ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στίβος: Η ελληνική αποστολή αναχωρεί με φιλοδοξίες για το Τόκιο

MakThes Team15 Ιουλίου 2021

Με επικεφαλής έμπειρους αθλητές και αθλήτριες, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Κώστας Δουβαλίδης και ο Δημήτρης Τσιάμης, θα συμμετάσχει η 20μελής ελληνική αποστολή του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα περισσότερα μέλη της θα αναχωρήσουν αύριο και μέσω Τόκιο η αποστολή θα μεταβεί στην πόλη Μισάτο, όπου θα πραγματοποιήσει μία μίνι προετοιμασία, ως προσκεκλημένη του τοπικού δήμου (διαμονή και προπονήσεις δωρεάν).

Το μεσημέρι, σε μια λιτή τελετή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο ΣΕΓΑΣ οργάνωσε την παρουσίαση της ομάδας και την επίσημη φωτογράφιση. Εκτός από τους αθλητές και τους προπονητές τους, την εκδήλωση τίμησαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τα μέλη του ΔΣ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, το μέλος της ΔΟΕ και πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, φορέων και χορηγών, του Δήμου Αθηναίων και πολλοί άλλοι.

Μεταξύ άλλων, η Σοφία Σακοράφα εξέφρασε την ικανοποίησή της που βρίσκεται από τη θέση της προέδρου να μιλήσει για τους αθλητές μας που θα αγωνιστούν στο Τόκιο, αφού, όπως είπε, το συναίσθημα της συμμετοχής είναι κάτι μοναδικό. Ο Λευτέρης Αυγενάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές που αντιμετώπισαν τόσες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να προκριθούν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και τόνισε ότι η συμμετοχή και μόνο αποτελεί μια τεράστια επιτυχία. «Είμαι σίγουρος ότι θα μας χαρίσετε πολλές συγκινήσεις και χαρές στους Αγώνες και θα κερδίσετε πολλά μετάλλια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σπύρος Καπράλος είπε, απευθυνόμενος στους αθλητές, ότι με τη συμμετοχή τους και μόνο πέτυχαν την πρώτη μεγάλη επιτυχία τους, αλλά αν έρθουν και μετάλλια θα είναι καλοδεχούμενα, σε μια διοργάνωση όπου θα βρίσκονται οι κορυφαίοι του κόσμου. Ο Γιώργος Πατούλης, από την πλευρά του, είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς και όλοι θα είμαστε μέσω της τηλεόρασης κoντά στους αθλητές μας.

«Θα συμμετάσχω για 3η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Τόκιο θα παλέψω, κάτω βέβαια υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Θα πάω βήμα βήμα με προσήλωση στο στόχο και ό,τι καλύτερο έρθει. Φυσικά αυτό που έχει σημασία είναι να πάμε και να γυρίσουμε υγιείς λόγω της πανδημίας», είπε ο Κώστας Φιλιππίδης.

«Από άποψη υγείας είμαι καλά. Αγωνιστικά αυτό που μπορώ να πω είναι βλέποντας και κάνοντας, αφού υπάρχουν δυνατές συμμετοχές. Ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα στην 4η συμμετοχή μου στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωταθλητής των υψηλών εμποδίων Κώστας Δουβαλίδης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής τόνισε για το ντεμπούτο του στους Αγώνες: «Πηγαίνω στο Τόκιο για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Δεν έχω άγχος, πιστεύω ότι μπορώ να περάσω στον τελικό».

Η Νικόλ Κυριακοπούλου είπε για τη συμμετοχή της: «Νιώθω καλά αγωνιστικά και πάνω απ' όλα εύχομαι να μην κολλήσουμε κάποιο κρούσμα κορονοϊού και να είμαστε υγιείς. Πάντα πιστεύω στον εαυτό μου. Έχω πίστη ότι όλα θα πάνε καλά. Η πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ θα κριθεί κατά την γνώμη μου στα 4,65μ. με 4,70μ.».

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη είπε από την πλευρά της: «Πιστεύω ότι θα πάω καλά τόσο στα 100μ όσο και στα 200μ. Θέλω να πετύχω ατομικά ρεκόρ και στις δύο αποστάσεις και σε μια τέτοια περίπτωση γιατί να μην περάσω και σε κάποιον ημιτελικό».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.