ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στο 101’ γλίτωσε ο ΠΑΟΚ την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (2-2)

Νίκος Παππάς03 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός μάς χάρισαν ένα ματς που θα κάνουμε χρόνια να το ξεχάσουμε. Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις στην Τούμπα, βρέθηκε στα σχοινιά από την εξαιρετική σήμερα ομάδα του Γιώργου Δώνη και τελικά γλίτωσε την ήττα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων. Το τελικό 2-2 αφήνει γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον ΠΑΟΚ να επιδίδεται σε ημιτελείς προσπάθειες και να μη φτάνει σε «καθαρή» ευκαιρία. Και για να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, χρειάστηκε το σοβαρό λάθος του Κρέσπο στο 44’, που γύρισε λανθασμένα τη μπάλα και ουσιαστικά έδωσε ασίστ στον Ζαχίντ, με τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να ντριμπλάρει και τον Ζίβκοβιτς και να πλασάρει σωστά για το 0-1.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Φερέιρα προχώρησε σε δύο διορθωτικές κινήσεις, με τον Βιεϊρίνια να αντικαθιστά τον απογοητευτικό Στοχ και τον Λημνιό να περνάει εκτός ματς δίνοντας τη θέση του στον Ελ Καντουρί.

Με τον Πορτογάλο σε ρόλο αριστερού μεσοεπιθετικού και τον Μαροκινό αντίστοιχα σε εκείνη του δεξιού, ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση, αλλά και πάλι αδυνατούσε να φτάσει σε καλή ευκαιρία. Στο 64’ ο Φερέιρα έπαιξε το τελευταίο του χαρτί χρησιμοποιώντας ως δεύτερο φορ τον Άκπομ, που αντικατέστησε τον Αουγκούστο και δύο λεπτά αργότερα ήλθε και το γκολ.

Ο Βιεϊρίνια έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κόντρα στον Γιόνανσον και σουτάροντας με τη μία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, που ένα λεπτό νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει δύσκολη επέμβαση σε κεφαλιά του Άκπομ.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τελειώσει το ματς στο 77’, αλλά ο Μάτος με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και ο σχεδόν άναρχος τρόπος με τον οποίο ο Δικέφαλος έψαξε την ανατροπή, τού στοίχισε το δεύτερος εις βάρος του γκολ.

Στο 87’ ο Διούδης εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Ίνγκασον, το «τριφύλλι» έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ινσούα βρήκε ωραία τον Μακέντα κι αυτός με πλασέ πέτυχε το 1-2.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κρέσπο ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κουρμπέλη, ο Σλοβένος διαιτητής Σλάβκο Βίντσιτς συμβουλεύτηκε το VAR και υπέδειξε πέναλτι, με τον Βιεϊρίνια να ευστοχεί στο 101’ και να περισώζει βαθμό και αήττητο για τον ΠΑΟΚ.

Ο Βίντσιτς έδειξε κίτρινη κάρτα στους Στοχ, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Γιόχανσον, Μακέντα, Σένγκεφελντ, Ινσούα και Διούδη.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Αουγκούστο (64’ Άκπομ), Μίσιτς, Λημνιός (46’ Καντουρί), Στοχ (46’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένγκεφελντ, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (81’ Αποστολάκης), Ζαχίντ (70’ Περέα), Χατζηγιοβάννης (68’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.