ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σφοδρή επίθεση Τσαβλή κατά Ζέρβα και Καραγιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημήτρης Λαζόπουλος29 Μαΐου 2023

Προσωπική επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, εξαπέλυσε σήμερα το βράδυ, Δευτέρα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής.

Με φόντο τον θάνατο της πρώην αντιδημάρχου Παιδείας και προέδρου της ΚΕΔΗΘ, Δήμητρας Ακριτίδου, για την οποία ο κ. Τσαβλής εξύμνησε το έργο της και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της, άνοιξε «πυρ» εναντίον του Κ. Ζέρβα.

«Τη θλίψη μου για το φευγιό της διασκέδασαν, τόσο στην κηδεία της, όσο και εδώ απόψε το λόγια του δημάρχου. Είμαι βέβαιος πως αν τον άκουγε κι εκείνη θα ξεκαρδίζονταν με εκείνο το χαρακτηριστικό δικό της τρόπο. Ο δήμαρχος που την πέταξε από τη διοίκηση το 2021 ως ανήθικη με δελτίο Τύπου και βαρύγδουπη δήλωση, που την ταπείνωσε στο πανελλήνιο και την ντρόπιασε στην τοπική κοινωνία, χωρίς αποδείξεις, απόψε εδώ έχυσε τα πιο πικρά κροκοδείλια δάκρυα που έχω δει», σημείωσε αρχικά ο κ. Τσαβλής κάνοντας αναφορά στην υπόθεση του εμβολιασμού της εκτός σειράς, εν μέσω πανδημίας, που οδήγησε στην αποπομπή της από τη διοίκηση του δήμου με απόφαση του Κ. Ζέρβα.

Ο Κ. Ζέρβας «Μίλησε για τη στενή, καλή του συνεργάτιδα λες και ξεχάστηκαν αυτά που είπε. Ένας άνθρωπος που δούλεψε σκληρά για να γίνει αυτό που ήταν εξευτελίστηκε στη στιγμή και χωρίς δεύτερη σκέψη από κάποιον που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Ούτε και ως δήμαρχος φυσικά το έκανε, με βάση την κοινή γνώμη και τις δημοσκοπήσεις. Παίζει, λοιπόν, δυνατά για ΟΣΚΑΡ του χρόνου. Χτύπησε ανελέητα έναν καρκινοπαθή άνθρωπο, που μόλις είχε συνέλθει από το μεγάλο χειρουργείο του και προσπαθούσε να βρει την ισορροπία του και να δεχτεί την αρρώστια του», κατήγγειλε ο κ. Τσαβλής. Ακολούθως ανέφερε πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατηγόρησε τη Δ. Ακριτίδου «για «ηθικό έλλειμμα» χωρίς να νοιαστεί για την επίπτωση αυτού που κάνει στην εύθραυστη υγεία της, η οποία επιδεινώθηκε ραγδαία το επόμενο διάστημα, όπως συμβαίνει φυσικά πολύ συχνά μετά από τέτοιο stress σε αυτούς τους ασθενείς. Έτσι ξέρει κι έτσι κάνει αυτός ο δήμαρχος. Αν δεν συμφωνείς με αυτό που θέλει να κάνει σου πετάει λάσπη και εξαφανίζεται. Μέχρι φυσικά να τον στείλει κάποιος στον εισαγγελέα για να μάθει ότι δεν του ανήκουν οι ζωές των άλλων, αλλά μόνο η δική του και για αυτό τον συμβουλεύω αν δεν μπορεί να την κάνει όπως θέλει, ας προσπαθήσει τουλάχιστον όσο μπορεί να μην την εξευτελίζει». 

Ο Δ. Τσαβλής κατέληξε λέγοντας: «Η «συγνώμη» δηλώνει αρετή, σοφία και φιλότιμο δήμαρχε, αλλά όλα αυτά είναι άγνωστες λέξεις για εσάς. Τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές με στοιχεία».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος έβαλε στο στόχαστρό του, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού και πρόεδρο της Αστικής Μείζονος Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, κατηγορώντας την ότι στη ΜΑΘ εξυπηρετεί «δικούς της ανθρώπους και του δημάρχου». Αυτοί οι άνθρωποι, σύμφωνα με τον κ. Τσαβλή, «επιλέγονται με φωτογραφικά κριτήρια, που πληρούν τη νομιμότητα αλλά είναι στην ουσία ηθικά καταδικαστέα. Έχω εδώ 13 μόνο από τις συμβάσεις που κάνατε και θα ήθελα να μου πείτε πού προκηρύχθηκαν και για πόσο χρόνο διήρκεσε η προκήρυξη».

Λίγο αργότερα στο βήμα του Δ.Σ. ανέβηκε η κα Καραγιάννη ζητώντας από τον κ. Τσαβλή να της παραδώσει τις συμβάσεις και επανέλαβε τη θέση της ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση, αναγιγνώσκοντας προς τον κ. Τσαβλή και τι ορίζει η νομοθεσία για τις Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου που εκτελεί η ΜΑΘ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.