεωρεί ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ θετική εικόνα έχει το 26,1%. 

Η ακρίβεια αποτελεί εν τω μεταξύ το πρώτο βασικότερο θέμα που απασχολεί τους πολίτες με 46,3%. Ακολουθούν με πολύ μικρότερα ποσοστά η έλλειψη διαφάνειας, η διαφθορά, η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, η ανεργία, τα ελληνοτουρκικά, ο πόλεμος στην Ουκρανία και άλλα.

Επίσης, οι ερωτηθέντες έχουν μάλλον αρνητική γνώμη για τον έκπτωτο βασιλιά Κωνσταντίνο σε ποσοστό 45,2%, σε αντίθεση με το 31,6 % που έχει μάλλον θετική εικόνα και το 23,2% που δεν γνωρίζει.

Ακόμα, το 63% πιστεύει ή μάλλον πιστεύει, ότι πρέπει να απαγορευτεί η κάθοδος στον Ηλία Κασιδιάρη στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 26,3% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο «καταλληλότερος πρωθυπουργός» έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 38,8% έναντι 30,4%.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.