ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ (βίντεο)

MakThes Team24 Ιανουαρίου 2023

Στο 7,5% ανέρχεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 33,5%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 11% και έπονται ΚΚΕ με 6% και η Ελληνική Λύση με 4%. Εκτός Βουλής φέρεται να μένει το ΜέΡΑ 25 που συγκεντρώνει 2,5%.



Το φασιστικό κόμμα «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του φυλακισμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη, φαίνεται να παίρνει 2,5%.

Σε άλλο κομμάτι της δημοσκόπησης φαίνεται, ότι το 42% θέλει να είναι η ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας (31% ως αυτοδύναμη και 11% ως κορμό σε κυβέρνηση συνεργασίας), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 30% (το 18% με αυτοδυναμία και το 12% ως κορμό σε κυβέρνηση συνεργασίας). Ένα 9% θέλει “μεγάλο συνασπισμό” με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων και του ΠΑΣΟΚ.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός με 38% έναντι 27%.

Στο ερώτημα σε ποιον θα έδιναν οι πολίτες δεύτερη ευκαιρία για να κυβερνήσει, το 39% απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 32% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα όσοι δηλώνουν κεντρώοι λένε τον κ. Μητσοτάκη σε ποσοστά 61%, έναντι 25% που δηλώνει υπέρ του κ. Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο σε ποσοστό 29% (όσο και στην προηγούμενη μέτρηση), σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (22% έναντι 23% τον προηγούμενο μήνα) και τον Νίκο Ανδρουλάκη (16% από 17% τον Δεκέμβριο).

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση:


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.