ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Έσβησε η φωτιά στο ισόγειο-καταφύγιο ρακοσυλλέκτη στην Άνω Πόλη - «Θα σας κάψω» φώναζε στους γείτονες (βίντεο & φωτ.)

Αργύρης Ηλιάδης22 Φεβρουαρίου 2022

Φωτιά σε ισόγειο χώρο που είναι χαρακτηρισμένος ως κατάστημα ξέσπασε σήμερα, Τρίτη περίπου στις 20:00, στην οδό Αποστόλου Παύλου στην άνοδο προς την Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr από την πυροσβεστική δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι και η φωτιά σβήστηκε άμεσα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Να σημειωθεί ότι πηγές του makthes.gr από την πυροσβεστικής επισημαίνουν ότι ο χώρος που φλέγεται αποτελεί τον χώρο διαβίωση ενός ρακοσυλλέκτη, ο οποίος μάλιστα μετήχθη στο οικείο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει για το συμβάν.

Ένας ένοικος της πολυκατοικίας δήλωσε στο makthes.gr ότι ο ρακοσυλλέκτης έχει προβεί σε κατάληψη του χώρου τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο χθες το βράδυ ο ρακοσυλλέκτης διαπληκτίστηκε με την οικογένεια που διαμένει ακριβώς από πάνω του, στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας και τους απείλησε λέγοντας «θα σας κάψω». 

Αφορμή για την έντονη λογομαχία στάθηκε το γεγονός ότι ο άντρας έκανε τη βιολογική ανάγκη του έξω ακριβώς από την πολυκατοικία, δημιουργώντας εστίες μικροβίων αλλά και δυσοσμία. Όπως είπε ο ένοικος, οι γείτονες έχουν καλέσει πολλές φορές την αστυνομία και το μόνο που γίνεται είναι να τον συλλαμβάνουν και να τον αφήνουν ξανά ελεύθερο.

Εντός του χώρου υπάρχουν πολλά άχρηστα αντικείμενα και οι πυροσβέστες δεν γνωρίζουν, προς ώρας, τα αίτια της φωτιάς. 

Στην πολυκατοικία που στεγάζεται το κατάστημα υπάρχουν υπερκείμενοι όροφοι όπου επίσης δεν υπάρχει αναφορά για προβλήματα με τους ένοικους σε αυτούς.

Στο σημείο υπάρχουν έντονοι καπνοί και προς το παρόν δεν έχει καταγραφεί μεταπήδηση της φωτιάς σε άλλο χώρο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Επιπλέον, δείτε φωτογραφίες από το σημείο που δημοσιοποίησε κάτοικος της περιοχής:

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.