ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη σκιά της Όμικρον τα Θεοφάνια - Βούτηξαν 21 άτομα για τον Σταυρό (βίντεο & φωτ.)

Βιολέτα Φωτιάδη06 Ιανουαρίου 2022

Στη σκιά της Όμικρον και των μαύρων ρεκόρ της πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανίων στη Θεσσαλονίκη και τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά με αυξημένα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους πιστούς, αν και το πρωί δεν υφίστατο έλεγχος στους εισερχόμενους πιστούς για το αν είναι εμβολιασμένοι, ή έχουν αρνητικό τεστ, όπως προβλέπουν τα μέτρα.

Μειωμένη και προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πανδημίας ήταν φέτος η προσέλευση των πιστών με κάποιους να αρκούνται στο να ανάψουν ένα κερί και να αποχωρήσουν. Όσοι θέλησαν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία αγιασμού των υδάτων εισήλθαν στον ναό με μάσκα.

Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και η μπάντα του Γ´ Σώματος στρατού έχουν παραταχθεί στο προαύλιο του ναού ενώ το παρών έχει δώσει και η πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία. Μεταξύ άλλων στην δοξολογία παρευρίσκονται ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Αμέσως μετά το τέλος της δοξολογίας, έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Αγίας Σοφίαςμε 21 άτομα να βουτάνε στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Κάποιοι «βιαστικοί» έπεσαν νωρίτερα στο νερό και όταν τελικά βούτηξαν όλοι ακούστηκε ο εθνικός ύμνος.

Κιγκλιδώματα έχουν τοποθετηθεί από την αστυνομία στη Λ. Νίκης προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τη ρίψη του σταυρού. Ωστόσο ο κόσμος που συγκεντρώθηκε πίσω από αυτά δεν τηρούσε τις αποστάσεις και οι μάσκες ανεβοκατέβαιναν.

Στ. Καλαφάτης: Τα φετινά Θεοφάνια αφετηρία για πιο φωτεινές μέρες για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης ευχήθηκε η σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τα Θεοφάνια, να αποτελέσει αφετηρία για καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες για την πατρίδα μας τη Θεσσαλονίκη τη Μακεδονία και τη Θράκη.

«Με εθνική αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια αντιμετωπίζουμε τις εξωτερικές προκλήσεις διασφαλίζουμε τα δίκαια και τα δικαιώματα μας στη γη και τις θάλασσες μας και συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία που χαράξαμε για ανάταξη της οικονομίας και ανάταση της κοινωνίας μας. Χτίζουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της επόμενης μέρας είμαστε αποφασισμένοι να πάμε πιο γρήγορα πιο μπροστά πιο ψηλά χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες καλή φώτιση σε όλες και όλους», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.


Ευχές από Τζιτζικώστα και Ζέρβα

Από πλευράς του ο Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε πως σήμερα είναι «μία μεγάλη μέρα για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό» και ευχήθηκε «χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας αλλά και για να οδηγήσουμε τη χώρα μας το ταχύτερο στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη.»

«Σήμερα ημέρα των φώτων εύχομαι καλή φώτιση σε όλους και όλες υπομονή στις δυσκολίες και επίμονη. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες», ευχήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:



Φωτογραφία του Intimenews.gr
Φωτογραφία του Intimenews.gr
Φωτογραφία του Intimenews.gr










This page might use cookies if your analytics vendor requires them.