ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στίβος: "Σφεντόνα" στον εκπληκτικό τελικό των 100 μέτρων η Τζαμαϊκανή Τόμπσον-Έρα (βίντεο)

MakThes Team31 Ιουλίου 2021

Η Ελέιν Τόμπσον-Έρα είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα της κορυφαίας διοργάνωσης, που φιλοξενείται στο Τόκιο. Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ κάλυψε την απόσταση σε 10.61, επίδοση που συνιστά Ολυμπιακό ρεκόρ, αφήνοντας στην δεύτερη θέση της συμπατριώτισσά της, Σέλιν Αν Φρέιζερ Πράις με 10.74 και στην τρίτη την επίσης Τζαμαϊκανή Σερίκα Τζάκσον (10.76).

Μετά την εντυπωσιακή παρουσίαση των οκτώ φιναλίστ, οι αθλήτριες πήραν θέση στους βατήρες και από την εκκίνηση, η Τόμπσον πήρε προβάδισμα με την Πράις να ακολουθεί κατά πόδας. Οι δύο Τζαμαϊκανές διεκδίκησαν μέχρι τέλους το χρυσό μετάλλιο, ενώ με εντυπωσιακό φίνις, η συμπατριώτισσα τους, Σερίκα Τζάκσον, ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την Τζαμάϊκα.

Ο τελικός στην κούρσα της μίας ανάσας, ήταν εκπληκτικός, δεδομένου ότι οι έξι από τις οκτώ σπρίντερ, κατέβηκαν τα 11 δευτερόλεπτα!

Σημειωτέον, ότι η νικήτρια έγινε η δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών. Στην κορυφή του σχετικού πίνακα βρίσκεται η αείμνηστη Αμερικανίδα Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ με το απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ των 10.49 και ακολουθεί η συμπατριώτισσά της Καρμελίτα Τζέτερ, με 10.64. Μετά την Τόμπσον (10.61), έπονται η Αμερικανίδα Μάριον Τζόουνς (10.65), η Τζαμαϊκανή Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις (10.70) και η 21χρονη Αμερικανίδα ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον (10.72).

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.